Kakan syönti ongelmana

Terveyteen liittyvät aiheet
sanna pusu

Kakan syönti ongelmana

Viesti Kirjoittaja sanna pusu » 16 Helmi 2005 11:15

ongelma alkoi nartulla kun täytti 9kk! Asia on kakka!
kun ollaan lenkilla ja joku toinen koira on tehnyt kakan niin se pitää vaan haistaa ja sitten lähdetään liikkeelle mutta kun ollaan kotona tai kylässä niin silloin se kakka kyllä maistuu ja on tosihyvää oli sitten minkä kakka tahansa kotona on pyreneittenmastiffi ja kissa niin niidenkin kakat on tosi hyviä vaikka siivoonkin ne pois niin kyllä kaivaa ne jostakin esiin mitä teen :( neuvot olisi tarpeen :oivoi: :oivoi: Apua kaivataan :oops:

Raili Ojanperä

Viesti Kirjoittaja Raili Ojanperä » 16 Helmi 2005 12:13

Vie neiti käymään tallilla.
Eräs ell. neuvoi tuon omia ja muiden kakkoja syövän koiran kanssa.
Hevosen jätöksissä on jotain sellaista, mikä puuttuu koiran elimistöstä ja aiheuttaa kakkojen syömistä.
On muuten auttanut kaikilla meidän koirilla, jotka ovat tuota harrastaneet.

sanna piltonen

Hevosen kakkojen syönti

Viesti Kirjoittaja sanna piltonen » 16 Helmi 2005 21:37

Raili Ojanperä kirjoitti:Vie neiti käymään tallilla.
Eräs ell. neuvoi tuon omia ja muiden kakkoja syövän koiran kanssa.
Hevosen jätöksissä on jotain sellaista, mikä puuttuu koiran elimistöstä ja aiheuttaa kakkojen syömistä.
On muuten auttanut kaikilla meidän koirilla, jotka ovat tuota harrastaneet.
Siis mitä siinä hevosen kakassa on, mikä lopettaa koiran jätösten syönnin?
Aiheuttaako sen joku ("ravintoaineen") puutostila? Miten sitten saat koiran lopettamaan hevosen kakan syönnin? Meillä on nimittäin tuo hevosen kakan ahmiminen ongelmana.

Marjo Mykkänen

Viesti Kirjoittaja Marjo Mykkänen » 16 Helmi 2005 21:45

Kakkojen syömisestä jää äkkiä erittäin ilkeä tapa koiralle. Kokeile kieltämistä tai sitten eläinkaupasta saa sellasta ainetta, kun DETER Coprophagia Treatment. Sillä sai eräs tuttavani loppumaan kakkojen syönnin. Itselläni oli ennen narttu, joka söi kaiken kakan ja hevosen kukku oli eritoten herkkua. Sain loppumaan vitamiinikuurilla, toiset suosittelee ananasta, ananasmurskaa ruokaan tai sitten merilevää. :) Tässäpä siis muutamia vinkkejä, jos olisi jotain apua ja hyötyä 8)

Raili Ojanperä

Viesti Kirjoittaja Raili Ojanperä » 17 Helmi 2005 18:23

Siinä on jotain sellaisia hyödyllisiä suolistobakteereita, mitkä puttuvat sellaisen koiran elimistöstä jotka syövät omia jätöksiään.
Meillä koirat ahmivat aina välillä noita hevosten kakkaroita kun mennään tallin ohi välillä ne eivät kiinnosta olleskan.
Uskoisin, että ei eläinlääkäri ihan tuulesta temmattuja juttuja asiakkailleen neuvo :wink:
On muuten auttanut muitakin kuin meidän sessejä tuo vinkki :D
Eihän se mitään kivaa katsottavaa ole kun koira ahmii jotain höyryävää hevosen jätöskasaa mutta oon antanut syödä, jos kerran haluavat välillä ahmia :D

sanna pusu

moi!

Viesti Kirjoittaja sanna pusu » 17 Helmi 2005 20:48

kiitos vaan vinkeistä meillä vaan on se ongelma että meidän neiti tykkää kun hullupuurosta tosta ananaksesta joka muodossa!
onko kukaan kuullu onko siinä perää jos syöttää valkosipulia ainakin hajut voi olla kuvottavia?!
tossa lähellä on hevostalli ja käytiin tarjoamassa siellä olevia kikkareita mutta ei kelvannu otin pussiin mukaan ja kylvin pihaan niin kyllä oma kakka on parempaa ku hevosen! mitä vitamiinia ootte syöttäny ja kuinka paljon purkillisen :lol: no ei vaan kuinka kauvan pitäis syöttää vitamiinia?
kiitos taas kaikille vastanneille jospa tästä pääsis yli tai sitten ei sitten se on vaan kestettävä vaikka se onkin aivan hirveetä!!! :wink:

Anne Riutta

Viesti Kirjoittaja Anne Riutta » 19 Helmi 2005 13:29

Hei!

Mitäpä Sanna, jos kakkaa syövällä koirallasi on ihan yksinkertaisesti vain nälkä? Kokeile, auttaako ruokamäärän lisääminen (jos koirasi on hoikka) ja/tai jako useampaan ruokintakertaan. Tuon ikäiset koiraneidit tuppaavat herkästi olevan nälkäisiä, kun liikkuvat niin paljon!

Minulle muuten on iskostunut takaraivoon, että koiralle ei saa syöttää raakaa valkosipulia. Jokin aine siinä oli, joka ei tee hyvää koiralle, mutta en todellakaan muista että mikä. Ananasta sen sijaan sopii varmaan antaa koiralle, ja muistan itsekin kokeilleeni sitä kerran, kun vanha koira yllättäen alkoi kiinnostumaan ulosteista - ananasmurska auttoi, ja asiaa enempää pohtimatta päättelin, että varmaankin ne kuidut siinä ananaksessa tekevät välillä hyvää koiran vatsalle.

