anaalifisteleistä

Terveyteen liittyvät aiheet
virnes ritva liisa

anaalifisteleistä

Viesti Kirjoittaja virnes ritva liisa »

Kysymys taas sellaisille koirujen omistajille, joiden perheissä noita peräpäävaivoja sairastetaan ja hoidellaan.

Vaivoja peräpäässäkin on monenlaisia: anaalirauhasten tukkeuma, anaalifisteli, perianaalifisteli, pienten rauhasten tulehduksia ja fisteleitä,
paise jne.

Te, joilla on takana leikkauksia, laserointeja, hoitokokemuksia, lääkkeitä, kertokaa taas kokemuksista. Niistä on korvaamatonta apua muille, siksi vaikea hoidettava pylly on. Oliko jollakin kokemusta esim Sand imun- cyklosporiinista? Auttoiko? Mitä sivuvaikutuksia?
Mitä muita kokemuksia?
Eveliina Niskanen

Viesti Kirjoittaja Eveliina Niskanen »

Minun koirallani Sandimmun - Nizoral kuuri auttoi fisteli-ongelmaan, lisäksi tietysti myös takapuolen puhtaanapito. Ainoa ongelma oli parin-kolmen kuukauden kuurin jäkeen, että koiruus ei pystynyt enää pidättelemään pissiään. Sitten pienensin lääkeannoksia ja mitään ongelmia ei enää ollut.

Kuulin eläinlääkäriltä, joka koiraani hoiti, että myös kahdella muulla koiruudella tämä lääkekuuri oli tehonnut. Kaikille se ei tietenkään valitettavasti tehoa. :(

nyt vielä kuulin, että Nizoralin valmistus on lopetettu ja sille ei ole mitään korvikelääkettä tiedossa. :( :( :(
arja valtonen

Viesti Kirjoittaja arja valtonen »

Meidän Aatu-vainaalle tuli haavauma peräaukon yläpuolelle, kun se oli jotain 5-7 vuoden iässä. Sitä se lussutti ja haavauma tietysti tulehtui. Lukemattomia antibioottikuureja söi koira, mutta vaiva uusi. Sitten yksi lekuri ehdotti kastrointia. Aatu kastroitiin ja anaalirauhaset poistettiin samalla ja vaiva hävisi ikiajoiksi. En muista mikä noista aloittajan vaihtoehdoista oli diagnoosi. Se, miksi kastrointi auttoi, ei ole selvinnyt mulle, mutta niin vain kävi. :voitto2:
Elina Ruha

Re: anaalifisteleistä

Viesti Kirjoittaja Elina Ruha »

Anaalirauhasten leikkauksesta on jonkun verran kokemusta. Edelliseltä puoli sakemannilta leikattiin noi rauhaset pois ja se auttoi.

Nyt oon kuullut sellasta "legendaa" että niitä rauhasia ei enään leikattais tai suositeltais leikattavaksi mutta en tiedä miksi ja onko siinä mitään perää..
virnes ritva liisa

kysymys elinalle

Viesti Kirjoittaja virnes ritva liisa »

Kuinka pian lääke alkoi vaikuttamaan ja miten muutokset näkyivät? Hoidettiinko pyllyä paikallisesti?

Annoitko lääkkeen tyhjään vatsaan ja millaisina annoksina?

Jaksaisitko vastata?
virnes ritva liisa

anaalit vielä

Viesti Kirjoittaja virnes ritva liisa »

Tuo kysymykseni oli siis tarkoitettu ensisijaisesti Eveliinalle?

