Koiran lenkitys

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Hanna-Kaisa Hiltunen

Koiran lenkitys

Viesti Kirjoittaja Hanna-Kaisa Hiltunen » 10 Maalis 2005 17:41

Sellaista tiedustelisin, että minkä ikäisen koiran kanssa voi alkaa käydä ihan juoksulenkeillä? Meidän sakemannilla on nyt ikää vuosi ja kolme kuukautta. Ja missä iässä voi alkaa vetää hieman isompia painoja pulkalla? Kuinka paljon liikuntaa päivässä on yleensäkin sopiva määrä tuon ikäiselle koiralle?

Sonja Lehtinen

Viesti Kirjoittaja Sonja Lehtinen » 10 Maalis 2005 20:55

Kyllähän tuon ikäinen voisi suorittaa jo kestävyyskokeenkin, eli vuotiaana koirahan on elämänsä kunnossa, ei ole vielä massaa rasittamassa yms. ELi itse liikkuen mukana aika mahdoton liikuttaa liikaa.
Pulkan vetoon annan kuitenkin kokeneempien vastata.

Riikka Salomaa

Viesti Kirjoittaja Riikka Salomaa » 12 Maalis 2005 21:32

Meillä valjaiden kevyeen tuntumaan totuttelu alkoi kaksivuotiaana. Ja varsinaiset vetoharjoitukset kolmivuotiaana. Vetohommia ennen on kyllä mielestäni ehdotonta kuvauttaa lonkat. c- ja huonompilonkkasta en vedättäs ollenkaan. Meillä on uroskoira ja ne kehittyy kai vähän hitaammin kun nartut.

milko naumanen

Viesti Kirjoittaja milko naumanen » 12 Maalis 2005 22:32

Monet ovat sanonneet,että ovat vetäneet koirilla joilla ollut d tai jopa e lonkat,ja mitään ongelmia ei ole ollut...

Jaana Nyman

Viesti Kirjoittaja Jaana Nyman » 13 Maalis 2005 11:45

Omakohtaisesta kokemuksesta sanon että d-lonkkasella koiralla voi ihan hyvin vedättää ja on hyvä näin tehdäkkin. Mitä paremmat lihakset lonkissa sitä vähemmän vaivaavat. Kohtuus tietenkin kaikessa.
(Lainatakseni erästä eläinlääkäriä ni koirahan on terve niin kauan kun ei oireile, joten jos oireilee niin sitten ei kannata kauheesti rasittaa lisää..)

Itse aloitin noin vuotiaalla koiralla totuttelun valjaisiin ja ahkioon. Sitten lisäsin vähän painoa. Kaksi vuotiaalla vedettiinkin jo ihan tapahtumissa, esim päiväkodin talvisissa riennoissa ym.

Jaana Nyman

Viesti Kirjoittaja Jaana Nyman » 13 Maalis 2005 11:56

Ja tohon lenkitykseen vielä, itsellesi leveä vetovyö, koiralle huskyvaljaat ja niihin joustoliina ja lenkille! Toimit itse koiralle painona ja saatte molemmat liikuntaa :P
(Käyttämällä välillä "lyhyempiä" valjaita esim tolppavaljaita saat treenattua etupään lihaksia.)

Janet Tervashonka

Viesti Kirjoittaja Janet Tervashonka » 17 Maalis 2005 21:10

Koiraa voi liikuttaa niin paljon, kuin se jaksaa liikkua ja niin pienestä, kuin se kynnelle kykenee. Siis niin, että molemmat liikkuvat omilla jaloillaan; niin koira kuin omistajakin. Vuoden vanhaa koiraa, joka on normaalikunnossa ei varmasti saa enää kovin helpolla väsymään.

Vuoden vanhaa koiraa voi hyvin käyttää vaikka vetohiihtoon, kun ei päästä sitä väsymään liiaksi. Varmaankin 2-3 kilometrin lenkit ovat aluksi ihan sopivia. Rengasta en vedättäisi muilla eläimillä kuin aasilla ja ehkä miehillä.

Pyörällä ja autolla juoksuttamisen voi myös aloittaa noin vuoden vanhalla koiralla, kunhan välttää liian yksipuolisia lenkkejä, eikä innostu juoksuttamaan kerralla esimerkiksi yli sataa kilometriä.

Vastaa Viestiin