koiralla jalostaminen

Jalostukseen liittyvät aiheet

koiralla jalostaminen

ViestiKirjoittaja Päivi Ahola » 19 Syys 2012 18:06

minusta on ollut hyvin mielenkiintoista seurata näitä jalostukseen käytön määritteitä ja sovituksia
tää ei ole provo tai oikeastaan on:) tai sitten ei.. mutta tämä pieni ihminen on ihmisten mielipiteiden takia ihan hämillään..

väitteitä:

- kasvattaja tietää koiransa ominaisuudet tai suvun ja käyttää vaikkei näyttöjä vielä olisikaan..

-pitää olla kaikki suojeluluokat takana..

- nartulla ei voi olla suojeluluokkia takana koska se ei kerkiä muuten tehdä pentuja.. ainakaan kovin ylös saakka niitä luokkia..

-kovat ja parhaat saksanpaimenkoirat eivät kykene tekemään kovuutensa takia (taipumaan) niitä suuria voitollisia koetuloksia.. mutta koska se tiedetään niin niitä voi käyttää jalostukseen

-hyvä saksanpaimenkoira ei ole kaikkien ohjattavissa vaan vaatii kokeneen ohjaajan ja kokeneen mokenkin..

-hyvä saksanpaimenkoira on lapsen ohjattavissa suojelukokeessa ja sinne hänen koulutettavissaan..

- saksanpaimenkoiran kera voi harrastaa kaikkea, mutta mikään muu kuin suojelu ei kerro ominaisuuksista (muistetaan kuitenkin että kasvattajat tietävät koiransa koska jos aikoo tehdä pentuja.. niin on pakko tietää.. eikä niistä parhaista koekoiriakaan saa)

-miljoona muuta väittämää.. ja useimmiten samojen ihmisten suusta.. mie olen äkkipekka meikäläinen kyllä nyt ihan sekaisin.. jotta miten se oikeestaan menee..


omia ajatuksiaan on vaan joskus mietittävä ainakin silloin kun niiden takana seisoo kovasti.. jotta mikä se nyt oikein on se johtotähti.. koko asiassa. Minun mielestäni jokainen on uskossaa vapaa ja parhaaseen tulokseen päästään kun hieman annetaan kaikkien kukkien kukkia.. mutta en usko että kukaan ei älyä tuon listan ristiriitaisuutta.. eikä tuossa ole varmaan edes kaikki:)..
Päivi Ahola
 
Viestit: 61
Liittynyt: 12 Joulu 2007 17:27

Re: koiralla jalostaminen

ViestiKirjoittaja Päivi Ahola » 19 Syys 2012 18:11

tarinoitu on paljon.. mutta kasvattajat laittakaas nyt ne omat vaateenne ja miten olette toimineet (mielestäni jokainen toimii oman uskonsa mukaan .. eikä sorru omalla kohdallaan kompromisseihin tietyissä asioissa) näihin asioihin lähinnä sen jalostukseen käytettävän vaateet.. ei sepostuksia vaan luokat (lajit) mitä tulee olla tehty.. terveysvaateet mitkä on rajat.. ulkomuotovaateet.. ennenkuin koiraa teidän mielestänne tulisi käyttää jalostukseen.. eli missä kohtaa ne ominaisuudet on nähty.. mahdollisimman moni jos arvais laittaa niin loppuis se vääntäminen ja siitähän sitä saatais esitys saman tien liitolle jotta mitä vaaditaan ennen ensimmäisiä pentuja koiralla olevan.. ja siitä eteenpäin..
tää nyt lähinnä kiinnostaa sen takia kun muut lajit ei käy ominaisuuksien mittaamiseen kuin suojelu.. niin mielelläni näkisin kuinka sen asian takana seisotaan sitten omalla kohtaa.......
Päivi Ahola
 
Viestit: 61
Liittynyt: 12 Joulu 2007 17:27


Paluu Jalostus

cron