Hallituksen kokous 8-11

Jalostukseen liittyvät aiheet

Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Seija Kulmala » 09 Joulu 2011 17:38

Kasvattajana kiinnostaa tieto; miten yleishallinto katsoo olevansa pätevä hoitamaan jalostustoimikunnan
tehtäviä. Kuitenkin toimikunta on koostunut mm. kahdesta SV-tuomarista! Käsitin pöytäkirjasta että jalostustoimikunta on laitettu pois viralta. Onko kyseessä ajojahti RSV2000 kuvioihin liittyen? Käsittääkseni yhä Suomessa on vapaus kuulua mihin järjestöön haluaa ja minkä kokee oikeaksi.

Mielestäni rodullamme ei ole varaa valtapolitiikkaan vaan pitäisi puhaltaa yhteen hiileen, rodun terveys- ja käyttöominaisuudet huomioiden.

Mielenkiinnolla vastausta odottaen.

Seija Kulmala
Kennel Graugeboren
Avatar
Seija Kulmala
 
Viestit: 180
Liittynyt: 04 Joulu 2007 12:20

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Juha Puurunen » 09 Joulu 2011 18:12

Seija Kulmala kirjoitti:Kasvattajana kiinnostaa tieto; miten yleishallinto katsoo olevansa pätevä hoitamaan jalostustoimikunnan
tehtäviä.

Ei yleishallinto katsokaan olevansa vaan koko hallitus sekä perustettava kasvattajatoimikunta on vastuutettu hoitamaan noita tehtäviä.
Seija Kulmala kirjoitti:Mielestäni rodullamme ei ole varaa valtapolitiikkaan vaan pitäisi puhaltaa yhteen hiileen, rodun terveys- ja käyttöominaisuudet huomioiden.

Tässä olen täsmälleen samaa mieltä Seijan kanssa. Jokaisen rodun parissa työskentelevän tulee olla valmis keskustelemaan asioista ja joskus jopa tekemään kompromisseja.

Juha Puurunen
Koetuomari, maalimies ja kennelpoika
Juha Puurunen
 
Viestit: 604
Liittynyt: 04 Joulu 2007 8:30

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Seija Kulmala » 09 Joulu 2011 22:40

Kiitos vastauksesta. En näe mitään järkeä siinä että toimiva jalostustoimikunta lakkautetaan ja ainakin aikaisemmin toimimaton kasvattajatoimikunta astuu näihin (vaativiin) saappaisiin, ja pääsemmekin rotupolitiikasta toteuttamaan kennelpolitiikkaa.

T: Seija
Avatar
Seija Kulmala
 
Viestit: 180
Liittynyt: 04 Joulu 2007 12:20

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Kari Salkosalo » 09 Joulu 2011 23:02

Mielenkiinnolla odotan kasvattajatoimikunnan kokoonpanoa. Arvaukseni on, että tulee koostumaan pääasiassa "kontinvenytys" kasvattajista.
Samoin odotan heidän jalostuksellista "panostaan" rodun käyttöominaisuuksien ja terveyden suhteen, verrattuna vaikkapa erotetun jalostustoimikunnan esityksiin! :evil:

Elämme mielenkiintoisia aikoja, ehkäpä nyt sitten Puurusen kaipaama "kompromissi-jalostus" näyttää kykynsä ja viisautensa!

T:salkkis
Kari Salkosalo
 
Viestit: 275
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Esa Koivulahti » 10 Joulu 2011 15:25

Nyt tuntuu siltä, että tämän hetkinen hallitus ei pysty näkemään asioita saksanpaimenkoiran kannalta, vaan henkilökohtaiset suhteet värittävät liikaa päätöksentekoa. Mielestäni on TODELLA valitettavaa jos hallitus katsoo, että meillä liittona on varaa menettää Koistisen ja Kodiksen kaltaiset ihmiset.

Tunnen lähes kaikki ihmiset hallituksesta henkilökohtaisesti ja täytyy sanoa, että olen pettynyt siihen tapaan miten jalostustoimikunnan asioihin on suhtauduttu.

Varmasti on niin, että asioilla on aina kaksi puolta. Viisaita ovat kuitenkin ne ihmiset jotka pystyvät asioista keskustelemaan niin, että tunteet eivät vaikuta päätöksentekoon. Nyt valitettavasti niin ei tunnu olevan?

