Hyppäämis ongelma !!!!!

SPL:n Koulutukseen ja kokeisiin liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
heli häkkilä

Hyppäämis ongelma !!!!!

Viesti Kirjoittaja heli häkkilä » 23 Touko 2005 13:56

Heissan taas! KYSELIN EILEN APUJA TEILTÄ KOKENEEMMILTA JA FIKSUMMILTA IHMISILTÄ ,kun spn hyppää päin estettä ,eli ei tajua kunnolla ponnistaa esteen yli. :( Ihmettelin tuossa et olenko tosiaan ainut torvelo jolla on tälläinen ongelma koiran hyppäämisen kanssa vai....?? :oops: Koira on ensimmäinen, jota koulutan itse joten hyvät neuvot olisivat tarpeen!! Eilen kun kävimme taas reenailemassa ,neiti hyppäsi taas rytinällä esteen yli kaataen koko komeuden ,häntä heiluen katto taakseen et mikä hitto se oli :roll: ja tuli luokseni sen näköisenä et eikö ollukin hienosti hypätty :lol: Välillä ei tiedä et pitäiskö itkeä vai nauraa,kun neitiä ei tunnu kovasti vaivaavan ,jos nyt este joskus kaatuu ja vähän jalkoihin sattuu!!!!Pliiiis ,kertokaa kokemuksianne ,etten vaivu aivan epätoivoon !!Kuinka paljon muuten rokottavat kisoissa ,jos koira hakkaa jalkoja reilusti esteeseen? :?

kirsi piirainen

Viesti Kirjoittaja kirsi piirainen » 23 Touko 2005 14:58

moi Heli! ihan vaan kysysin et miten korkealla esteellä olet alkanu harjoitella? Entisellä sakullani oli se ongelma et hyppäsi päin estettä.aloitin treenit alusta pikkuhiljaa esteen korkeutta nostaen...se tepsi meillä...mutta viisaammat tietää ehkä paremmin..... :lol:

heli häkkilä

Viesti Kirjoittaja heli häkkilä » 23 Touko 2005 19:49

Heip Kirsi !!pikku hiljaa nostettu korkeutta ,alussa niin matalatalta et olisi voinut kävellä yli ja siitä sit pikku hiljaa lisätty lautoja esteeseen !!Ja lopullinen korkeus tuntuu olevan se suurin ongelma ,joten ollan aina palattu takas matalemmalle hyppäämään eli varmasti noin 20-30cm matalemmalta kuin kisoissa pitäis hypätä!!!Ja tätä on hinkattu jo tovi :roll: ,mut aina kun nostan esteen lopulliseen korkeuteen alkaa kolista ja rytistä :( Onkohan se toi mejän tytteli vain yksinkertaisesti,niin torvelo et kestää pitkätovi ennenkuin asia loksahtaa päänuppiin :shock:

kirsi piirainen

Viesti Kirjoittaja kirsi piirainen » 23 Touko 2005 21:23

Kyllä se siitä luonnistuu...ihan varmasti...Olet tietysti kuvannu koiran et ei ole mitään rakenteellista estettä??

Anne Linjala

Viesti Kirjoittaja Anne Linjala » 23 Touko 2005 22:25

Tyhjennetty
Viimeksi muokannut Anne Linjala, 04 Heinä 2006 13:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Anne Linjala

Viesti Kirjoittaja Anne Linjala » 24 Touko 2005 09:12

Tyhjennetty
Viimeksi muokannut Anne Linjala, 04 Heinä 2006 13:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

heli häkkilä

Viesti Kirjoittaja heli häkkilä » 24 Touko 2005 11:54

JUU kuvattu on koira lonkat a/b ja selkäkin terve,eli siitä tuskin ongelma johtuu!!Naureskelin yksikseni lukiessani Anne sun juttuas ,teillä sitä vauhtia tuntuu piisaavan :lol: Olen itse miettinyt samaa,et jos toi koira ei yksinkertaisesti tykkää hypätä ja sen takia tekee liikkeen "hutiloiden" ,koipiaan kolistellen :shock: Elättelen toiveita et joku kaunis pvä hokasee miten sitä oikeesti hypätään korkeelle ja kauniisti estettä kaatamatta :) Kiitos vastauksista ja neuvoista ,ehkäpä se sinnikäs harjoittelu tuotaa jossain vaiheessa toivottu tulosta !! :wink:

Tuula Siimes

Viesti Kirjoittaja Tuula Siimes » 24 Touko 2005 12:15

Kokeileppa osaako koirasi hypätä jos edessä ei olekkaan umpiestettä.
Esteeksi joku tämäntyyppinen
Kuva
Kuva
Eli vaikkapa saavien päälle rima. Näin saat tarkistettua osaako koirasi hyppykäskyn.

heli häkkilä

Viesti Kirjoittaja heli häkkilä » 24 Touko 2005 12:59

Juu osaa hypätä tollasesta esteestä,ollaan joskus käyty agillity puistossa kokeilemassa .Eka kerran juoksi suoraan läpi rytinällä,luuli kait et kun siitä kerran näkee "läpi" niin ei tarvi hypätä yli :shock: ,mut muutaman kerran jälkeen jo tajus et hypättävähän se on yli eikä yritettävä läpi ,jos haluu et mamma on tyytyväinen!!Eli sekin on kokeiltu :?

Vastaa Viestiin