Seinien syönti

SPL:n Koulutukseen ja kokeisiin liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
sanna piltonen

Seinien syönti

Viesti Kirjoittaja sanna piltonen » 14 Maalis 2005 17:05

Mulla on nyt 10 kk vanha uros ja seinien järsiminen ei lopu millään.
Meillä on lasikuitutapetit, johon Rolle jyrsii reikiä meidän poissa ollessa (aina samaan paikkaan).
Oon koittanu suihkuttaa seiniin etikkamömmöä (eläinkaupan) se ei hidastanu ja seuraavaksi kokeiltiin tabascoa. Se katkasi ongelman joksikin aikaa, mutta sit rolle huomas ettei sitä ookkaan joka paikassa ja aloitti kauempaa uuden kohdan. Pikku hiljaa alkaa oleen hermot kireellä eikä remontista tuu loppua kun aina saa aloittaa uudestaan. Vinkkejä please....

Anneli Ylimartimo

Viesti Kirjoittaja Anneli Ylimartimo » 14 Maalis 2005 18:39

Hei!

Meillä ei aikanaan auttanut mikään, ei kertakaikkiaan mikään muu kuin estää pennun pääsy seinää järsimään silloinkin, kun kukaan ei ollut näkemässä. Laitettiin metallisia kaniaitaus-elementtejä seinää vasten parin mieluisimman järsimis-paikan eteen. Siihen loppui järsiminen eikä alkanut uudelleen, kun aitaukset poistettiin pahimman jyrsimisvaiheen mentyä ohi.

Nyt siitä tuntuu jo olevan ikuisuus, kun kalkkipölyn peittämä pentu istui seinän vieressä laastikasan päällä iloisena silmät loistaen ja häntä vispaten niin, että tapettisuikaleet hyppeli pitkin lattiaa... :D

Koira on nyt yli 2-v eikä koske mihinkään muuhun kuin omiin leluihinsa yksinkään ollessaan: kaikki uudet pinnoitteet, verhot, kirjat, stereot, kukat yms. lattian rajassa saa olla rauhassa. - Kyllä se jyrsimisvaihe menee onneksi ohi.

Anneli

milko naumanen

Viesti Kirjoittaja milko naumanen » 14 Maalis 2005 18:39

Kuonokoppa.

sanna pusu

Viesti Kirjoittaja sanna pusu » 14 Maalis 2005 22:11

meidän neiti söi myös kyprökki levyyn kunnon reijän eikä totisesti auta mikään nyt kun lahdetään kotoa pois niin koira vedään omaan majaan mutta sielläkin on kaikki syöyt jä jyrsitty mitä ikänäkin on löytynyt patja kestää korkeintaan tunnin niin se on palasilla! jännä kun meilla on kolmen kuukauden ikäinen vauva niin sen lelut kyllä saa olla rauhassa ei mene nykimään vaikka ei ole kyllä kielletty ku ei ole vielä tarvinnu!
toivottavasti se menee jossakin vaiheessa ohi muuten loppuu lauta kesken! :D

sanna piltonen

Viesti Kirjoittaja sanna piltonen » 15 Maalis 2005 07:25

huippu juttu!! meidän ongelma tuntuu nyt niin mitättömältä...
Sitä saa kai olla tyytyväinen et Rolle jyrsii vaan tapetin ja jättää seinän rauhaan... :D

Veera Taimela

Viesti Kirjoittaja Veera Taimela » 15 Maalis 2005 07:39

Heips,

Meillä oli samanlaista tossa reilu kuukausi sitten viellä, meni jopa kantavaa betoni seinää...
Mentiin eläinkauppaan ostamaan karkotteita ja aktiivileluja, kauppias sanoi et ei olla ainuita tän ongelman kanssa.. Sanos et sakemanni, uros ja 10kk on se ikä jolloin ne alkaa pureskelemaan niitä seiniä ym. jos ne ei oo sitä aikasemmin tehnyt, ja et se menee ohi parissa kuukaudessa paitsi jos on tehny sitä pennusta asti..
Menihän se ohi!! :)
Ei auttanut karkotteet,ei aktiivi lelut,ei lisä liikunta...Ja kuono koppa..se näytti pahalta ja hän näytti surulliselta,ni sitä ei ikinä käytetty, palautettiin eläinkauppaan...
Ostin sitä D.A.P:a apteekista ja en tiiä onko se auttanut vai ei, mut ei se poika ainakaan enää oo reilu kuukauteen jyrsiny seiniä, ollaan nyt käytetty sitä D.A.P:a kaks pulloa
Meittin poika on nyt 1v ja 2kk eli joku 3kk se jyrsi seinään aina vaan isomman aukon ja kun laitoin sitä karkotetta siihen tarpeeksi se lopulta vaihto vaan toiseen paikkaan, eikä se karkote pienestä määrästä auttanut.

Merja Senne

Viesti Kirjoittaja Merja Senne » 15 Maalis 2005 09:25

Hei,

Meillä ihan sama tarina, alkoi Rudin ollessa 10 kk, seinät maistuvat tai lähinnä kaikki kulmat... On laitettu Vademecumia, etikkaa jne....
Kaikkea sitä ihminen tekeekin :oops:

Mekin ostettiin kuonokoppa jota kokeiltiin kerran...palautettiin eläinkauppaan ja ostettiin Kong-lelu tilalle... ei mitään tehoa, on käytetty D.A.P-haihdutinta, tiedä sitten sen tehosta.

Joku arveli koiralla olevan kalkinpuutos, kokeiltiin lisäkalkin antamistakin!

Nyt ikää on reilu vuosi.... ja meinaan kohta alkavalla lomallani paikata herran tekoset, toivottavasti en tee sitä liian aikaisin.

Olisi pitänyt pentuna totuttaa häkkiin!

Antti Iiskola

Viesti Kirjoittaja Antti Iiskola » 06 Huhti 2005 16:41

Meillä ainakin tehosi vain chilipippuri/omenaviinietikka-yhdistelmä. Pelkkä etikka ei toiminut ja jossain suositeltu pippuri-vesi ilmeisesti maistui hyvältä. Chilin kanssakin poika kokeili muutaman kerran, mutta sittemin on seinät jätetty rauhaan.

Oman pesän ympärille rakensin MDF-levystä "suojat", ettei seiniä tarvitse kaluta.

A.

Maarit Lahdenperä

Viesti Kirjoittaja Maarit Lahdenperä » 07 Huhti 2005 11:33

Olen kuullut, että apteekista saatava tiikeribalsami olisi todella tehokas, vie kiinnostuksen seiniin kokonaan.. :wink: Omakohtaista kokemusta ei siitä vielä ole, mutta etikat sun muut ovat meillä olleet täysin hyödyttömiä huonekalujen pureksinnassa.

Auli Impola

Viesti Kirjoittaja Auli Impola » 08 Huhti 2005 08:32

Koira saattaa järsiä seinää myös siksi, että sillä on jokin hivenainepuutos. Kokeilkaa heittää pari - kolme kalkkitablettia (puhdasta kalkkia) lattialle. Jos koira syö ne itse lattialta, se tarvitsee ne. Muuten lisäkalkkia ei tarvita, mutta joskus jokin asia voi lisätä kalkin tarvetta, ja se näkyy "pahantekona".

Auli

Anne Linjala

Viesti Kirjoittaja Anne Linjala » 17 Touko 2005 06:47

Tyhjennetty

Vastaa Viestiin