Kuinka paha pylly oli kun aloitit?
Riitta Konsti

Viesti Kirjoittaja Riitta Konsti »

Jotkut koirat ei yksinkertaisesti tyhjennä rauhasiaan luonnollisella tavalla. Minulla oli leonbergi, jolla oli usein tulehdus ja fistellejä. Jouduin usein käymään eläinlääkärillä hoidattamassa niitä. Eli sai antibioottikuurin, jonka lisäksi lääkäri tyhjensi rauhaset ja kotona suihkuttelin peräpäätä lämpimällä vedellä. Tästä johtuen opettelin itse tyhjentämään anaalirauhaset ja sen jälkeen en eläinlääkäriä ole tarvinnut tämän ongelman kanssa. Ainut sivuilmiö tuli, kun koirien omistajat omalla paikkakunnallani kuulivat tuosta osaamisestani, on se, että minulla käy usein vaikka millaista hännän heiluttajaa peräpäätänsä näyttämässä.
virnes ritva liisa

vielä anaalit

Viesti Kirjoittaja virnes ritva liisa »

Tässä ei taida nyt olla kyse ainoastaan anaalien tyhjennyksestä, vaan reikiä on muuallakin pyllyn alueella. Epäilen sitä mitä ihmisellä kutsutaan
Crohnin taudiksi.
Onko jollain kokemuksia salatsosulfapyridiini-hoidosta tai vastaavasta?
Kirsi Aalto

Viesti Kirjoittaja Kirsi Aalto »

Hyviä hoitotuloksia on saatu myös rescue remedy voiteen käytöstä fistelleihin.Eräs sakemanni pääsi kokonaan eroon jo pahaksi käyneestä fistelli ongelmasta:)ja samalla hänelle annettiin myös sisäisesti kuuri että saatiin koira hoidettua kokonaisvaltaisesti
Heidi Similä

Viesti Kirjoittaja Heidi Similä »

Miten te olette huomanneet että koiranne kärsii ko. vaivasta? Näkyykö ne reiät ihan selvästi, ja miten koira oirehtii?
Pirjo Niskane

Viesti Kirjoittaja Pirjo Niskane »

Anaalifistelia: Anaalirauhasten tulehtuminen (eivät siis toimi tms.) ja rauhaseen muodostuu paise, joka purkautuu ulospäin tehden reiän, jota kutsutaan fisteliksi. Hoitona on antibioottikuurit, huuhtelu ja rauhasten poisto.
Perianaalifistelia: Perinnöllinen sairaus, jolla ei (välttämättä) ole mitään yhteyttä anaalirauhasiin. Yleisilmeeltään kyllä muistuttaa anaalifisteliaa ja monet eläinlääkäritkin sekottavat nämä kaksi asiaa toisiinsa. Perianaalifisteliassa ei juurikaan parantavaa hoitoa ole. Oireet voivat pysyä hyvinkin pitkän ajan (vuosia) suhteellisen vähäisinä eivätkä haittaa koiraa sen enempää, mutta yhtä hyvin tauti voi edetä todella nopeasti ja koira voi saada suuria verenvuotoja ja jopa menehtyä niihin tai niitä alkaa tulemaan niin usein, että omistajat ovat tehneet lopettamispäätöksen. On siis aika koirakohtainen tauti. Taudin puhkeamiseen tarvitaan joku tulehdustauti tai muu stressitekijä. Pääosin kaikki koirat ovat allergisia. Kahdelle koiralle tauti on puhjennut kohtutulehduksen jälkeen ja muutama koiran omistaja ei pysty määrittelemään, että mikä on ollut se laukaisevatekijä.