Terv. Anne

sanna pusu

Viesti Kirjoittaja sanna pusu » 19 Helmi 2005 19:17

ei ole kyllä nälästä kyse syöpi ihan hyvin kahdesti ainakin päivässä ja joskus useammin ja ruokakuppi on noin. kahden litran ja se kyllä menee ihan hyvin alas ainut mikä ei meinaa kelvata on nappulat mutta kyllä kaikki muu ruoka menee hyvin kaupaksi!
:lenkki: :lenkki: :lenkki:

Weckström Maj-Britt

Kakan syönti

Viesti Kirjoittaja Weckström Maj-Britt » 21 Helmi 2005 12:40

Terve

Minulla on myöskin koira joka tykkää kovasti kakasta, ei syö omaa mutta pikkukoiran jätökset kylläkin. kantaa välillä sisään jäisiä pökäleitä ja nielee äkkiä kun kysyn mitä suussa on. Olen kokeillut kaikkea vitamiinejä, eläinkaupasta saatavia tuotteita sekä ananasta, mutta aina maistuu parhaiten tuo pökäle, toivon kuitenkin että ikää toisi tällekin toopelle muuta ajateltavaa. Pihalta pitäisi tietenkin saada niin nopeasti kun mahdollista pois kaikki mutta usein on joku toinen nopeampi kun minä! Yäk!!!! :oops:

sanna pusu

Viesti Kirjoittaja sanna pusu » 21 Helmi 2005 20:14

Niinpä mutta kun käypi vielä penkomassa sinne mihin on vienyt pökäleet ja sitten kun omistaa vielä kissan joka kyllä yleensä peittää niin ne pitää myös kaivaa ja syödä. Joku sanoi että pitäis antaa maitohappo bakteeri kuuri mutta en tie tänään kävin apteekissa ja ostin saas nähdä miten käy! :heipat:

Anne Susiharju

Viesti Kirjoittaja Anne Susiharju » 22 Helmi 2005 13:20

Hyviä neuvoja myös tänne.. 5,5kk ikäinen pentuni ahmii myös kakkakikkaroita.. Omiaankin.. Kissan ja hevosen kikkarat ovat varsinkin herkkua. YAK!! :evil: Pitääpä kokeilla näitä neuvoja, kiitoksia..

Asiasta toiseen: en saa avattua lisää hymiöitä- ruutua (?), mikähä lienee? :?

sanna pusu

Viesti Kirjoittaja sanna pusu » 22 Helmi 2005 19:10

terve anne! en tie millainen systeemi on teidän koneella mutta kun mä otan lisää hymiöitä niin se pomppaa tuonne ylös missä lukee saksanpaimenkoiraliitto ry........ ja se pitää sieltä avata niin sitten ainakin löytyy meidän koneelta. Kysyin tuossa eläinlääkärirtä asiaa niin se sanoi että kun se on kerran sen oppinu niin sitä ei välttämättä saa pois yök!
Tossa äsken kysytn yhdeltä tutulta että mitä pitäis tehdä niin se sano että koita sitä naudan maksaa mutta osasin heti sanoa että ei ainakaan meillä loppunu ku tyttö tykkää siitä ihan hirveesti! mutta katotaan miten käy noitten maitohappobakteeri kuurin kanssa! pitää ilmoitella jos jotain tapahtuu!!! 8) :lol: :jadi:

Weckström Maj-Britt

Kakan syönti

Viesti Kirjoittaja Weckström Maj-Britt » 23 Helmi 2005 07:51

Eilen illalla kävi mielessä että pitäisi varmaan laittaa kuonokoppa sille toopelle kun se menee ulos, haju oli taas niin karmea kun se tuli sisään ja tietysti heti mamman viereen. Saattaa hyvin olla että vika on korvien välissä mutta kai siihenkin vaivaan pitäisi apua löytyä. :?: Taistellaan yhdessä eteenpäin ja toivotaan että joku keksii toimivan idean :idea: :evil:

Anne Susiharju

Viesti Kirjoittaja Anne Susiharju » 23 Helmi 2005 08:33

Sanna: kiitos, ensin sain toimimaan, mutta nyt taas en.. Nyyh.. Mitä ihmettä teen väärin?? :cry: No, tultava toimeen näillä näkyvillä..

Sanna ja Maj-Britt: kertokaa ihmeessä jos joku keino hyhhyhhyyn syömiseen löytyy. Minä kokeilen edellä esitettyjä keinoja, ja kerron myös edistymisestä..

Taina Tiitinen

Viesti Kirjoittaja Taina Tiitinen » 23 Helmi 2005 12:42

Kikkareiden natustelu ei ole mieltä lämmittävintä puuhaa. Oma rakas vatipää veti muinoin nuorena omia läjiään napaansa. Kun se sitten tollo tajusi jättää niiden pureskelun, otti mallia exän rutkusta ja popsi aikansa kuluksi tarhassa muiden jäisiä käkkäreitä. :doh:

Meillä ei syötetty ananasta eikä kokeiltu muitakaan ihmekonsteja. Lennätettiin p*rkeleitä, kun saatiin itseteosta kiinni ja muuten nieltiin inhotusta. Kissanläjiä tuo ei onneksi ikuna kotona kaivellut, tosin oviläpällisestä umpivessasta kaivaa vain ne ahkerimmat läjäsyöpöt...

Aika tekee tehtävänsä uskon ma, kakarana imutettiin pienet kivet ja tupakannatsat nyty nekin jätetään kakaroille.

Tsori, ei neuvoja meikäläisellä vaikka kokemusta moisesta p*skasouvista onkin :D

Vastaa Viestiin