Koira autossa

SPL:n Koulutukseen ja kokeisiin liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Anne Linjala

Koira autossa

Viesti Kirjoittaja Anne Linjala » 17 Touko 2005 07:26

Tyhjennetty
Viimeksi muokannut Anne Linjala, 04 Heinä 2006 13:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Tea Tuomikoski

Viesti Kirjoittaja Tea Tuomikoski » 17 Touko 2005 09:15

Mulla on rakennettu takapenkille sikaosasto. Eli etupenkkien taakse asennettu semmonen ei niin nätti, mutta toimiva kalteri-verkko-yhdistelmä, samoin takaikkunoihin teräsverkot (saa ikkunat auki ja koira pysyy silti sisällä). Toihan ei koiran turvallisuutta juurkaan lisää, mutta ajoturvallisuutta kyllä. Kyseinen viritys ei estä takapenkin käyttöä henkilökuljetukseen, joskin saa aikaiseksi varsin huvittuneita tyrskähdyksiä joka kerta. :D Mulla nyt ei yleensä ole enempää kuin yksi henkilö kyydissä kerrallaan, että harvoin sinne sikaosastolle on muita menijöitä kuin koira.

Käsittääkseni ainoa, joka koiraa suojaa jotenkuten on riittävän nafti ja tukeva, autoon kunnolla ankkuroitu häkki. Koirien turvavyötkin on enimmäkseen ihmisten suojaksi, eli ehkäisevät koiraa linkoutumasta kolaritilanteessa niskaan.

Anne Linjala

Viesti Kirjoittaja Anne Linjala » 17 Touko 2005 09:26

Tyhjennetty
Viimeksi muokannut Anne Linjala, 04 Heinä 2006 13:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Tea Tuomikoski

Viesti Kirjoittaja Tea Tuomikoski » 17 Touko 2005 09:59

Jaa toteutettu...? :D

Vaihe 1: Otetaan yksi ikivanha säädettävä koiran putkikalteri (farmariin suunniteltu), ja mallataan sitä auton takapenkkien taakse. Todetaan matalahkoksi, mutta mahdollisesti riittäväksi. Kiinnitetään niskatukien ja lattian väliin puristamalla. Todetaan myös, että etupenkkien väliin jää koiran mentävä aukko. Asennetaan siihen siis yksi pystyputki, joka on katkaistu ikivanhasta auton kattotelineestä. Maalataan tyylikkään mustaksi.

Tulos: ylpeänä ajetaan treeneihin. Pallot, remmit, liinat ja muut hilavitkuttimet tyylikkäästi kalterista roikkuen. Todetaan, että koira odottaa vuoroaan etupenkillä... :roll:

Vaihe 2: Jotain pitäis keksiä. Ystäväkallis lentää apuun ja lahjoittaa Passatin alkuperäisen farmarin koiraverkon (metallia). Kuin ihmeen kaupalla tämä on tismalleen oikean korkuinen täyttämään putkikaltereiden ja auton katon välisen koiran mentävän aukon. Tämän lisäksi verkon reunaputket ovat vielä tismalleen samalla halkaisijalla kuin putkikalteri, joten se saadaan näppärästi kiinni putkikaltereiden kiinnikkeisiin poistamalla ylimmät putket. Ihme.

Tulos: ylpeänä ajetaan treeneihin. Pallot, remmit, liinat ja muut hilavitkuttimet edelleen tyylikkäästi kalterista roikkuen. Todetaan, että koira odottaa vuoroaan etupenkillä... :shock: (Se saakutin silakka oli keplotellut itsensä etupenkille kalterin keskimmäisen pystyputken ja penkin välistä, rako leveydeltään 15cm... toim. huom. kyseessä 2v. ja 29kg painava koira)

Vaihe 3: Palataan pajalle (Isiiiiiiii!! Auta!). Otetaan pala lastulevyä, joka leikataan sopivaan muotoon, maalataan mustaksi ja asennetaan penkkien väliin ja tiukasti kalterin putkiin kiinni. Kuljettamon puolelle porataan muutama ruuvi naulakkokoukuiksi, joissa pallot, remmit, liinat ja muut hilavitkuttimet kulkevat vielä tyylikkäämmin. Lisäksi todetaan, että musta auto ilman ilmastointia on yhtä kuin lämpöhalvauksen saanut koira kesällä. Tarttis tehrä jottain. Äitienpäiväaamuna herätetään naapuruston äidit iloisella rälläkkäkonsertilla kello 08. Leikataan ikkunoiden malliset verkot, maalataan mustaksi, tehdään pellistä verkkojen reunoille kiinnityskohdat ja asennetaan pop-niiteillä ikkunoiden karmeihin kiinni. Maalataan vielä asennuksen jälkeen pop-niitin kannat mustaksi, niin on siistimpää. Fiksuna likkana ymmärsin tummentaa takalasit ennen verkkojen asennusta... Siitä olen ylpeä. 8) Viimeiseksi silaukseksi hankitaan vielä tupakansytyttimeen asennettava tuuletin, jotta ilma kiertää, kun auto ei ole käynnissä.