T:EKKU
Esa Koivulahti
 
Viestit: 135
Liittynyt: 04 Joulu 2007 18:27

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Juha Puurunen » 10 Joulu 2011 19:06

Niinkuin Ekku totesi, asioilla on aina kaksi puolta. En aio ryhtyä julkisesti käymään läpi syitä, mitkä nyt tehtyyn päätökseen johtivat. Tämä vaatisi yksityisten ja luottamuksellisten keskustelujen ja viestien esiintuontia. Olen työskennellyt SPL:n eri toimikunnissa ja/tai hallituksessa lähes keskeytyksettä 90-luvun alkupuolelta saakka. Nyt loppuaan lähenevä vuosi on ollut väsyttävin, useaan kertaan on rukkasten naulaan laittaminen ollut mielessä. Totean osaltani, että päätös oli äärimmäisen vaikea ja raskas. Perusteet äänestyskäyttäytymiselleni oli kaikkea muuta kuin henkilöön/henkilökemiaan pohjautuvaa. Parhaan kykyni ja ymmärrykseni mukaisesti olen päätöksiä tehnyt ja voin edelleen nukkua yöni, myös tämän päätöksen jälkeen. Jokaisen saksanpaimenkoiran eteen työtä tekevän panos on erittäin tärkeä, niin myös Keijon ja Auken. Kukaan ei kuitenkaan ole korvaamaton, en myöskään minä.

Juha
"vain tietämätön voi kuvitella tietävänsä kaiken"
Juha Puurunen
 
Viestit: 604
Liittynyt: 04 Joulu 2007 8:30

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Sonja Lehtinen » 10 Joulu 2011 19:31

Jalostustoimikunnan vetäjänhän valitsee yleiskokous, ja mitkään kasvattajapäivät eivät ole yleiskokous.
kasvattajatoimikunta siis vastaamaan jalostuksesta, ja vanhat kasvattajat siitä mitä uusilta vaaditaan, niinkö?
Kasvattajatoimikunta on ihan ok, mutta toivon tosiaan ettei se ole mikään hyväveli järjestelmä.
Rotu on aika suossa, mutta hei saadaanhan me mm-kisat suomeen niin kyllähän sen takia paria kaveria voi aina selkään puukottaa, ja antaa ominaisuuksien rapistua ja polvien koukistua vielä muutaman vuoden.


Ymmärtäisin jotenkin sen että hallitus toivoisi jalostustoimikunnan laajentamista esitetystä. Mutta ei kai se hallituksen tehtävä ole päättää luottamuksesta, vaan jäsenten. Missään nimessä äänestyskäyttäytymisen ei tule perustua henkilökohtaisiin viestien vaihtoihin ja niiden sisältöihin.

Edelleen toivoisin jonnekkin näkyviin toimikuntien tehtäviä, ja jos toimikunta ei tehtäviään ole hoitanut niin silloin toimikunnan hajoittamisessa on edes jotain järkeä, ja epäselvyyksistä maininnat pöytäkirjoissa, eikä niissä yksityisissä viesteissä.
Sonja Lehtinen
 
Viestit: 144
Liittynyt: 04 Joulu 2007 0:09

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Marko Kurkinen » 10 Joulu 2011 22:24

Sonja Lehtinen kirjoitti:Edelleen toivoisin jonnekkin näkyviin toimikuntien tehtäviä

Toimikunnan tehtävät määräytyy aina syysedustajien kokouksessa vuosittain. Ne on kirjattu kunkin vuoden toimintasuunnitelmaan, ja kokous hyväksyy tämän. Syyskokouksien pöytäkirjat toimintasuunnitelmineen löytyvät pöytäkirjat-sivulta.
Lisäksi toimikunnat ovat kirjoittaneet erilliset toimenkuvat, jotka käytännössä ovat hyvin pitkälle samaa asiaa kuin toimintasuunnitelma. Toimenkuvat löytyvät toimikunnat-sivulta.
Marko Kurkinen
 
Viestit: 951
Liittynyt: 20 Huhti 1996 13:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Vesa Hirvioja » 11 Joulu 2011 12:17

