LTV1-lausunnon lisäys

Terveyteen liittyvät aiheet

LTV1-lausunnon lisäys

ViestiKirjoittaja Eero Lukkari » 18 Helmi 2015 0:25

Kennelliiton LTV-lausunnon (välimuotoinen lanne-ristinikama) LTV1-luokitukseen on tehty 1.1.2015 alkaen lisäys "tai muu lievästi normaalista poikkeava rakenne". Tiedustelin asiasta LTV-kuvien lausujalta Anu Lappalaiselta. Hän vastasi, että lisäys on tehty sellaisia rotuja varten kuten dobberit ja bokserit, joilla L7 eli viimeinen lannenikama saa ristinikaman piirteitä. Eli toisin päin kuin saksanpaimenkoirilla, joilla ristiluun ensimmäisestä nikamasta muodostuu välimuotoinen nikama. Lisäyksen ei siis ymmärtääkseni pitäisi vaikuttaa saksanpaimenkoirilla LTV-lausuntoihin mitenkään.

Lappalainen kertoi myös käyttävänsä lausuntoa "LTV0 rajatapaus", jossa ristiluun keskiharjanteessa on painauma, muttei tarpeeksi syvä LTV1 varten. Tämä rajatapaus-tieto menee vain omistajalle. Lappalaisen mukaan välimuotoisesista nikamista on suunnitteilla myös tutkimus, jossa CT-kuvataan eri muotoja.
Eero Lukkari
 
Viestit: 175
Liittynyt: 03 Joulu 2007 22:23

Re: LTV1-lausunnon lisäys

ViestiKirjoittaja Tita Poikonen » 11 Touko 2015 8:18

No jos kerran käytetään lausunnossa LTV0 rajatapaus, miksiköhän se ei ole julkinen kuten nuo muutkin muodot? Lisäksi itseäni kiinnostaisi tietää että miten tuo LTV1 mitataan? Miten syvä sen painauman pitää olla tms.?

Tita
Tita Poikonen
 
Viestit: 81
Liittynyt: 11 Joulu 2007 12:53

Re: LTV1-lausunnon lisäys

ViestiKirjoittaja Mia Mäkelä » 16 Heinä 2015 3:59

LTV1:stä olisi ihan hyvä saada paremmin tietoa mitä se käytännössä tarkoittaa. Nyt on tullut vastaan paljon mielipiteitä että LTV1-koirat ovat sairaita, hajoavat käsiin, jalostukseen kelpaamattomia jne. Tullut jopa vastaan tapaus jossa pennunomistaja on agitoinut pentueen pennunomistajia hakemaan kasvattajalta kompesaatiota siitä että alle vuoden ikäisten pentujen isällä on SP0 & LTV1.

Tuo tekstiselvennyshirviö LTV1-lausunnon perässä on kieltämättä aika pelottavan kuuloinen, joten ymmärrettävästi ilman oikeaa tietoa ei em kantaisilta ylilyönneiltä vältytä.
Thoughts, like fleas, jump from man to man, but they don't bite everybody. - Stanislaw Lec
Jalostusuroksia, kasvattajia ja pentueita
Avatar
Mia Mäkelä
 
Viestit: 231
Liittynyt: 04 Joulu 2007 11:06


Paluu Terveys

cron