Hoidot, joita tiedän käytetyn: Leikkaushoito, jossa tautialue on poistettu. Koira pysyi noin vuoden "terveenä", mutta korvatulehduksen saatuaan tauti aktivoitui uudelleen ja avanne aukeni. Kyrohoito, jossa tautialue jäädytetään, jonka jälkeen se mätänee pois ja tavoitteena olisi uusi kudos ja terve iho. Yhden koiran omistaja kertoi koiransa tervehtyneen näin, mutta tämän hetken tietoa ei ole, että onko koira pysynyt oireettomana edelleen. Oman koirani kohdalla kyrohoito ei tuottanut tulosta...Hoitoalueena oli 2 kohtaa, joista toinen meni lopulta kiinni ja pysyi vuoden verran kiinni, mutta aukeni uudelleen. Toinen hoidettualue ei parantunut koskaan. Sandimmun + nizoral yhdistelmä, jossa sandimmun lääkemäärä voidaan pitää matalana tuon nizoralin ansiosta. Tätä yhdistelmää on kokeiltu myös meillä...,mutta tuloksetta. On kokeilut myös sandimmunia suurella annostuksella (kuukauden hoito maksoi 751 euroo), mutta ei hoitovastetta. Homeopatialla tiedän yhden koiran pärjänneen lähes 3 vuotta todella hyvin....viime syksynä oli jo "julistettu" terveeksi, mutta ikävä kyllä, tauti on palannut uudelleen. Tällä hetkellä omalla koirallani on menossa "viimeinen voitelu"...eli vielä kokeillaan Atopica nimistä lääkettä, joka on antanut todella hyvin hoitovasteen...ainakin toistaiseksi.
Riitta Nyholm

Viesti Kirjoittaja Riitta Nyholm »

Nyt 13-vuotias narttuni hoidettiin vuosia sitten (yli 5 v. sitten, en enää muista tarkkaa ajankohtaa) jäädytyshoidolla ja koira on edelleen terve. Fistelit olivat syviä ja hoitokertoja tarvittiin kaksi. Sandimmum ei auttanut tätä koiraa.
Pirjo Niskane

Viesti Kirjoittaja Pirjo Niskane »

No hei Riitta!
Olinkin ajatellut laittaa sulle postia ja kysyä, että mikä on tilanne tällä hetkellä. Hienoa, että koira on pysynyt terveenä. Meillä kokeiltiin kyrohoitoa myös, mutta jäädytetty alue ei lähtenyt paranemaan ollenkaan. Jäi todella isosti auki...sitten kortisonilla saatiin yksi alue kasvamaan ihoa pintaan ja noin vuoden se oli kiinni. Toinen alue jäi kokonaan auki. Meillä kyrohoito ei siis tuottanut tulosta :( . Toivottavasti joku muu saa avun ko. hoitomuodosta :)

Terveisin Pirjo
sanna ajakainen

perianaalifistelit ongelmana

Viesti Kirjoittaja sanna ajakainen »

Meidän 5- vuotiaalla uroksella todettiin elokuussa periaanalifisteleitä takapäässä ja siitä asti niitä on yritetty hoitaa. Eläinlääkäri on tutkinut anaalirauhaset useaan kertaan eikä niissä ole mitään ongelmaa. Niinpä ongelmana on juuri perianaalifistelit. Niitä on nyt hoidettu uudella ruokavaliolla ( riisi ja naudan jauhelihaa ) sekä yhdistelmähoidolla; joka toinen päivä kortisoni ja joka toinen päivä Imurel- niminen lääke. Lisäksi hoitona tietysti pyllyn puhtaana pitäminen ja sen estäminen, ettei koira nuole sitä.
sanna ajakainen

vielä perianaalifisteleistä

Viesti Kirjoittaja sanna ajakainen »

Viesti jäi kesken. Meillä yllämainittu hoito on pitänyt haavaumat kurissa eikä syksyn jälkeen ole antibiootteja tarvittu. Arveluttaa kuitenkin jatkuva lääkkeiden syöminen kun koira on vielä niin nuori. Täydellistä parantumistahan tästä vaivasta ei ole. Niinpä kysyisinkin, onko kenenkään muun koiran kohdalla käytetty samaa hoitoa tai olisiko antaa vinkkejä, millä vaivasta pääsisi edes jotenkin eroon. Leikkaushoitoihin en aio ryhtyä, koska tilanne on tällä hetkellä aika neutraali eikä koira juurikaan kärsi vaivasta. Kokemuksia tästä aikas viheliäisestä taudista olisi mukava kuulla.
Vastaa Viestiin