C-osa Esa Koivulahti (Hari Arcon (Slovenia) sairastunut)

Hari ArconOlen syntynyt vuonna 1969 ja toiminut tuomarina vuodesta 2002 ja siitä lähtien arvostellut kansallisissa kokeissa ja kilpailuissa Sloveniassa. Olen nykyisin myös kansainvälinen tuomari. Puhun italiaa ja englantia.

Urani aikana olen

•    arvostellut kansallisissa mestaruuskilpailuissa Sloveniassa, Italiassa, USA:ssa ja Venäjällä.
•    ollut tuomarina kansainvälissä CACIT-kilpailuissa Serbiassa, Italiassa, Unkarissa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa ja Kreikassa.
•    arvostellut MM-kilpailujen karsintakilpailuja Italiassa, Sloveniassa, Kreikassa, Espanjassa ja Venäjällä.
•    arvostellut Suomessa vuonna 2007 FMBB mestaruuskilpailuissa ja vuonna 2010 FCI Maailmanmestaruuskilpailuissa.

Yhtenä intohimonani on ollut tapahtumien järjestäminen. Olen toiminut useiden kansainvälisten näyttelyiden sekä käyttökoirakilpailujen järjestelypäällikkönä ja järjestänyt mm. suursnautsereiden maailmanmestaruuskilpailut, FCI IPO-maailmanmestaruuskilpailut Sloveniassa (2006) ja WUSV Universal Sieger (2012).

Olen vastannut maassamme maalimiesten työskentelystä ja koulutuksesta vuodesta 2011 asti sekä toiminut Slovenian Saksanpaimenkoiraliiton puheenjohtajana v. 2013 ja luennoinut useita kertoja jalostuksellisista asioista Slovenian Kennelliiton tilaisuuksissa.

Kasvatan saksanpaimenkoiria kennelnimellä LEOMEGY. Kasvattini ovat voittaneet useita sekä Slovenian kansallisia että kansainvälisiä kilpailuja.

Nykyiset koirani:
 
IAX LEOMEGY, uusin koirani 18kk

ARES TAX LEOMEGY
•    WUSV 2009, 2010, paras jälkiosuus 100 pistettä FCI 2011
•    International working champion
•    Slovakian mestari 2010
•    Slovakian vice champion : 2008, 2009, 2011
•    Paras saksanpaimenkoira 2007, 2008, 2009,2010, 2011

NANDY LEOMEGY, WUSV 2004

Koirat ovat kuuluneet elämääni lapsesta lähtien. Isäni oli aktiivinen koiraharrastaja ja kilpailija 30 vuoden ajan. Hän osallistui viis kertaa maailmanmestaruuskilpailuihin. Isäni innosti ja kannusti minua koirien kanssa työskentelyssä ja kouluttamisessa. Autoin lapsena isääni koiran koulutuksessa ja aloitin vieraiden koirien kouluttamisen jo teini-iässä. Autoin koulutuksessa myös veljeäni aina FCI IPO maailmanmestaruuskilpailuihin asti sekä vaimoani, joka myös osallistui IFR MM-kilpailuihin. Olen myös itse osallistunut kilpailijana WUSV MM-kilpailuihin.
 
Työskentely monien erilaisten koirien ja ohjaajien kanssa kouluttaen koiria korkealle tasolle on ollut minulle suuri haaste ja mahdollisuus. Olen aina omistautunut oman koirakerhomme koirien ja ohjaajien koulutukseen. Monet heistä ovatkin menestyneet ja voittaneet titteleitä maassamme. Valmistuin maalimieheksi vuonna 1993 23-vuotiaana. Toimin maalimiehenä MM-kilpailuissa Ljubljanassa.
 
Olen osallistunut aktiivisesti erilaisiin seminaareihin, luen paljon artikkeleita ja kirjoja koiran koulutuksesta ja jalostuksesta sekä vaihdan kokemuksia koiraharrastajien kanssa ympäri maailmaa. Olen pyrkinyt myös jakamaan tietotaitoani ja kokemustani eteenpäin muille ohjaajille, maalimiehille ja tuomareille Sloveniassa.

Vuodesta 1998 lähtien olen osallistunut FCI:n käyttökoirakomission kokouksiin. Olen osallistunut kaikkiin WUSV- tai FCI seminaareihin.

Toivotan kaikille osallistujille onnea kilpailuun!

Hari Arcon