Pennun oksentelu

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Ari Hanninen

Pennun oksentelu

Viesti Kirjoittaja Ari Hanninen » 07 Helmi 2005 14:18

Onko yleistä että esim:aamulla pennun syötyä ruokansa se siirtyy lattialle makoilemaan ja pureskelemman puruluutaan. Ja aina silloin tälläin kyseinen toiminto saa sen mahan sekoamaan ja koira pullauttaa juuri syömänsä ruuan ulos oksentamalla.

Eihän oksentamista tapahdu päivittäin eikä viikottainkaan mutta ihmettelen vain mistä kyseinen ilmiö syntyy.

Pentu on 6KK ikäinen ja muuten todella vantterassa kunnossa.
Ateriointi 3 kertaa päivässä.

ruoka on Eagle pentu safka ja lisänä jauheliha +vaihdellen piimä,kemviili,maitorahka

Anne Riutta

Viesti Kirjoittaja Anne Riutta » 07 Helmi 2005 22:02

Hei!

En ehkä näkisi suoranaista yhteyttä syömisen jälkeiseen oksenteluun ja siihen puruluuhun. Olen ehkä mielikuvitukseton tai todella tuollaista kokemusta köyhempi.

Siispä ihan noin yleisellä tasolla: Pentu oksentaa suhteellisen herkästi kahdesta syystä: a) se hotkii tai/ja b) annokset ovat liian suuria. Päättelen, että koirasi ei ole aivan ahmatti (koska sillä on se puruluu, joka on olemassa - ahmattikoiralla ei ole puruluuta, se on syöty), joten kokeilepa pienentää annoksia. Ja jos annat ruoan mukana jotain juoksevaa, siis sellaista joka ei ole imeytynyt muroihin (esim. se mainitsemasi piimä), anna se erikseen, esim. koiran jo nuollessa tyhjää kuppiaan aterian jälkeen.

Jos 6 kk ikäinen koira on mainitsemassasi varsin vantterassa kunnossa, annosten pienentämisestä saattaa myös sen nivelille olla hyötyä. (Älä nyt vain loukkaannu, varmasti tulkitsin vain kirjoittamaasi hieman väärin - vanttera voi tarkoittaa myös lihaksikasta tietenkin, ja lihaksikas pennun pitää olla!)

Mukavaa jatkoa!

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras » 08 Helmi 2005 11:05

Tervehdys!

kiitoksia vastauksesta ja nyt pääsee vähän pakon sanelemana kokeilemaan tuota hieman pienempää annoskokoa.Vaikka tuntuu että ahmattihan tuo on! :)

Eilen vesseli ryntäili kaverin kanssa leikkiessä pihamaalla ja tassut alta ja vasemman etujalan sijoiltaa meno ....Voi itku mikä meteli tuollaisesta pienestäkin voi lähteä.Oikein korvia raastava uikutus.Eli lepo ja viikonpäästä röntgeniin lonkkien välikuvauksiin....Harmittaa vain kun oli jo toinen kerta kun tapahtuu vastaavaa.

Senni Hietaranta

Viesti Kirjoittaja Senni Hietaranta » 08 Helmi 2005 11:50

Tekevälle sattuu :rikki:

Veera Taimela

Viesti Kirjoittaja Veera Taimela » 08 Helmi 2005 12:02

Heips,

Meillä poika on jo vuoden päivät mutta sen oon oppinut ettei heti ruuan jälkeen kannata antaa mitään pureskeltavaa...
Poika oksentaa kaiken ruuan ulos jos on just syöny ja sitten se alkaa viellä "lisää" syömään jotain...
Eikä me anneta pojalle liikaa ruokaa se on just mitoissaan..
Mutta voihan se olla että liika ruoka tekee ton teille.

Ari Hanninen

Viesti Kirjoittaja Ari Hanninen » 08 Helmi 2005 14:28

Kyllä tosiaan tuntui omituiselta,kun aina kun kyseinen oksentamisreaktio tuli oli edeltävänä hetkenä mussutettu puruluuta.no toivotaan parasta että murkina vastaisuudessa pysyisi sisällä. Hassua vain kun heti oksentamisen jälkeen kaverillä on ruokahalu heti valtava .....

Tulee mieleen huippumallien sairaus bulimia :) Onneksi on peilit kotona niin korkealla että ei poika näe omaa kuvaansa! :D

Vastaa Viestiin