Ylituomari ja SPL-valvoja Vesa-Pekka Hirvioja

Vesa-Pekka HirviojaOlen 55 vuotias Rovaniemeltä lähtöisin oleva koiraharrastaja. Asun tällä hetkellä Humppilassa ja perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi kaksi ihanaa tyttöä sekä vaihteleva määrä koiria. Tuomarina olen varsin tuore, valmistuin SPL tuomariksi vuonna 2010 ja heti seuraavana vuonna sain SKL:n ylituomarin pätevyyden. Pääasiassa olen arvostellut SPL ry:n kokeissa, arvokisa tuomarointeja on vasta niukalti. Vuonna 2013 arvostelin palveluskoirien mestaruuskilpailuissa IPO 3 kokeen A-osuuden, sekä vuonna 2012 Viron palveluskoirien IPO mestaruuskilpailuissa kaikki osuudet.

Koiraharrastuksen aloitin vuonna 1988 jolloin minulle tuli ensimmäinen saksanpaimenkoira työkoiraksi. Sen jälkeen minulla on ollut ilo ohjata ja omistaa useampi todella hyviä saksanpaimenkoira. Olen osallistunut useammalla koiralla Saksanpaimenkoiraliiton mestaruuskilpailuihin sekä MM-karsintoihin. Olen edustanut Suomea WUSV maailmanmestaruuskilpailussa kahdella eri koiralla yhteensä kolme kertaa, viimeisin vuonna 2008 USA:n Cincinnatissa. Olen myös toiminut kerran Suomen joukkueenjohtajana v. 1998 Bostonissa. Koiranohjaamisen lisäksi olen kouluttautunut SPL maalimieheksi jonka pätevyyden sain 1992, sekä kouluttanut useita uusia SPL maalimiehiä.

Yhdistystoiminnassa olen ollut aina aktiivinen. Olen järjestänyt näiden vuosien aikana useampia kilpailuja ja tapahtumia eripuolilla Suomea. Nyt koiranohjaaminen ja kouluttaminen on jäänyt hieman taka-alalle. Aika menee omien lasten harrastusten parissa. kokeita arvostellessa sekä SPL ry:n puheenjohtajana toimimiseen. Seuraava isompi haasteeni on WUSV 2015 maailmanmestaruuskilpailut ja sen järjestelyorganisaation puheenjohtajuus.

Olemme saaneet arvosteleviksi tuomariksi kokeneita ja ammattitaitoisia tuomareita. Saksanpaimenkoirien mestaruuden lisäksi tässä kilpailussa valitaan myös joukkue WUSV MM-kilpailuihin Ranskan Hagenauhun. Minun roolikseni jää katsoa, että kaikki toimii moitteettomasti ja voimassaolevien sääntöjen ja ohjeiden mukaan.

Toivotan kaikille kilpailijoille menestystä ja onnistuneita suorituksia. Organisaation vapaaehtoistyöntekijöille suuret kiitokset panoksestanne, te teette todella arvokasta työtä.

 Ylituomari / SPL-valvoja

Vesa-Pekka ”Mälli” Hirvioja