Pentu 4kk -> koulutusta?

SPL:n Koulutukseen ja kokeisiin liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Jukka Eerola

Pentu 4kk -> koulutusta?

Viesti Kirjoittaja Jukka Eerola » 09 Helmi 2005 21:33

Morjens!

Tuossa vieressä köllöttelee ensimmäinen schäferi (uros) ja ikää on nyt 4kk. Mihin tahtiin olette opettaneet pentujanne ja mitä tuon pitäisi osata tähän mennessä? Entäs tulevaisuudessa, missä iässä koulutukseen / kentälle jne.? Kyllähän tuo jotain jo osaa, mutta kaipa sitä tässä voisi pikkuhiljaa lisää alkaa opettamaan. Tähän siis vastauksia näin yleisesti ottaen, ei niinkään liian pikkutarkasti :shock:

http://koti.phnet.fi/eerope4/max/

pirjo kantoluoto

Viesti Kirjoittaja pirjo kantoluoto » 10 Helmi 2005 09:59

Käyppä SPL-Lahden sivuilla, alaosastot-osiossa.
Tervetuloa kentälle 6.3 klo 13 kevät avajaisten merkeissä.

milko naumanen

Viesti Kirjoittaja milko naumanen » 10 Helmi 2005 17:25

No pentu iässä voi opettaa paljonkin ,leikin varjolla,osa "temouista" meinaa vaan unohtua,mutta luoksetulo kannattaa opettaa,lähtee vaan karkuun niin pentu seuraa,se on henk. koht. tärkein opeteltava käsky.

Ja toiset treenaa kentällä yhdessä,ja toiset treenaa yksinään koiran kanssa ja käyvät sitten kentällä testaamassa oppimisensa tason...

Mari Suomela

Viesti Kirjoittaja Mari Suomela » 11 Helmi 2005 23:32

Meillä alkais huomenna alkeistoko, ja 'pentu' melkein vuoden. Mennään nyt kattomaan. Kisatokoakin kun oon ajatellut, täytyy jostain ainakin aloittaa. Oli viime kesänä niin villi, vakavia keskittymishäiriöitä minun koulutssessioissani, että päätin luopua 'koirakoulu'-ideasta sen kesän osalta. Onhan se kouluttaminen joukossa helpompaa, kun joku katselee vierestä mokiani, mitä en itse edes huomaa tekeväni, ja sitten on ne muut koirat häiriönä... hyvää reeniä!

milko naumanen

Viesti Kirjoittaja milko naumanen » 12 Helmi 2005 11:23

Se kouluttaminen porukassa voi olla liian häiritsevää,koiran pitäis kiinnostua vain omistajastaan,kun meille tulee kesällä uusi pentu niin tarkoitus,ensin treenata kahdestaan ja myöhemmin sitten käydä testaamassa opitut asiat ja häiriö kestävyys yms.

Mari Suomela

Viesti Kirjoittaja Mari Suomela » 12 Helmi 2005 23:42

No jee, eihän sinne ryhmään sit mahtunutkaan, vaik alustava tieto väitti muuta :? Mitä tästä opimme: ei pitäis uskoa puskaradiota. Kuukauden parin päästä sit alkais uus ryhmä, sinne täytyy salamana ilmottautua. Ilmotan sinne sit nyt 13vk käppänämmekin.

Kyllä me kotona ollaan harjoteltukin, ja nyt rupeen tehotreenaamaan ennen sen kurssin alkua. Just sitä kontaktia meidän pitäis harjotella reilusti. Pitää kyllä varmaan lähteä johonki neutraalille maalle harjottelemaan, ku pihakäyttäytyminen on jo yhdenlaista, eli siel hengaillaan vapaasti ja leikkiminen on kivempaa ku mamin kuuntelu saati katsominen. Musta taas tuntuu, et siellä kentällä ts. hallilla olis parempi harjotella niiden muiden koirien saartamana, oppis heti kunnolla, mutta ymmärrän toisaalta pointtisi, milko. Tulee kyllä ehkä vähä turhauttava olo siel kurssilla jos muut on ihan pentuja ja oma osaa jo 'kaiken'... Heh

Ymmärsinköhän nyt ihan oikein tuon BH-kokeen, että pitää suorittaa ennen 15kk:n ikää (eli 20.7.2005) mennessä, ja läpäistäessä koe on oikeutettu osallistumaan tokokisoihin? Tuleekohan kiire..?

Raili Ojanperä

Viesti Kirjoittaja Raili Ojanperä » 13 Helmi 2005 00:45

Et vissiin ole ihan oikein ymmärtänyt tuota BH kokeen ikää...
Alaraja taisi olla 12 kk ja ylärajaa ei vissiin ole olleskaan.
PK kokeisiin ei pääse osallistumaan ennen kuin BH on suoritettu. TOKO kokeisiin mennessä ei BH koetta kysellä.

BH kokeeseen mennessä tulisi koiralla olla 100 varma paikallaanolo ettei tule sitten niitä, että koira ampuu paikallaolosta suorittavan koiran kimppuun ja myös suoritusvuorossa olevalla koiralla pitäisi olla tottis senverran hanskassa ettei se hyökkää paikallaolossa olevan koiran kimppuun.
Ja tämä loppukommentti on sitten vain minun henk. kohtainen mielipide :wink:
Näitäkin kun on nähnyt ja kuullut...

Mari Suomela

Viesti Kirjoittaja Mari Suomela » 13 Helmi 2005 14:10

Joo kappas kun opettelis lukemaan... Näillä sivuila alaikärajaksi ilmoitetaan 15kk (luin, että se on yläikäraja...) Palveluskoiraliitossa alaikärajan kerrotaan olevan 12kk. Onhan tässä sitten vielä aikaa...

Vastaa Viestiin