Terve
Muutamia asioita tarkennan liittyen tähän keskusteluketjuun. Korostan, että kyseessä on nimenomaan hallituksen päätöksiä yleishallinnon esityksen perusteella. Tässä ei ole kyse kenenkään henkilöiden suhteista tai tunnepitoisista ratkaisuista vaan päätös perustuu täysin asiasisältöön ja hallituksen työrauhan tavoittelemiseen. Kyseessä ei myöskään ole missään tapauksessa ko. henkilöiden asiantuntemattomuus tai ammattitaidon puute.
Ammattitaito ei voi olla ainoa kriteeri toimikunnanjäsenelle. Sekä yhdistys kuin muissakin asioissa tulee olla ko. tehtävään kokonaisuudeltaan soveltuva henkilö, siihen kuuluu myös olennaisena osana esim. yhteistyökyky, yhdessä sovittujen pelisääntöjen noudattaminen sekä neuvottelutaito, johon joskus oleellisesti liittyy sopeutuminen saavutettuihin kompromissiratkaisuihin.
Syysedustajisto valitsee hallitukseen jäsenet, joille on korvamerkitty vastuualue, hallitus vahvistaa toimikunnan ko. henkilön esityksen perusteella. Niin hyväksyttiin jalostustoimikunta myös tämän vuoden alussa. Hallituksen ja jalostustoimikunnan pöytäkirjoista voi suoraan lukea että nykyinen jalostustoimikunta ei ole noudattanut yhdessä sovittuja pelisääntöjä ja esti osaltaan päätöksenteonkin vähäksi aikaa. Yhdistyksessä toimikunta tekee esityksen ja hallitus tekee lopullisen päätöksen. Päätöksestä voi keskustelun tuloksena tulla joko yksimielinen tai äänestämällä tehty, tätä päätöstä pitäisi toimikunnan noudattaa. Näin se vain ei ole toiminut ja voin sanoa että on ollut todella raskasta, kun ei voi luottaa siihen mitä tapahtuu päätöksen jälkeen. Jalostustoimikunta ei ole kyennyt muutamassa asiassa kompromisseihin. Mikäli toimikunnan esitykseen on tullut hallituksessa jokin pieni muutos, on toimikunta vetäytynyt koko asiasta. Näitä tapauksia on nyt ollut muutama tänä vuonna ja aina asia on siirtynyt yleishallinnon tai jonkun muun toimikunnan harteille.
Kasvattajapäivät eivät ole tehnyt mitään päätöstä, eivätkä kasvattajapäivät ole tähän päätökseen mitenkään vaikuttanut. Mitä tulee kasvattajatoimikuntaan, niin se on ehdottoman tarpeellinen. Toimikunnan kokoonpanossa tulee huolehtia siitä, että edustus on koko rintamalta. Kuka paremmin tietää kasvattajien asiat kuin kasvattajat itse? Toimikunnan tehtävänkuvaa ei ole vielä vahvistettu, mutta se voisi olla esim. kasvattajakoulutus, kasvattajasopimus ja kasvattajapäivät, samalla toimikunta toimii kasvattajien sanansaattajana hallitukseen ja liittoon. Toimikunta voitaisiin valita esimerkiksi kolmevuotiskaudeksi ja aina kasvattajapäivillä, niin tekevät muutkin alatoimikunnat kuten tuomarit, maalimiehet ja koulutusohjaajat.
Olen varma, että hallitus joutuu kovien haasteiden eteen jalostustoimikunnan postin ottaessaan, mutta niin minun kuin hallituksen enemmistönkin mielestä olemme olleet tähän päätökseen pakotettuja ja päätöksen mukaisiin haasteisiin täytyy vastata. Valitettavasti tässäkin tapauksessa syyskokouksen valitsema jalostusvastaava Aulis Koistinen vetäytyi vastaavan tehtävästä, joten aika näyttää mikä on hänen roolinsa hallituksessa.

Hyvää Joulun Odotusta kaikille
pj. V-P Hirvioja
Vesa Hirvioja
 
Viestit: 272
Liittynyt: 03 Tammi 2008 19:23

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Seija Kulmala » 11 Joulu 2011 12:25

Kasvattajana 10v ja harrastajana 30v, ei voi muuta kun todeta että tämä nykyhallitus tuntuu repivän
kenttää rikki urakalla. Koskaan en muista vastaavaa tilannetta, yhden kerran historiassa ehkä, tuolloinkin
kenttäväki puhalsi yhteen hiileen.

