oksennustautia???...

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Liisa Iivonen

oksennustautia???...

Viesti Kirjoittaja Liisa Iivonen » 30 Maalis 2005 14:47

Terve kaikki.. tarvitsesin apua..

Olimme pääsiäisen pyhinä kolme päivää kotonani maalla.. 14vk vanha urospentuni pomo sai kahden muun koiran kanssa tutkia ympäristöä vapaana ja maisteli aina kun silmä vältti, hevosen kakkaa.. ja varmaan haisteli ja maisteli muutakin. Tulimme lauantaina kotiin ja sen jälkeen pentu ei ole syönyt mitään.. Sielläkin söi melko vähän kun ei malttanut. mutta nyt kuitenkin toinen päivä menossa kun ei ole syönyt yhtään mitään. Oksensi eilen neljä kertää ja yöllä kerran.

Eläilääkäri meinasi oksennustautia ja sanoi, että juominen tärkeintä. Eilen pomo ei juonut vapaaehtoisesti, vaan houkuttelimme hänet juomaan.
Eilen oli ihan hiukan normaalia nuutuneempi.

Viime yönä ja tänään on juonut itse normaalisti ja on taas oma pirteä itsensä.. mutta edelleenkään ei edes maista ruokaa. Näyttää siltä kuin ruuan haistamine ihan ällöttäisi sitä.

Lääkäri sanoi että ei hätää, alkaa kyllä syödä kun vatsa on puhdistunut.. Mitään lääkkeitä ei siis olla otettu.

Ripulia ei ole ollut kun ensimmäinen kakka, joka oli hevosenkakkaa, vihreää ja hieman löysää. muuten on ollut normaalia mutta tietysti vähemmän kun ei ole syönyt. Viimeksi pomo on kakannut eilen aamulla.

Pelkään vain vaikuttaako kehitykseen kun on niin pieni vielä kun ei muutamaan päivään ole syönyt. laihtunut ainakin on jonkun verran, ei vielä hälyttävästi.

kerokaa ihmeessä jos teillä on kokemuksia asiasta.. olen melko huolissani vaikka eläinlääkäri sanoikin, että kun juo ja on pirteä, on paranemaan päin..

Auttaakaa jos osaatte.. olisin todella kiitollinen avusta!!!!

milko naumanen

Viesti Kirjoittaja milko naumanen » 30 Maalis 2005 17:22

Ei koira itseään nälkään tapa,ja parin päivän syömättömyys ei vaikuta kasvuun mitenkään,ainakaan mun mielestä.

Helena Koivisto

Viesti Kirjoittaja Helena Koivisto » 04 Huhti 2005 09:26

Täällä Oulunsalossa menossa ihmisillä kauheaa oksennus tautia ja meidän naapurin pikku koira oli saanut kuulemma saman pöpön mahaansa ja menehtyi siihen ja 9kk sakemanni pokelle käynyt samoin.Eläin lekuri oli antanut kylläkin jotakin lääkettä,tarkemmin en tiedä mitä,mut liian myöhään. :cry: :cry: Pikku koiran omistajakin joutui teho osastolle 5 päiväksi kun meni tosi heikkoon kuntoon.Kannataa näköjään olla tarkkana koirien terveyden suhteen.

Veera Taimela

Viesti Kirjoittaja Veera Taimela » 04 Huhti 2005 12:18

En osaa oikeen tohon auttaa muuta kun et meijän pojalla 1v ja3kk oli kanssa maha sekaisin /vihertävää myös) ja oksensi mut vaan kerran. Ruokaa ei suostunut syömään 4 päivään, oli vissiin aikas huono olo...
Kaveri ehdotti et antaa sille veden joukkoon semmosta nutrisal plussaa kun saa apteekista koiralle, se pitää nestetasapainoa yllä vaik ei söisikään.
Kannattaisi varmaan semmosta antaa veden kanssa..
Ja sitä samaa merkkiä on jotain tehobaktia ni se on maha vaivoihin auttamaan mahan bakteeriston normaalisoitumiseen käytettävää jauhetta ni sitä vois kanssa antaa..
Muuten en osaa keksiä mitään, meijän poika alko syömaan viidennen päivän aamulla kun taas tarjosin sille ruokaa..

Kangasmaa, Laura

Viesti Kirjoittaja Kangasmaa, Laura » 05 Huhti 2005 19:31

Joo, tuota mahatautia on tosiaan ollut liikenteessä. Täällä Kainuussakin sitä oli, liekö enää jyllää..? Itse onneksi säästyin siltä (vältelkää lähimmäisiä :wink: ) *koputtaa puuta*
Täällä oli liikkeellä kahtakin eri sorttia, monet sairasti vatsataudin kahteen eri otteeseen. :(
Yksi kaverini joutui tämän vuoksi sisuksien osastolle, CCUlle (sydänvalvonta) tarkkailtavaksi. Ja vetää nyt b-salpaajia. Kova tauti!!
Olkaa tarkkoja näiden kanssa, ja seurataan koiriemme vointia.

Mari Suomela

Viesti Kirjoittaja Mari Suomela » 10 Huhti 2005 16:09

Liisa, kuinka on mennyt?

Meillä oli käppänänpennulla 'oksennustauti' nelikuisena, käytiin el:ssä laittamassa nestettä ihon alle kun kaikki tuli ylös. Matolääke oli tarkoitus antaa, kun oli rokotuksetkin lähestymässä. Kun rupes vesi vähän pysymään sisällä, annoin Canexia ja syylliset oksenteluun löytyivät: matoja.

Liisa Iivonen

Viesti Kirjoittaja Liisa Iivonen » 15 Huhti 2005 18:34

Moikka. Hyvin on nyt jo mennyt. parani muutaman päivän kuluessa. oltiin keskiviikkona eläinlääkärissä ja kaikki oli hyvin. sai toisen rokotuksen. ei kyllä madoista johtunut meillä, oli joku tauti vaan jonka tuolta maasta saanut. ei tarvinnut nesteitä laittaa. ruokahalukin on jo tosi hyvä.

onneksi teillä selvisi syy ja saatiin hoito..
hyviä vointeja taille!!
:hali:

Kangasmaa, Laura

Viesti Kirjoittaja Kangasmaa, Laura » 18 Huhti 2005 20:26

Meillä koira ripuloi ja oksenteli nyt vkl. Onneksi oli itselläni vapaa vkl! Saa nähdä onko nyt oksennellut, kun menen iltavuorosta kotiin. On onneksi juonut normaalisti ja virtaakin riittää!! Ruoka ei vaan oikein maita. Imocur olen antanut alkuun 2tbl ja sitten yhden joka oksennuksen jälkeen (konsultoin ell). Jospa nyt ois jo kunnossa.

Vastaa Viestiin