SAKSARIN PENTUJA ????? KOIRAN ONTUMINEN ?!!!

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
MarjoMartikainen

SAKSARIN PENTUJA ????? KOIRAN ONTUMINEN ?!!!

Viesti Kirjoittaja MarjoMartikainen » 23 Loka 2003 14:14

ONKO KELLÄÄN Outi Nissisen pentuja? Itse omistan puolivuotiaan,
uroksen emä saksarin Recatora isä Dauser`s Ori
Ongelmani on koirani rasituksen jälkeinen ontuminen..lääkärit sanovat että sitä täytyy vaan seurata ja seurata..Onko kellään kokemuksia? Pelkään että se jää loppu elämäxi ja koira täytyy lopettaa..kuitenkaan se ei näytä että se siihen koskisi.Riehuu ja leikkii normaalisti,mutta aina ontuu kun jalka rasittuu... laitelkaa muutenkin postia..


TERV. dildu@jippii.fi :o :lol:

Minna Koltes

Viesti Kirjoittaja Minna Koltes » 23 Loka 2003 19:15

on hyvin mahdollista, että pennullasi on Panostitis, kasvusärkyä.

riitta vainiontaus

Viesti Kirjoittaja riitta vainiontaus » 24 Loka 2003 12:15

En tiedä missäpäin asut, mutta ainakin Helsingissä voisit käyttää koirasi Timo Talviolla kuvattavana. Kuvista yleensä pystytään selvittämään onko koiralla jokin luustollinen häiriö miksi se ontuu.
Ei ontuvaa koiraa kannata jättää kuvaamatta, sillä 6 kk ikä on yleinen ikä alkaa ontumaan esim. kyynerpäiden irtopaloja. Heti leikattuna saattaa olla että koira paranee leikkauksesta täysin, eikä sille ehdi tulla vielä nivelrikkoa. Myös panostitis elikä luukalvon tulehdus on hyvin yleinen tuossa iässä ja olisi hyvä lääkitä sitä kipulääkityksellä ainakin silloin, kun koulutat koiraa.


Riitta Vainiontaus

Tarja Mykkänen

Viesti Kirjoittaja Tarja Mykkänen » 14 Marras 2003 17:48

Ongelma oli ja meni.
Minun 1 vuotiseni (uros) aloitti linkkaamisen noin 1/2 vuotiaana ja se tutkittiin ja kuvattiin, eikä mitään löytynyt. Linkkaaminen kesti reilut puoli vuotta. Lääkitsin sitä kipulääkkeellä silloin, kun se oli tosi kipeä. Lisäksi sain ohjeen olla liikuttamatta sitä, mutta mitenkäs pidät tuon ikäisen sakemannipennun rauhassa (raudoissa vissiin). Minä annoin sen juosta oman tarpeensa mukaan ja pidin huolen ruokavaliosta.
Nyt linkkaaminen on loppunut. Onneksi.
:D

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Marras 2003 03:45

Ei se ontuminen varmaankaan johdu ihan vain perimästä.. Ei kannata ketään yksittäisiä kasvattajia alkaa syyttelemään !

Voin todeta tämän tässä ihan puolueettomasti koska en itse (ainakaan vielä) toimi kasvattajana. Onneksi.

Keinoja on paljon, jotta voisit vastaisuudessa välttyä ko. ongelmalta: (mikä ei liene kuitenkaan ratkaisu tämänhetkiseen tilanteeseesi, mutta..)

1) älä koskaan osta rekisteröimätöntä koiraa

2) ota selvää kokeneilta kasvattajilta ( tai ihan mistä vaan.. ) nuoren koiran kehitysvaiheisiin liittyvistä ongelmista ja niistä selviytymisestä

3) syötä ja liikuta koiraasi asianmukaisesti

4) ole avoin vastaanottamaan kritiikkiä; jokainen koiramme on tärkeä meille sekä itsemme että koiriemme jatkojalostuksen kannalta.
Oma koira on tietysti aina se tärkein, ja sen vuoksi on valmis siirtämään vaikka vuoria. Mutta älä unohda sitä, että on muitakin jotka ajattelevat samoin.

Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Marras 2003 03:49

:uni:

Satu Immonen

Viesti Kirjoittaja Satu Immonen » 17 Marras 2003 09:24

:shock: Kiinnostaisi tietää minkälainen tulevaisuus yleensä on näillä jotka ontuvat pentuvaiheessa eli minkälaiset lonkat ovat tai onko aikaisessa vaiheessa kehittynyt nivelrikkoa, kyynärpäät? Olen ollut onnekas koska itselläni ei ontuvia koiria ole ollut, vielä.

Ari Hanninen

Viesti Kirjoittaja Ari Hanninen » 07 Helmi 2005 14:25

Oma pennullani oli kyseinen ongelma 5kk iässä ja itse huolestuin heti asiasta kun asiaa oli jatkunut noin 4 päivää. Lääkäri antoi tulehdus kipulääkityksen ja viikon liikunta kielto ....no arvata saattaa oliko vaikea viikko pennulle... Nyt kaikki taas normaalia ....Ja leikki ja meno maistuu

Tuntuvat olevan niin meniöitä pinenä että pikku kipu ei haittaa ...joten kannattaa olla tarkkana.