Onneksi itsellä on tarkoitus siirtää koko kasvatus- ja harrastustyö muuhun maahan. Ei kestä katsoa tätä tilannetta,
oikein "vanhaa" surettaa.
Avatar
Seija Kulmala
 
Viestit: 180
Liittynyt: 04 Joulu 2007 12:20

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Ville Salmia » 11 Joulu 2011 14:21

"Jalostustoimikunta ei ole kyennyt muutamassa asiassa kompromisseihin. Mikäli toimikunnan esitykseen on tullut hallituksessa jokin pieni muutos, on toimikunta vetäytynyt koko asiasta. Näitä tapauksia on nyt ollut muutama tänä vuonna ja aina asia on siirtynyt yleishallinnon tai jonkun muun toimikunnan harteille".

Jotta asia selkeytyisi lukijalle ,niin voisko näihin "tapauksiin" saada viitteet, joista voisi kukin vetää johtopäätöksensä. Melko suurista ja dramaattisista päätöksistä/muutoksista on varmaan kyse ,koska erimielisyyksien lopputuloshan on vähintäänkin dramaattinen.

Parempaa huomista odotellessa.

Ville Salmia
Ville Salmia
 
Viestit: 399
Liittynyt: 04 Joulu 2007 15:11

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Kari Salkosalo » 11 Joulu 2011 16:04

Morjens!

Presidenttimme ja varapresidentimme puhuvat kovaan ääneen, ja huutelevat kompromissien ja yhteistyökyvyn putteesta. Pöytäkirjoja lukemalla minusta kyllä näyttää, että se yhteistyökyvyn puute on nimenomaan presidentin ja varapresidentin suunnalla, ja heidän määräys politiikallaan koko hallituksen suhteen.

En voi ymmärtää, mitä kompromissia vaatii, esim. terveysasioiden eteenpäinvienti tai ominaisuuksista huolehtiminen, puhumattakaan rehellisyydestä arvioitaessa saksanpaimenkoiran luonneominaisuuksia. Eniten näistä "hallituksen" toimista on saanut kärsiä jalostustoimikunta, jonka huolella valmistellut esitykset ovat lähes kaikki "torpedoitu ja ammuttu alas". Ei liene "kummallista" tätä taustaa vasten, jos toimikunta on sitten jättänyt tehtäviänsä "hallituksen hoitoon", kun huolella tehty työ, ja esitykset ovat hallituksen toimista kaatuneet.

Koulutus,-ja koetoimikunnan valmistelema ja suunnittelema esitys, rohkeuskokeen asianmukaisesta arvostelusta ja suorittamisesta hyllytettiin myös "hallituksen" toimesta. Tämänkin esityksen takana oli huolellinen valmistelu tuomarineuvoston, maalimiestoimikunnan ja lopulta koulutus,-ja koetoikunnan taholta siirtymä aikoinen ja koulutusjärjestelyineen. Lopputuloksena oli se, että koulutus,-ja koetoimikunnan vetäjä ei "uskaltanut" edes itse puoltaa oman toimikuntansa ehdotusta. Tämäkin episodi kuvastanee hyvin "hallituksen sisäistä henkeä" joka kulminoituu valitettavasti Hirviojaan ja Puuruseen.
Samoin kävi koulutus,-ja koetoimikunnan (jonka alaisia ovat tuomari ja maalimiestoimikunta) esitykselle Kodiksen lähettämisestä SV:n koulutuspäiville, joihin
aiemmin on aina osallistuttu!

Ainoastaan Gomanin johtama Näyttelytoimikunta on kutakuinkin ilmeisesti onnistunut tavoitteessaan, koskapa siltä suunnalta ei ole juurikaan "soraääniä" kuulunut. Lakaistiinhan epäilyt ostetuista koetuloksista sopivasti "maton alle"! Niin, ja yleishallinto on myös selvinnyt ilman ryöpytystä, mutta kukapa nyt itsensä esittämät päätökset kaataisi.

Edelleen olisi kyllä "peiliin" katsomisen paikka, jos jalostustoimikunnan vetäjää Koistista luonnehditaan yhteistyökyvyttömäksi. Koistisella on parinkymmenen vuoden työsarka aikaisemmissa hallituksissa, toimikunnissa ja muissa luottamustehtävissä Spl:ssä, eikä koskaan aiemmin häntä, tai Kodista ole luonnehdittu yhteistyökyvyttömäksi. Tämä "hallitus" sai kyllä tämänkin aikaiseksi, saavutus sinällään tämäkin!

