iho-ongelmat

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Minna Finsk

iho-ongelmat

Viesti Kirjoittaja Minna Finsk » 27 Marras 2003 19:52

Ystävälläni on 7,5 vuotias sakemanni narttu. Koiralla on mahan alta ja kupeesta lähtenyt karvat. Myöskin etujalkojen onkohan ne nyt kyynärpäät, kohdalta on lähtenyt karvat ja ihossa näkyy valkoisia täpliä, suunnilleen naulanpään kokoisia. Mistähän voisi olla kysymys, kuuluuko ikään?
Eläinlääkäri oli puhunut hiivasta, mutta ongelma on jatkunut pidempään. Myös korvatulehduksia on ollut useampi 2 vuoden aikana, aikaisempaa ei ollenkaan. Kertokaa mielipiteitänne/kokemuksianne.
:roll:

Minna Jutila

Viesti Kirjoittaja Minna Jutila » 27 Marras 2003 23:15

Ei varmaan liity ikään.
Suosittelisin heittämään aiheesta kysymyksen myös tuonne Lemmikkipalstojen Klinikkaklubille, sieltä voisi myös löytyä lisää tietoa ja kokemuksia.

Päivi Ollikka

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka » 28 Marras 2003 10:55

Jos ei kauhiast kutia niin, kilpirauhanen kannattaisi tutkia.
Siinä on karvanlähtöä laikkuina, karva on kuivaa ja karkeaa, iho pigmentoituu, koira palelee, on väsynyt/haluton (saattaa lihoa/laihtua -ei kuitenkaan aina). Oireiden taso määrittyy hormoonipitoisuuksien mukaan. Verikokeesta selviää -eikä ole kallis tutkia.
Usein vanhojen narttujen (urokset myös sairastuvat, mutteivat niin usein)sairaus, joka jää helposti hoitamatta, kun ajatellaan, että se on jo vanha ja väsynyt sekä sillä on tyypillinen "huono vanhan koiran karva"...

Ville Salmia

Kutinaa.......

Viesti Kirjoittaja Ville Salmia » 28 Marras 2003 13:25

Halvin vaihtoehto kokeeksi: Jätä vanhat muonat vähäksi aikaa pois, ja anna NEUTA pelkästään vaikka kuukauden.Saattaa oireet häipyä jo ihan sillä.

Minna Finsk

Viesti Kirjoittaja Minna Finsk » 28 Marras 2003 17:10

kiitokset mielipiteistä, kerron eteenpäin.
Toki vieläkin mielipiteet kiinnostaa.

arja valtonen

Viesti Kirjoittaja arja valtonen » 11 Huhti 2005 12:55

Kävin eilen eräällä luennolla. Sitä piti luennoitsija eräästä ruokafirmasta. Mielenkiintoinen luento oli, antoi mulle uutta tietoa aineenvaihdunnasta koiralla ja paljon muusta.

Mutta ennen kaikkea luennoitsija painotti stressin merkitystä allergiaoireiden puhkeamisessa. Monesti ihminen ei tiedosta, että koiralla on stressiä syystä tai toisesta. Jos stressi jatkuu, eikä ihminen pysty sitä koiraltaan poistamaan, alkavat iho-oireet, suolisto-oireet ym.

Sitten mennään lääkäriin, saadaan antibiootti- tai kortisonihoitoa. Ja kierre vain jatkuu, koska oireita ei pidä hoitaa lääkkeillä, vaan poistaa niiden aiheuttaja, stressi. :)

Lisäksi luennoitsija kertoi, että ihon solut uusiutuvat 60 päivässä. Eli ruoka-ainekokeiluja kannattaa jatkaa kaksi kuukautta, ennen kuin voidaan sanoa, onko ruuan vaihdosta hyötyä vai ei.

Vastaa Viestiin