Mari Suomela

Viesti Kirjoittaja Mari Suomela » 11 Helmi 2005 23:26

Meillä vajaa vuoden vanha aristaa silloi tällöin, välillä painimatsin jälkeen, välillä lenkin, ja välillä ei painimatsin sekä lenkin jälkeen. Oletan, että kasvukipuja, en osaa olla huolissani. Just huomasin, että tietokoneeseen keskittyessäni, viereen oli ilmestynyt vuori pumpulia, ja muita pehmoapinan täytteitä... Niin hauskaa oli, että jo simahti. :D

Aurora Martikainen

Viesti Kirjoittaja Aurora Martikainen » 13 Helmi 2005 19:59

LAINAUS: "lääkärit sanovat että sitä täytyy vaan seurata ja seurata.."

Ymmärsinkö oikein, että olisit käynyt koirasi kanssa useammalla eri lääkärillä? Jos et, tai kaikki tähänastiset lääkärit ovat olleet saman lääkäriaseman lääkäreitä, niin käy toki vielä muuallakin!

Omalla koiralla oli myös ontumista ja kuvautimme sen noin 1,5-vuoden iässä. Saatiin diagnoosi nivelrikosta ja lääkitys, jolla ollaan pärjätty tähän asti - kuusivuotiaiksi niin hyvin, että ontumista ei juurikaan enää lääkityksen ansiosta ole. Tietysti jos on normaalia rajumpaa liikuntaa, niin silloin esiintyy jälkeenpäin pientä jäykkyyttä, mutta siihenkin on olemassa ennaltaehkäisevää lääkitystä.

Vaadi lääkäriltä asian tutkimista, ei sitä loputtomiin voi vain seurailla. Ja toiseksen noin nuoren koiran menemistä ja liikkumista olisi sääli rajoittaa kovin rajusti turhaan, se ei oikein tee hyvää koiran psyykelle.

Aika moni juttu voidaan nykyään hoitaa niin, että koira voi elää hyvää ja laadukasta elämää. Itse tietenkin joudut sitten miettimään, oletko kamalan pettynyt, jos et voisi harrastaa ihan kaikkea mahdollisesti haluamaasi/ suunnittelemaasi koirasi kanssa sen fyysiset tekijät huomioon ottaen. Me ihmiset kun otamme koiria niin eri syistä...

Joka tapauksessa koirasi ontumisen syy kannattaa yrittää selvittää mahdollisiman pian. Toivotaan, että kyse olisi "vain kasvukivuista" :unille:

Laura tikkanen

Viesti Kirjoittaja Laura tikkanen » 13 Helmi 2005 21:03

Kirjoitan tätä juttua nyt "nimettömän" tuttuni puolesta.

Heillä oli ko. kennelistä pentu (sama yhdistelmä, mutta vuosi-03). Koiran ostivat ns.kotikoiraksi kun sillä oli luovutus hetkellä purennassa pahasti vikaa, puuttui hampaita mm. vain yksi kulmahammas, leuat olivat ali kehittyneet (paljon lyhyemmät kuin normaalin koiran). Koiralta puuttui myös toinen kives. Pentua oli (muka) purettu päähän, el.lään mielestä hormonaalisesta häiriöstä johtuva ali kehitys. Joutuivat vian takia vielä poistattamaan kaksi muuta hammasta. Ontui takasia lenkkeilyn jälkeen ja leikkiessä saattoi ulahdella jalkojaan. Koiralta löytyi pahoja rustottumia nivelistä. Viimeinen niitti koiran lopettamiseen oli jalan ristisiteiden katkeaminen. Olisivat voineet yrittää leikata erikois kidurgilla, mutta eivät enää siihen ruvenneet. Leikkaus listalla olisi myös ollut piilokives.

Pentu haettiin ko.kennelistä 5kk. ikäisenä ja koirasta maksettiin 200€. Mielenkiintoisinta tässä hommassa on se että pentua ei oltu rekisteröity (vikojen takia) niinkuin muut sisarensa oli/on.
s. 28.03.03 ja rekisterissä pennuista 8kpl.

Eve Mikkola

Viesti Kirjoittaja Eve Mikkola » 15 Helmi 2005 14:38

No eikös kyse ole samasta pentueesta kuin aloitusviestissä, joka on kirjoitettu v.-03?

Laura tikkanen

Viesti Kirjoittaja Laura tikkanen » 15 Helmi 2005 16:43

Niinpäs näyttää olevan :shock: En kahtonut yhtään tuota aloittajan kirjoitus päivä määrää..

Mika Mattila

Viesti Kirjoittaja Mika Mattila » 25 Helmi 2005 21:11

oiskohan kalkkiköyhä luusto...

Vastaa Viestiin