Edelleen, minua jäsenenä hämmästyttää Hirviojan "johtamistapa", jossa "hallituksen" päätöksistä ja mahdollisista keskusteluista ja äänestyskäyttäytymisestä eivät hallituksen jäsenet saisi informoida jäsenistöä. Eihän jäsenistö voi yleiskokouksissa äänestää ilman tietoa ehdokkaiden tai hallituksen jäsenten "linjasta"? vai voiko? Tarkoitushakuista toimintaa tämäkin, joilla "paska" yritetään jakaa/valuttaa muiden niskaan!

Eiköhän olisi jo aika ottaa tähtäimeen saksanpaimenkoiran hyvinvointi, niin terveyden kuin ominaisuuksien suhteen! Ja alkaa tekemään päätöksiä (joskus vaikeitakin) saksanpaimenkoiran tulevaisuuden ja työkykyisyyden eteen. Velvollisuutenamme on jättää työkykyinen ja mahdollisemman terve saksanpaimenkoira lapsillemme ja jälkipolvillemme, jotta myös he voisivat nauttia saksanpaimenkoiran koulutettavuudesta ja ominaisuuksista!

T:Kari Salkosalo
Kari Salkosalo
 
Viestit: 275
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Juha Puurunen » 11 Joulu 2011 20:08

Kari Salkosalo kirjoitti:Eniten näistä "hallituksen" toimista on saanut kärsiä jalostustoimikunta, jonka huolella valmistellut esitykset ovat lähes kaikki "torpedoitu ja ammuttu alas". Ei liene "kummallista" tätä taustaa vasten, jos toimikunta on sitten jättänyt tehtäviänsä "hallituksen hoitoon", kun huolella tehty työ, ja esitykset ovat hallituksen toimista kaatuneet.

Voisiko Salkosalo kertoa mikä/mitkä jalostustoimikunnan esitykset on "ammuttu alas"?

Kari Salkosalo kirjoitti:Koulutus,-ja koetoimikunnan valmistelema ja suunnittelema esitys, rohkeuskokeen asianmukaisesta arvostelusta ja suorittamisesta hyllytettiin myös "hallituksen" toimesta.

Päätös jolla ilmeisesti esitys on torpedoitu ja ammuttu alas on kirjattu pöytäkirjaan seuraavasti; "Päätös: Hallitus suhtautui asiaan myönteisesti ja päätettiin että koulutus rohkeuskokeeseen tähtääville, osallistujille ja kouluttaville maalimiehille aloitetaan heti ensivuonna. Ennen tarkennettua esitystä pyydetään eri toimikuntien kannanotot asiasta. Esitys palautetaan toimikunnalle lisävalmisteluja ja tarkennuksia varten."

Kari Salkosalo kirjoitti:Samoin kävi koulutus,-ja koetoimikunnan (jonka alaisia ovat tuomari ja maalimiestoimikunta) esitykselle Kodiksen lähettämisestä SV:n koulutuspäiville, joihin aiemmin on aina osallistuttu!

Tämä esitys on "alas ammuttu." Päätöksen perustelut on kirjattu pöytäkirjaan. Hallitukselle yleisessä kokouksessa asetettu säästötavoite, jonka perusteella jo aiemmin päätettiin olla lähettämättä E Läikettä vastaaville SV-ulkomuototuomaripäiville, ja SV-koetuomaripäivien ohjelma. Vastaavat tiedot saadaan/saatiin WUSV tuomaripäiviltä joihin J Kokkonen osallistui ja alku vuoden seminaarista jossa Diegel luennoi.
Juha Puurunen
 
Viestit: 604
Liittynyt: 04 Joulu 2007 8:30

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Kari Salkosalo » 11 Joulu 2011 21:03

Juha Puurunen kirjoitti:Voisiko Salkosalo kertoa mikä/mitkä jalostustoimikunnan esitykset on "ammuttu alas"?

