TASSUONGELMIIN HYVÄ ELL PK-SEUDULTA ?!?

Terveyteen liittyvät aiheet

TASSUONGELMIIN HYVÄ ELL PK-SEUDULTA ?!?

ViestiKirjoittaja Sini Vilkko » 28 Loka 2012 12:18

Osaisiko kukaan suositella hyvää, asiantuntevaa eläinlääkäriä PK-seudulta, jolla olisi vahvaa kokemusta tassuongelmista.
Meidän koiralla oireilee ajoittain tassunpohjat kutisemalla, ja haluaisin tietää varmaksi, onko kyseessä allergia, hiiva, furunguloosi, vai mikä..! Ja mikä on järkevin hoito.

Myös palstanlukijoiden kokemukset kyseisestä vaivasta ja lopullisen diagnoosin / siihen tarvittavien tutkimusten tekemisestä ovat tervetulleita!
Sini Vilkko
 
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Syys 2010 12:38

Re: TASSUONGELMIIN HYVÄ ELL PK-SEUDULTA ?!?

ViestiKirjoittaja Päivi Ollikka » 29 Loka 2012 14:00

:( ei ole mulla kokemusta moisesta, mutta Minna Rinkinen mevetissä on erikoistunut ymmärtääkseni immunologia sairauksiin. Joskus aikonaan hänen luennoilla olleena - voin suositella.
Päivi Ollikka
 
Viestit: 274
Liittynyt: 25 Joulu 2007 19:46

Re: TASSUONGELMIIN HYVÄ ELL PK-SEUDULTA ?!?

ViestiKirjoittaja Rautiainen Sirpa » 29 Loka 2012 14:29

hiivan ja furunkoloosin ero on ainakin se, että hiivaa voi olla myös korvissa ja pepussa, mun mielestä furunkuloosi on vain varpaiden väleissä ja yleensä se tekee rakkuloita kun hiiva taas ei tee... omaa koiraa olen käyttänyt muutamalla ihan tavallisella eläinlääkärillä ja ainakin hiiva on todettavissa ihan helposti raapenäytteellä... noista allergioista en kyllä osaa sanoa mitään, koska allergiakoiraa ei ole ollut, mutta luulisin, että sitten kutisis muualtakin kuin vain varpaista.

t sirpa
Rautiainen Sirpa
 
Viestit: 32
Liittynyt: 28 Joulu 2008 17:40

Re: TASSUONGELMIIN HYVÄ ELL PK-SEUDULTA ?!?

ViestiKirjoittaja Birgit Johansson » 29 Loka 2012 19:45

Mullakaan ei omaa kokemusta, mut kavereilla on ollut. Furunkuloosi ainakin vissiin kutisee niin paljon, et koira nuolee tassuvälejään paljon ja se just pahentaa ja altistaa noille rakkuloillekin. Sadekelit myös pahasta, kuivaaminen olis hyvä juttu. Yhdelle koiralle kaveri aikoinaan laittoi jotain, oisko ollut valkosipuli mössättynä niin pahaa, että koira ei nuollut enää, ni tassutkin parani kun vaan sadekelillä myös kuivas ne sisääntullessa.
Birgit Johansson
 
Viestit: 103
Liittynyt: 30 Joulu 2007 14:52

Re: TASSUONGELMIIN HYVÄ ELL PK-SEUDULTA ?!?

ViestiKirjoittaja Tita Poikonen » 29 Loka 2012 21:44

Mulla kokemusta hiivan hoidosta sen verran että tuohon tassuongelmaan auttoi meillä ainakin Malaseb-shampoo ohjeen mukaan käytettynä ja tassujen kuivana ja puhtaana pitäminen, oireet tulevat keväisin ja syksyisin kosteilla keleillä, myös eläinkaupoissa Relaxant-valmisteet pitäis tehota noihin tassuongelmiin. Myös ruokinnalla voi jonkin verran vaikuttaa hiivaongelmiin...

Tita
Tita Poikonen
 
Viestit: 81
Liittynyt: 11 Joulu 2007 12:53

Re: TASSUONGELMIIN HYVÄ ELL PK-SEUDULTA ?!?

ViestiKirjoittaja Pirjo Niskanen » 30 Loka 2012 11:44

Mikäli tassuissa on sieni - tai bakteeri, joka aiheuttaa ongelmia voisit kokeilla Foreverin Propolis cremeä. Propolis on itsessään luonnon oma antibiootti, jolla on todettu olevan vaikutusta sienten kasvuun sekä bakteerien lisääntymiseen ja hyvinvointiin. Voide on muutenkin äärettömän hyvä tassuvoide. Sopii sen lisäksi myös ihmisille. On täysin luomutuote ja myrkytön eläimille jos se sattuu nuolemaan rasvaa. Toimii ihottumiin jne....suosittelen lämpimästi :)

Kysessä ei kuitenkaan ole lääke :lol: . Propolis eli mehiläisenkittivaha, joten kyseessä on luonnosta saatava hoitava raaka-aine.
Kompastelu voi estää kaatumisen
Pirjo Niskanen
 
Viestit: 153
Liittynyt: 04 Joulu 2007 9:08

Re: TASSUONGELMIIN HYVÄ ELL PK-SEUDULTA ?!?

ViestiKirjoittaja Sini Vilkko » 01 Marras 2012 6:00

Kiitos paljon kaikille vastauksista !

Taidanpa itse päätyä suoraan siihen diagnoosiin, että kyseessä on hiiva, kuten vähän epäilinkin..
Tassujen lisäksi välillä kutisee pylly ja välillä jompi kumpi korva.. Ja tassujen oireilu on pahinta juuri kosteilla keleillä...
Muualta iho ei kutise, hilseile tms. Välillä on täysin oireeton..

Jos jollakin on vielä lisää aiheeseen liittyviä kokemuksia, kuulen niistä mielelläni!
Sini Vilkko
 
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Syys 2010 12:38

Re: TASSUONGELMIIN HYVÄ ELL PK-SEUDULTA ?!?

ViestiKirjoittaja Birgit Johansson » 01 Marras 2012 7:13

Kysy vinkkiä Virtasen Ilulta (kennel Reikon). On ihan guru hiivan suhteen ruokintajutuissa.
Birgit Johansson
 
Viestit: 103
Liittynyt: 30 Joulu 2007 14:52

Re: TASSUONGELMIIN HYVÄ ELL PK-SEUDULTA ?!?

ViestiKirjoittaja Paivi Roine » 08 Marras 2012 16:02

Oleellista lienee kuitenkin selvittää syy siihen, mikä mahdollistaa vaikkapa hiivan ylikasvun. Eli pelkkä aiheuttavan mikrobin (esim. hiiva) selvittäminen ei riitä, vaan jotta ongelmasta päästään eroon/sitä voidaan hillitä, on selvitettävä myös ylikasvun taustalla oleva syy, mikäli tilanne on toistuvaa.

Toisaalta joskus pääsee pitkälle ihan silläkin, että kokemusperäisesti selvittää tavat, millä oireet pysyvät kurissa, oli aiheuttaja mikä vain :) . Tietenkin vain jos kyseessä ei ole jalostukseen käytettävä koira, jolloin on oleellista selvittää esim. allergian rooli taustatekijänä :wink: .
Paivi Roine
 
Viestit: 3
Liittynyt: 26 Helmi 2012 17:58


Paluu Terveys

cron