Dysplasiageenitesti - näytteenotto 15.10.13 klo 18.00

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
SPL-Itäuusimaa ry
SPL-alaosastot
Viestit: 132
Liittynyt: 01 Loka 2003 19:20
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Dysplasiageenitesti - näytteenotto 15.10.13 klo 18.00

Viesti Kirjoittaja SPL-Itäuusimaa ry » 12 Loka 2013 16:42

HEI KAIKKI ASIASTA KIINNOSTUNEET !!!

Lea Mikkola (Tutkija, Eläinlääketieteellisten biotieteiden osasto, Eläinlääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto) on tulossa SPL-Itäuusimaan kentälle ti 15.10 klo 18 ottamaan näytteitä. Ensisijainen kohderyhmä on D-E –lonkkaiset koirat, mutta jos sellaista ei löydy kotoa, lähi- tai tuttavapiiristä, niin tuo edes omasi eli välttämättä lonkat eivät tarvitse olla juuri nuo, muutkin siis kelpaavat. Mitään muuta et siis tarvitse mukaan kuin koirasi ja rekkarit. Koira täytyy olla kuvattu ja epävirallisetkin kuvat riittää.

TEHDÄÄN HYVÄÄ YHDESSÄ !!


t. SPL-Itäuusimaa ry

SAKSANPAIMENKOIRAN OMISTAJAT!

Onko saksanpaimenkoirallanne lonkkaniveldysplasia?

Tämä sairaus on koirilla yleinen ja sen vaikutukset ovat mittavat niin koirien hyvinvoinnin, kuin omistajienkin kannalta. Helsingin yliopistolla on tällä hetkellä käynnissä tutkimus saksanpaimenkoirien lonkkaniveldysplasiasta, jonka tavoitteena on sairauden aiheuttavien tekijöiden selvittäminen koiran perimästä.
Tutkimus on hyvässä vauhdissa ja alustavia tuloksia on saatu, mutta kaipaisimme nyt erityisesti lisää verinäytteitä D-E lonkkaisista saksanpaimenkoirista, jotta voisimme varmistaa saadut tuloksemme.

Verinäytteen antaminen on helppoa ja maksutonta ja jokainen näyte on tässä vaiheessa erittäin arvokas, eli otamme toki mielellämme näytteitä vastaan myös tervelonkkaisilta koirilta.
Näytteenannon kannalta koiran iällä, sukupuolella tai mahdollisilla lääkityksillä ei ole merkitystä, kunhan sillä on olemassa lonkkakuvat (ei tarvitse olla viralliset).

Jos perheestänne siis löytyy koira tai koiria, jotka sopisivat tutkimukseemme tai mikäli haluatte tietää lisää tutkimuksestamme, olkaa yhteydessä tutkija Lea Mikkolaan (etunimi.sukunimi@helsinki.fi) ja voitte sopia näytteen antamisesta teille sopivimmalla tavalla.

Olemme myös kiitollisia, mikäli jaatte tätä ilmoitusta kaikille tutuillenne, joilla on kotona saksanpaimenkoira.

Lea Mikkola

Re: Dysplasiageenitesti - näytteenotto 15.10.13 klo 18.00

Viesti Kirjoittaja Lea Mikkola » 14 Loka 2013 14:51

Hei!

Sen verran tuota otsikkoa korjaan, että kyseessä on verinäytteen antaminen lonkkaniveldysplasian geeneettisen taustan tutkimukseen, ei geenitesti. Lonkkaniveldysplasialle ei ole olemassa geenitestiä. Tämä ihan vain, jottei tule väärinymmärryksiä. :)

Terkuin,

Lea Mikkola

Vastaa Viestiin