Esimerkkejä on lukuisia:
- esim. pentulistasta tuli esitys jo vuoden 2011 alussa. ei ole toteutettu vieläkään, eli on ilmeisesti "ammuttu alas"
-kasvattajapäivien ohjelma muutettiin hallituksen toimesta, ja "ammuttiin alas"
-ominaisuusarviointien julkaisu "ammuttiin hallituksen päätöksellä alas" (nyt ne julkaistaan kennel Graugeborin sivustolla)
-ominaisuusarvioitsijoiden kouluttaminen, hallitukselle ei kelvannut toimikunnan esitys eli "ammuttiin alas"
-jalostuksen tavoiteohjelma, toimikunnan työ ei kelvannut "ammuttiin alas"
-rohkeuskoe palautettiin takaisin "tarkennuksia" varten. "ammuttiin alas"
-Koistinen jalostustoimikunnan vetäjänä ja tuomarina hyllytettiin rohkeuskokeen arvostelusta, samoin hänen esittämänsä maalimies Haapala ei kelvannut "ammuttin alas"
Jne......

Juha Puurunen kirjoitti:Päätös jolla ilmeisesti esitys on torpedoitu ja ammuttu alas on kirjattu pöytäkirjaan seuraavasti; "Päätös: Hallitus suhtautui asiaan myönteisesti ja päätettiin että koulutus rohkeuskokeeseen tähtääville, osallistujille ja kouluttaville maalimiehille aloitetaan heti ensivuonna. Ennen tarkennettua esitystä pyydetään eri toimikuntien kannanotot asiasta. Esitys palautetaan toimikunnalle lisävalmisteluja ja tarkennuksia varten."

Asia siis palautettiin toimikunnille takaisin tarkennuksia ja lisäselvityksiä varten. ASIA EI TARVITSE LISÄ SELVITYKSIÄ EIKÄ TARKENNUKSIA, koska asia oli jo kokonaisuudessaan valmisteltu (koetuomarit ottavat rohkeuskokeen vastaan, arvostellaan , kuten koesuoritus, koulutus asiaan oli hoidettu ja hommalle oli tietty siirtymäaika.
"eli hallitus pelaa aikaa, ja pallottelee valmiilla esityksellä, koska ei halua toteuttaa asiaa toimikuntien haluamalla tavalla SIIS AMMUTTIIN ALAS

Kari Salkosalo kirjoitti:Tämä esitys on "alas ammuttu." Päätöksen perustelut on kirjattu pöytäkirjaan. Hallitukselle yleisessä kokouksessa asetettu säästötavoite, jonka perusteella jo aiemmin päätettiin olla lähettämättä E Läikettä vastaaville SV-ulkomuototuomaripäiville, ja SV-koetuomaripäivien ohjelma. Vastaavat tiedot saadaan/saatiin WUSV tuomaripäiviltä joihin J Kokkonen osallistui ja alku vuoden seminaarista jossa Diegel luennoi.


"Tämä hallituksen tekemä päätös on vastoin yleiskokouksessa tehtyä päätöstä lähettää edustaja SV:n tuomaripäiville, mikäli SV sellaiset järjestää"
- hallitus siis "ampui alas syyskokouksen toimintasuunnitelmaan hyväksymän päätöksen lähettää edustaja paikalle"!

T:Kari SalkosaloKari Salkosalo
 
Viestit: 275
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Hallituksen kokous 8-11

ViestiKirjoittaja Vesa Hirvioja » 12 Joulu 2011 0:55

Salkille


KIrjoitit näin:
Esimerkkejä on lukuisia:
- esim. pentulistasta tuli esitys jo vuoden 2011 alussa. ei ole toteutettu vieläkään, eli on ilmeisesti "ammuttu alas"
- >>>> Ei ammuttu alas päätös tehty Pöytäkirja 5.2011, Uusi pentulista hyväksytty, toteutus ja ulkoasu vielä kesken.
-kasvattajapäivien ohjelma muutettiin hallituksen toimesta, ja "ammuttiin alas"
>>>>Ei ammuttu alas. Ohjelma lähes identtinen, järjestäjä vaan yleishallinto. Eckerin ja Wirenin tilalle toivottiin uudet kouluttajat, Päätös Pöytäkirja 3 ja 4.2011.
Jalostus vetäytyi kokonaan pois kasvattaja päiviltä, ei edes tullut omaa ominaisuusarvionnin tilannekatsausta pitämään.
-ominaisuusarviointien julkaisu "ammuttiin hallituksen päätöksellä alas" (nyt ne julkaistaan kennel Graugeborin sivustolla)
>>>> Ei ammuttu alas. Hallituksen päätöksellä kokous 4.2011 haluttiin tuloslomakkeen otsikkoon muutos jossa näkyy Saksanpaimenkoiraliitto, Nyky lomakkeessa ei ollut mitään mainintaa SPL ry.stä ainoastaan RSV 2000. Nyt on Lupa kysytty päätöksen mukaisesti RSV 2000 puheenjohtajalta, vastausta emme ole saaneet, joten pallo on heillä.

