Pentukoirilla nielutulehduksia?

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Satu Immonen

Pentukoirilla nielutulehduksia?

Viesti Kirjoittaja Satu Immonen » 04 Marras 2003 15:56

Meidän 7kk pentu alkoi tänään rajusti kuolaamaan ja nenäkin vuotaa vettä, lämpöä on ja heilahtelee 38-39,2 eläinlääkäri kertoi olevan liikkeellä virusta joka aiheuttaa nielutulehdusta tai keuhkokuumetta varsinkin pennuille. Luultavasti on saanut tartunnan koulutuskentältä vaikka ei ole päässyt kosketuksiin vieraisiin koiriin, tarttuu myös ihmisistä. Nyt seurataan tuota lämpöä jos nousee 39,5 pitäisi lähteä tutkittavaksi.

Sonja Lehtinen

Viesti Kirjoittaja Sonja Lehtinen » 05 Marras 2003 14:36

Koiran normaalilämpötilahan on juuri tuo 38-39, pienemmällä ja nuoremmalla aina hiukan enemmän. Omien narttujen lämpötila on yleensä 38,4 uroksella 38,2 jos menee näiden alle on mittari yleensä huonosti. Flunssa toki pitää hoitaa, ja parhaan hoidon antaa eläinlääkäri.
Meidän bokserille flunssaan määrättiin lasten yskänlääkettä, ja toclasen tabletti yskänlääkettä.

Satu Immonen

Viesti Kirjoittaja Satu Immonen » 05 Marras 2003 14:58

Juu ei se pidä kun pientä lämpöä, enemmän huolestuttaa tuo kuolaaminen sitä kertyy lattialle reilu lammikko. Tänään mennään lääkäriin näyttämään nielu ja katsotaan varalta korvatkin. :roll:

Satu Immonen

Viesti Kirjoittaja Satu Immonen » 05 Marras 2003 18:35

Nielutulehdushan se sitten olikin samalla oli silmä-ja korvatulehduksetkin (ovat yhteydessä toisiinsa nielun kautta). Hoitona antibioottikuuri, silmä-ja korvatipat sekä lepoa. :rikki:

Vastaa Viestiin