help me!!!!

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
virnes ritva liisa

help me!!!!

Viesti Kirjoittaja virnes ritva liisa » 02 Maalis 2005 23:11

Kertokaa nyt hyvät koirujen omistajat, miten hoidetaan anaali-rauhasten fisteleitä/haavaumia. Hyvät neuvot ovat tarpeen, koska jokainen eläinlääkäri on toistaiseksi antanut hyvin erilaisia neuvoja ja lääkkeitä, tuloksettomasti.
Kyseessä on nuori koira, joka on jo jonkin aikaa nuoleskellut pyllyään ja haavaumat ovat nähtävissä, jopa suurentuneetkin.

Koirulainen on iloinen ja hyvävointisen oloinen, mutta kukapa se pyllyssään ylimääräisistä rei´istä tykkää, eikä varsinkaan silloin, kun niitä suihkutellaan ja voidellaan! Kenellä on kokemuksia?

Marjo Matilainen

Viesti Kirjoittaja Marjo Matilainen » 03 Maalis 2005 07:18

Moi!

Meillä alkoi edellisen koiran kanssa oireilut tavallisesta anaalirauhastulehduksesta ja sen jälkeen tilanne vaan paheni kokoajan. Ensin suihkuteltiin ja laitettiin esim. Terrapoly rasvaa ja tietysti ne ainaiset antibioottikuurit.
Käytiin monella hyvällä lekurilla mutta mitkään lääkkeet ym. ei auttanu meidän tapauksessa. Koira lopetettiin 7 vuotiaana kun oltiin tapeltu 3 vuotta sairauden kanssa. :cry:
Laita mulle sähköpostia jos haluat niin voisin katsoa vanhoista papereista mitä kaikkia lääkkeitä ym. hoitoja meillä oli.
Onko teille suositeltu sellaista lääkettä kun Sandimun neoral?

Pirjo Niskane

Viesti Kirjoittaja Pirjo Niskane » 03 Maalis 2005 08:35

Hei Ritva! Otatko yhteyttä minuun sähköpostitse. Olen itse paininut tämän asian kimpussa kohta 2 vuotta. Samalla olen kerännyt muiden ihmisten "tapauksia" talteen ja toivoisin saavani teidänkin tapauksesta enemmän tietoa. Onko koirallasi anaalin ulospäin puhkaisema fisteli vai onko kyseessä perianaalifisteli, joka onkin sitten eri asia???

Hei Marjo! Esittäisin sinulle saman pyynnön...voitko laittaa mulle postia tulemaan. Kaikki tieto on arvokasta, vaikka koirasi onkin jo edesmennyt.

Minna Jutila

Viesti Kirjoittaja Minna Jutila » 03 Maalis 2005 15:32

Olen lukenut, että jäädytyshoidolla olisi saatu joidenkin perianaalifisteleistä kärsivien koirien kohdalla hyviä tuloksia.

Pirjo Niskane

Viesti Kirjoittaja Pirjo Niskane » 03 Maalis 2005 15:48

Se on totta....,mutta tiedän vain yhden koiran, joka on "parantunut" ollut useita vuosia oireettomana. Oman koirani tila huononi....jäädytetty kohta ei enää kasvakkaan umpeen ja perään jäi todella iso avanne, jonka kehittymistä nyt kauhunsekaisin tuntein odottelen. Erään leikatun koiran toipumista tässä odotellaan, mutta auttoiko leikkaus, sitähän ei tiedetä kun vasta noin vuoden kuluttua...tai useamman vuoden. Toinen leikattu koira oli vähän toista kuukautta "reiätön", mutta sitten ne aukesivat entistä isompina uudelleen. Oman koirani kohdalla homeopaattinen hoito ennen tätä jäädyttämistä on tuottanut parhaimman tuloksen.

Marjo Mykkänen

Viesti Kirjoittaja Marjo Mykkänen » 05 Maalis 2005 09:57

Hyvä, että tästä keskustellaan täällä edelleen!
Meidän koira leikattiin 10 päivää sitten. Leikkauksessa avattiin ja poistettiin avanteet sekä vasemman puolen anaalirauhanen vaikka avanteet eivät olleet yhteydessä rauhaseen. Toivottavasti avanteet nyt pysyvät poissa. Tikitkin on nyt poistettu ja kohta missä oli isoin avanne ja onkalo on parantunut ja mennyt kiinni hyvin, ylempänä läheltä häntää poistettu avannerykelmä ei ollut ihan pintaan asti kiinni, mutta toivoa sopii, että se ei siitään aukene. Nyt vaan suihkutellaan entistä tiiviimmin, että nekin siitä paranisi kiinni asti.
Mutta kuten edellä, niin tuloksistahan ei voi nyt vielä sanoa mitään ennen kuin aikaa kuluu. Diagnoosin varmistuttua syötettiin salatsopyriiniä ja kortisonia, joka näytti, että olisi pysäyttänyt etenemisen, mutta vain hetkellisesti.