-ominaisuusarvioitsijoiden kouluttaminen, hallitukselle ei kelvannut toimikunnan esitys eli "ammuttiin alas"
>>>> Ei ammuttu alas. Jalostukselta kaivattiin kouluutkseen pääsyyn kriteereitä, ei ole saatu muuta kuin hallituksen minimi. Sitten päätettiin keskustella rakenneosion arvostelusta ulkomuototuomareiden kanssa. He tutustuivat arviontiin ja sen jälkeinen keskustelu piti käydä ulkomuototuomareiden kokouksessa joka oli 26.11, mutta pöytäkirjaa en ole saanut.
Eli asia kesken

- jalostuksen tavoiteohjelma, toimikunnan työ ei kelvannut "ammuttiin alas"
>>>> EI ammuttu alas. Ei tällaisat päätöstä ole missään. Voimassa oleva JTO on hyväksytty ja uusi tulee valmistellaan tulevana toimintavuonna.

-rohkeuskoe palautettiin takaisin "tarkennuksia" varten. "ammuttiin alas"
>>>> EI ammuttu alas. Koulutus maalimiehille ja ohjaajille käynnistyy ensi keväänä maalimiesten ja koulutusohjaajien vetämänä. Kannanotot odotetaan asianosaisilta toimikunnilta. Hallitus suhtautui asiaan myönteisesti.

-Koistinen jalostustoimikunnan vetäjänä ja tuomarina hyllytettiin rohkeuskokeen arvostelusta, samoin hänen esittämänsä maalimies Haapala ei kelvannut "ammuttin alas"
Jne......
>>>> Ei ammuttu alas. Päätettiin että rohkeuskokeen tuomitsee luokan arvostelevat tuomarit. Heillä' ei ollutkaan arvosteluoikeutta SV.n sääntöjen mukaan, joten sen takia tuli Läike. Aulis valittiin FIN tarkastukseen tuomariksi, josta hän kieltäytyi puhelimitse kokouksen jälkeen. Haapalan nimeä ei mainittu kertaakaan eikä sitä näy myöskään missään pöytäkirjoissa, ihmettelen mistä tää on tullut???

Sitten väitit:
Edelleen olisi kyllä "peiliin" katsomisen paikka, jos jalostustoimikunnan vetäjää Koistista luonnehditaan yhteistyökyvyttömäksi. Koistisella on parinkymmenen vuoden työsarka aikaisemmissa hallituksissa, toimikunnissa ja muissa luottamustehtävissä Spl:ssä, eikä koskaan aiemmin häntä, tai Kodista ole luonnehdittu yhteistyökyvyttömäksi. Tämä "hallitus" sai kyllä tämänkin aikaiseksi, saavutus sinällään tämäkin!
>>>> Ei hallitus eikä yleishallinto ole väittänyt Aulista yhteistyökyvyttömäksi. Ei niin missään lue, eikä niin ole missään myöskään mainittu. Aulis itse vetäytyi jalostusvastaavan tehtävästä kun ei saanut esitttäämäänsä toimikuntaa hyväksyttyä ja hallituksen kanta toimikunnasta oli tullut äänestettyä.

