Rantavahti?

SPL:n Koulutukseen ja kokeisiin liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Arto Toivanen

Rantavahti?

Viesti Kirjoittaja Arto Toivanen » 14 Touko 2005 09:04

Hei,
ollaan muuttamassa järven rannalle kolmen lapsen kanssa ja nykyinen koira jo eläkeiässä. Seuraavaksi mietitty vähän sakemannia... Onko kellään kokemusta, saisiko sakemannia koulutettua mieten helposti "paimentamaan" ettei pikkulapset mene rantaan? En tarkoita tietenkään että jäisi yksin koiran vastuulle, mutta jos toimisi "varmistimena"... Vai tuleeko sakemannilta tuollainen "suojelu" jo ihan luonnostaan? Ja voiko tulla ongelmaa, esim. ettei pääse kukaan uimaan kun koira on rannassa, kuten muutamista muun rotuisísta yksilöistä olen kuullut? Pelastus tai jälki kiinnostaisivat muutoin harrastusmuotoina...

Sirpa Rautiainen

Viesti Kirjoittaja Sirpa Rautiainen » 14 Touko 2005 16:56

Heippa!

Eiköhän ole aika yksinkertaista opettaa. Meillä oli sakemanni rantavahtina kun oltiin pieniä. Oltiin kaiket kesät saaressa ( ja asuttiin muutenkin järven rannalla) ja veljen kanssa opeteltiin uimaan tosi pieninä. Silti jos pikkuveli meni liian kauaksi veteen läträämään kävi koira vetämässä uimahousuista pois vedestä. Koira oli kait sitä mieltä, ettei veljeni osannut vielä uida kunnolla. Koira antoi veljen uida vain jos joku aikuinen oli koko ajan vahtimassa rannalla. Muuten kävi herkeämättä hakemassa pois. Eikä pätkääkään välittänyt veljen protestoinnista, hän kun kiljui ja huitoi koiraa sen kun kerkesi kun ei vedestä pois halunnut. Harmi, ettei silloin vielä ollut videokameroita, nyt niitä olisi hauska katsella.

Valitettavasti en pääse enää keneltäkään kysymään oliko itseopittua vai opetettua toimintaa. Kyseinen uros oli muutenkin aikamoinen vahti, meidän kummankaan lähelle ei ollut kenelläkään vieraalla aikuisella tulemista. Ei koskaan käynyt keneenkään kiinni, mutta esitteli mahtavaa purukalustoaan.

T sirpa

Vastaa Viestiin