Maitokulmahampaiden vaihto

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Satu Immonen

Maitokulmahampaiden vaihto

Viesti Kirjoittaja Satu Immonen » 07 Syys 2003 11:23

Pentu täyttää 5kk ja kulmahampaat ovat tiukasti kiinni vaikka uudet ovat jo tulossa miten voi yrittää löysyttää niitä ja missä vaiheessa turvautua lääkärin apuun?

esa berg

maitohampaat

Viesti Kirjoittaja esa berg » 07 Syys 2003 13:45

Sakemanneilla on maitokulma hampaat yleensä tiukas lähtee kyllä itsestään kun annnat puruluita ja varovasti leikit vetoleikkejä myös heiluttelu auttaa. Meillä on 5,5kk uros pentu jolla :) oli vielä eilen 4kpl kulma hampaita tänään lähti yksi maitohampaista kun heiluttelin ja toisen puolenkin hammas heiluu jo hyvää vauhtia. Soitin eläinlääkärille ja se neuvo em asiat ja sanoi että todella harvoin sakemanneilta tarvitsee nypätä pois koska maitohampaat on näillä vahvat.

Tiina Frilander

Viesti Kirjoittaja Tiina Frilander » 15 Syys 2003 22:44

Sakujen maitokulmahampaiden juuret ovat pyöreät, joten niitä voi koettaa pyörittää hieman. Tällöin hammas irtoaa helpommin kuin vain edestakaisin nitkuttamalla, mikä myös auttaa. Maitotakahampaita ei saa pyörittää, koska niissä on monta juurta (juuret katkeavat helposti)!!! Toki hampaita voi vetääkin, jos niistä vaan saa otteen. Irrotin omalta koiraltani monta kulmahammasta. Tärkeätä lienee saada maitohammas pois ennenkuin pysyvä hammas puhkeaa väärään asentoon. Koirien hampaat puhkeavat todella nopeasti verrattuna ihmisen hampaisiin.

Katri Pelttari

Viesti Kirjoittaja Katri Pelttari » 16 Syys 2003 13:02

Olen saanut pariltakin eläinlääkäriltä ohjeeksi, että pysyvä hammas voi ja saa puhjeta vaikka maitohammas olisi vielä paikoillaan. Mikäli maitohammas ei ole irronnut kun pysyvä hammas on puolet maitohampaan pituudesta, niin sitten alkaa olla aika ruveta toimiin. Eli nytkyttämään ja pyörittämään, tarvittaessa vetämään (minkä eläinlääkäri tekee parhaiten).

Satu Immonen

Viesti Kirjoittaja Satu Immonen » 16 Syys 2003 16:01

:P koiralla on jo alhaalta toinen lähtenyt ja toinen heiluu lupaavasti, ainoastaan ylhäältä ovat todella tiukassa vielä taitaa olla aika alkaa nitkuttaa.

Jeremias jolkkonen

puruluita

Viesti Kirjoittaja Jeremias jolkkonen » 10 Loka 2003 20:51

kannattaa antaa puruluita ja jos ne ei ala lähteä vaan toiset tulee jo vinoon niin kannattaa soittaa lääkärille. :voitto2: meidän koiralla oli kulmahammas jotenkin väärässä paikassa niin eläin lääkäri otti sen pois ja se oli ollut jo irrallaan. :D

Vastaa Viestiin