Ja sitten vielä väitit näin:
Edelleen, minua jäsenenä hämmästyttää Hirviojan "johtamistapa", jossa "hallituksen" päätöksistä ja mahdollisista keskusteluista ja äänestyskäyttäytymisestä eivät hallituksen jäsenet saisi informoida jäsenistöä. Eihän jäsenistö voi yleiskokouksissa äänestää ilman tietoa ehdokkaiden tai hallituksen jäsenten "linjasta"? vai voiko? Tarkoitushakuista toimintaa tämäkin, joilla "paska" yritetään jakaa/valuttaa muiden niskaan!
>>>> Olet Salkki oikeassa jäsenistöä pitää informoida ja valistaa näissä asioissa. Mutta nyt ei olekkaan kyse siitä, vaan siitä että jalustustoimikunta julkaisi pöytäkirjan 5.2011 pvm 13.7.2011. Tässä toimikunnan pöytäkirjassa mainittiin hallituksen jäsenten mielipiteitä vielä keskeneräisestä hallituksen omalla sisäisellä palstalla käydystä keskustelusta, johon eivät vielä edes kaikki hallituksen jäsenet olleet ottaneet kantaa. On todella väärin että hallituksen jäsen on kirjaamassa keskeneräisen keskustelun sisältöä julkisella foorumilla. Olin pakotettu vetämään keskustelun puhelinkokoukseksi, koska en voinut enään luottaa siihen että jäsenet voivat vapaasti ilmaista kantansa ja mielipiteensä hallituksen sisällä. Tässä oli todella suuri luottamuspulua sillä hetkellä. Vai mitä mieltä olet??

Ja vielä jäi yksi asia pois: Keijo Kodiksen osallistuminen SV-tuomaripäiville.
>>> Olet Salkki oikeassa, syyskokouksen päätös oli noin kun kirjoitit. Mutta hallituksen päätöksestä näkyy perustelut. SV-tuomaripäivien ohjelma koskee uusia IPO sääntöjä, joista saamme tietoa samaan aikaan paikanpäällä Suomessa itse Gunther Diegelin välityksellä. Jari Kokkonen oli juuri joulukuun alussa WUSV tuomarikoulutuksessa ja siellä yhtenä aiheena oli juuri uudet IPO säännöt, sieltä saimmekin perusteellisen raportin jo viimeviikolla. Juuri näillä perusteilla hallituksella oli hyvä syy noudattaa samaa menettelyä kuin SV-ulkomuototuomarin kohdalla. Tilaisuuteen kutsu on osoitettu SV-tuomareille henkilökohtaisesti, joten tottakai Keijo saa osallistua sinne omilla kustannuksillaan, jos niin haluaa.

Ja toteamuksesi:
Eiköhän olisi jo aika ottaa tähtäimeen saksanpaimenkoiran hyvinvointi, niin terveyden kuin ominaisuuksien suhteen! Ja alkaa tekemään päätöksiä (joskus vaikeitakin) saksanpaimenkoiran tulevaisuuden ja työkykyisyyden eteen. Velvollisuutenamme on jättää työkykyinen ja mahdollisemman terve saksanpaimenkoira lapsillemme ja jälkipolvillemme, jotta myös he voisivat nauttia saksanpaimenkoiran koulutettavuudesta ja ominaisuuksista!
>>>>> Olet oikeassa nämä mainitsemasi seikat tulee olla tähtäimessä. Hallitus ei ole toimillaan millään tavalla estänyt noiden tavoitteitesi toteutumista. Ominaisuusarviointi antaa luonnepuolella kyllä kuvan viettikäyttäytymisestä ja perusasioista ym, joita ominaisuuksia tarvitsemme kentällä, mutta se ei mitenkään mittaa koiran ominaisuuksia työkykyisyyteen. Toimintakykyä mittaava arvio olis myös paikallaan. Virtasen Ilun lanseeraama " pimeä huone" tai jokin muu vastaava helposti järjestettävä toimintakykyä mittaava arvio olisi paikallaan, minunkin mielestä. Terveyttä unohtamatta.Ja yläpuolella oli samalla Villelle vastauksia myös:
1. Kasvattajapäivät >> Jalostus vetäytyi
Sitten vielä
2. Luovutusiästä projekti:
>>> Jalostus vetäytyi, kun ei saanut lisärahoitusta ja lisäkoulutusta. Jalostus ei myöskään halunnut jatkaa koulutusohjaajien kanssa yhteistyössä. Hallituksen päätös 2.2011.
Koulutusohjaajat tekivät asiasta oman pentukoulutussuunnitelma joka sai loistavan vastaanoton kasvattajilta.
3. Tietokannan kehittäminen.
>>> Eteni aina kokoukseen 2.2011 asti suunnitelman mukaan, mutta sen jälkeen ei jalostus ole tehnyt asialle yhtään mitään.
Siinä ne muutama esimerkki.

V-P Hirvioja
Mälli
Vesa Hirvioja
 
Viestit: 272
Liittynyt: 03 Tammi 2008 19:23

Seuraava

Paluu Jalostus

cron