Marjo Matilainen

Viesti Kirjoittaja Marjo Matilainen » 05 Maalis 2005 12:19

Pirjo ja Ritva!

Saan maanantaina kaikki tiedot mitä lääkkeitä meillä oli ja tiedot leikkauksista ym. hoidoista.
Voin lähettää ne teille jos haluatte...

Pirjo Niskane

Viesti Kirjoittaja Pirjo Niskane » 05 Maalis 2005 15:19

Kiitos Marjo...kyllä varmaan halutaan!

virnes ritva liisa

rauhasten leikkauksesta

Viesti Kirjoittaja virnes ritva liisa » 08 Maalis 2005 18:15

Voisivatko ne joilla on kokemusta, kertoa mitä tuollainen leikkaus tarkoittaa? Leikkaavatko kaikki eläinlääkärit, onko pitkä nukutus, onko muitakin kuin anestesia-riskejä? Kauanko toipuminen keskim. kestää, täytyykö koirulin olla minkä verran aikaa tarkkailtavana leikkauksen jälkeen? Miten kakkaaminen onnistuu? Kuinka pitkän jatkuvan valvonnan koira tarvitsee siirryttyään kotihoitoon? Mitä n. kustantaa?

Muuttaako leikkaus mahdollisesti koiran persoonallisuutta, onhan peräpää koiralla kuitenkin niin merkittävä paikka? Mitä muuta?

Jaksaisiko joku kertoa?

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Tiina Sara

Viesti Kirjoittaja Tiina Sara » 09 Maalis 2005 15:35

Tuttavien kokemukset:
Kaikki eläinlääkärit eivät valitettavasti ole ajan tasalla vaivan oikeanlaisesta hoidosta.
Hyvä ja kokenut eläinlääkäri tämän vaivan hoidossa on ainakin
Hannu Pajulahti Anjalan eläinlääkäriasemalla.

Marjo Mykkänen

Yksi leikkauskokemus

Viesti Kirjoittaja Marjo Mykkänen » 14 Maalis 2005 23:26

Meidän koiruus siis leikattiin vähän vajaa kolme viikkoa sitten ja leikkaus tahtoo sanoa, että ne avanteet poistetaan, tarvittaessa myös anaalirauhanen/rauhaset. Jossain vaiheessa meille selitettiin, että peräsuoltakin jouduttaisiin leikkaamaan ja jopa tekemään peräsuolesta uusi peräaukko koiralle (ilmeisesti näinkin suuria leikkauksia on tehty). Meidän tapauksessa siis poistettiin vaan vasen anaalirauhanen ja avanteet, joita oli anaalirauhasen kohdalla ja tuolla ylhäällä n. klo 11 kohdalla peräaukkoon nähden.

Kaikki eläinlääkärit eivät varmaankaan pysty tekemään näitä leikkauksia, se selvinnee kyselemällä. Tuskin sellainen lääkäri rupeaa sitä tekemään, joka ei tiedä mitä tekee 8)

Nukutuksen pituudesta tiedän sen verran sanoa, että me jätettiin koira klo 13:30 lääkäriasemalle ja haettiin klo 17 jälkeen heräämöstä kotiin. Tietenkin koiruus oli vielä hieman uninen ja tokkurainen.

Minullakin oli suuri hätä, miten se kakkaaminen onnistuu; mutta näyttää onnistuvan, kyllähän koira tekee silloin, kun hätä on. Kolmen päivän ajan leikkauksen jälkeen annettiin kipulääkettä ja kun ruoka ei maistunut yritin syöttää, että ei tulisi siihen kakkaamiseenkaan pitkiä välejä. Mutta kaikesta pelosta huolimatta sekin sujui ihan hienosti.

Kotihoitona antibiootit, kipulääke ja suihkuttelu sekä haavan puhdistaminen. Kauluria tietysti piti pitää, ettei pääse nuolemaan peräänsä. Aika hyvin meillä ainakin pysyi nuolematta, oli tosin muutaman päivän ihan jatkuvan valvonnan alla ja yöllä kauluri kaulassa. Meillä suihkutellaan vieläkin, joka kakan jälkeen. Koska toisen poistetun avannerykelmän, kohdalta haava ei ollut ihan pintaan asti kiinni. Tosin nyt näyttäis haava parantuneen. Lopullisista tuloksistahan ei voi nyt tässä vaiheessa sanoa, mutta jokainen päivä, jolloin ylimääräisiä reikiä ei ilmaannu on hyvä päivä. Toivottavasti niitä ei ilmaannu! :?

Kustannukset meidän tapauksessa meni vähän yli 300 euron, johon sisältyy leikkaus, lääkkeet, puhdistusaineet ja tikkien poisto. Lääkäriasemalta annettiin kustannusarvio 240-350 euroa.

Vastaa Viestiin