talirauhasentukkeumasta kokemuksia?

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
johanna valjakka

talirauhasentukkeumasta kokemuksia?

Viesti Kirjoittaja johanna valjakka » 19 Huhti 2005 08:41

kertokaa nyt ihmeessä joku edes kokemuksia ja vinkkejä talirauhasen tukkeumista. Omalla 13-v. kastroidulla uroksella on noita aikalailla, joudun tyhjentämään usein töhkän pois, mutta uusivat vaan. Onko joku havainnut jonkun tietyn ruoka-aineen pahentavan tai jotakin muuta syytä pattien syntyyn? Huhujen mukaan sakemannit, norjanharmaat ja villakoirat on rotuja, joilla tavataan eniten? Kulkee ilmeisesti suvuittain ja on kai periytyvä taipumus? Pateista ei ilmeiseti ole varsinaista haittaa, ainoastaan voivat tulehtua, mutta ikäviä ovat! Eläinlääkäritkään kun eivät osaa suoraan kertoa mikä niitä aiheuttaa tai mikä voisi auttaa / ehkäistä tukosten syntymistä. Olisiko apua vaihtoehtoisista hoidoista: homeopatiasta tms? Olen aiheesta kysellyt monissa keskustelupalstoilla, etsinyt suomenkielisiä artikkeleita, turhaan. Tietoa ei meinaa löytyä, mutta olen saanut sen kuvan että ei kuitenkaan ole mikään harvinainen vaiva. Toivoisin että jos sinulla on jotakin tietoa tai kokemusta asiasta, vastaile. Kaikenlaiset kokemukset ja vinkit on tervetulleita.

Neea Hakoniemi

Viesti Kirjoittaja Neea Hakoniemi » 19 Huhti 2005 12:32

Omalla uroksellani oli niskassa vastaavanlainen talirauhaspatti, jota joutui ajoittain tyhjentämään tai enemmänkin se sattoi puhjeta. Katselin sitä kotvasen ja kyselin myös eläilääkäriltä neuvoja, ne olivat tyyliin: "ei niitä voi oikein estää ja usein ne uusivat.." Lopulta patti kasvoi ja punoitti sen verran, että päätin leikkauttaa sen pois, tämän jälkeen se ei ole vaivannut.

Veera Taimela

Viesti Kirjoittaja Veera Taimela » 20 Huhti 2005 07:35

Hei,

Meidän neidillä oli niitä kanssa aika paljon vanhemmalla iällä, ei me saatu niitä koskaan kokonaan pois. Joskus niitä tyhjenneltiin ja sit oli taas hetken parempi kunnes taas niitä ilmaantui, ei meillä eläinlääkäri osannut niihin hoitokeinoa oikeen kertoa, joskus saatiin antibioottia jos joku patti oli oikeen tulehtunut..

Vastaa Viestiin