Tulos: Laitetaan koira autoon. Todetaan sen näyttävän tältä. :shock: Ja sen jälkeen tältä. :roll: Eli toisin sanoen : "Et vittu akka oo tosissas"
Ylpeänä ajetaan treeneihin. Pallot, remmit, liinat ja muut hilavitkuttimet tyylikkäästi levystä roikkuen. Todetaan, että koira odottaa vuoroaan takapenkillä. Todetaan myös, että takalasi on kuolattu litimäräksi. Toimii!!

Ei niitä välttämättä ihan valmiina saa, mutta kannattaa yrittää metsästää mahdollisimman korkea koiraverkko, tai vaihtoehtoisesti säveltää jotain muuta. Ja toki varmaan häkkejä tilauksesta tekevät tahot tekee muutakin mittatilaustyönä. Mä vaan olen niin köyhä, että pitää aina vähän säveltää omiaan... :D

edit: laitetaas pari kuvaa nyt kun katsastusmieskin on kaltereita kokeiltuaan hyväksynyt virityksen riittävän tukevaksi, joskin persoonalliseksi ratkaisuksi. :D

Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut Tea Tuomikoski, 29 Elo 2005 10:38. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Saija Hietakangas

Viesti Kirjoittaja Saija Hietakangas » 17 Touko 2005 12:29

Miten muuten pentua totuttaa turvavöihin/minkä ikäisenä? Onko niitä edes pennulle sopivia?

Anneli Ylimartimo

Viesti Kirjoittaja Anneli Ylimartimo » 18 Touko 2005 21:54

Meillä on 5-ovinen auto (ei kuitenkaan oikea farmari) josta poistin takapenkkien istuin ja selkäosat ja ankkuroin tilalle häkin. Koira matkustaa häkissä ja tykkää katsella maisemia ja on muutenkin oppinut nauttimaan autoilusta. :lol:

Teetin kyllä autoon takapenkkien jatkeeksi kattoon asti yltävät tukevat koirakalterit (takaosan pyöreän muodon vuoksi sinne ei voinut rakentaa häkkiä), ja muutaman kerran koira matkustikin kalterien takana tilavassa tavaratilassa. Mutta ongelmaksi tuli tämän koiran "kuumuminen" autossa koulutuksissa kun se joutui odottamaan vuoroaan, ja silloin alkoi auton sisustan tuhoaminen. (Kyllä, kyllä, kaikenlaisia keinoja kokeiltiin, ei auttanut...) Kunnes kerran sitten koira ehti riehua vain pari minuuttia, mutta onnistui halkaisemaan kyntensä pinnoitetta raapiessaan - näky oli järisyttävä: :kauhistus: verta kaikkialla, koira ja auton sisus kuin ketsuppipullon räjähdyksen jäljiltä - niin siirryin pikapikaa takaisin häkkisysteemiin. Epeli remusi sitten turvallisesti häkissä aikansa.

Turvavöitä tälle härvelille ei kannattanut edes yrittää kokeilla, olisi joko hirttänyt itsensä niihin parissa sekunnissa tai tunkenut jatkuvasti takapenkiltä kuskin päälle nuolemaan tämän naaman ja rillit limaan - turvallista matkaa vaan... :D

"Kuumakalle" on iän myötä alkanut hieman rauhoittua - järkeä on tullut päähän ja koirulista tullut gentlemanni, hmm, ainakin toisinaan - mutta koska takapenkkien tarvetta on vain harvoin, olen pitänyt edelleen häkin autossa. Lähtiessämme koira hyppää aina mielellään häkkiin ja kotiin palattuammekin jäisi sinne mielellään loikomaan, kai toivorikkaana odotellen, jospa tuo emäntä lähtisi taas ajelulle...

Juhani Vainio

Viesti Kirjoittaja Juhani Vainio » 19 Touko 2005 11:58

Mielestäni häkki on ainut ja oikea ratkaisu. Silloin on koira "turvassa" kolari tilanteessa, sekä säästyy auto :lol: , mikäli koiralle tuota tuho vimmaa reilusti.

Netistäkin löytää valmistajia kunhan viitsii vähän nähdä vaivaa.

Vastaa Viestiin