Tavaroiden pureskelu!?

SPL:n Koulutukseen ja kokeisiin liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Liisa Iivonen

Tavaroiden pureskelu!?

Viesti Kirjoittaja Liisa Iivonen » 08 Maalis 2005 19:17

Kyselisin kokemuksia kiellettyjen tavaroiden pureskelusta.. Onko loppunut hampaiden puhkeamiseen vai voiko jatkua koko elämän se tavaroiden ym. syöminen?
Toivoisin etten joutuisi seuraavaa 15vuotta piilottamaan kaikkia mahdollisia tavaroita hampaiden ulottumattomiin.. :|
Onko muita keinoja välttää tätä kuin paljon liikuntaa/muuta aktiviteettiä ja luita pureskeltavaksi. Useinhan komentaminen ei onnistu jos ei jää itseteossa kiinni.. :evil:
Meidän nyt 11kk poika on syönyt vain yhden (onneksi vaarattoman) sähköjohdon. Se kyllä testaa mitä saa purra katsomalla silmiin pureskellessaan esim. pöydän jalkaa.. Loppuu yleensä siihen että komentaa heti asiasta, seuraavaksi kokeilee tuolin jalkaa, josko sitä vaikka saisi nakertaa... :roll:

Eli kaikkia mahdollisia neuvoja otetaan vastaan!! Jos se huono tapa meilläkin saa alkunsa (luultavasti kyllä) niin miten sen saa heti alussa kitkettyä pois!? Mitkä keinot teillä toimineet.. Kokemuksia...

Liisa ja pelokkaat huonekalut :|

Mari Suomela

Viesti Kirjoittaja Mari Suomela » 12 Maalis 2005 14:47

Meillä pureskelu alkoi vasta siinä 7 - 8kk:n iässä. Siis termiittivimmaa tarkoitan. Kyllähän pentu koittaa maistaa kaikkea mahdollista, ja meillä auttoi suurimpaan osaan pelkkä kielto. Eli pöydänjalat sai olla rauhassa kun kerran kielsi. Vanhemmiten koiruus tihuloi poissaollessamme silputen rottinkikoreja ja takkapuita sekä sohvätyynyjä kanniskellen. Kaapista löytyi pullo omenaviinietikkaa, jota laitoin sumutinpulloon, ja vähän vettä perään. Parin päivän ajan kun suihkutteli mieltymyyksen kohteena olevat esineet, kiinnostus ko. esineisiin loppui kokonaan ja omat lelut olivat taas paljon kivempiä. Suosittelen kokeilemaan!

Vastaa Viestiin