En tiedä mitä pitäisi tehdä!!

SPL:n Koulutukseen ja kokeisiin liittyvät aiheet
Liisa Iivonen

En tiedä mitä pitäisi tehdä!!

Viesti Kirjoittaja Liisa Iivonen » 19 Kesä 2005 22:10

Siispä apua!

Meillä on kohta 6kk ikäinen uros pentu joka on alkanut tehdä pieniä tuhoja.. muutaman viikon kestänyt. aluksi söi vain rottinkista kissankoppaa.. sitten nakersi muutamaa sähköjohtoa.. ja kyllä otti pattiin kun pari viikkoa sitten ostimme uudet yöpöydät ja jätkä meni ja nakersi toisen kulmaa. vähän, mutta ikävä jälki jäi ja armoton v*****us että tästäkö se pikkuhiljaa lähtee koko sisustus uusiksi.
:kiukku:

Eli kertokaa rakkaat ihmiset omia kokemuksianne ja miten olette asian ratkaisseet. En todellakaan tiedä miten saisin tuhotyöt loppumaan.. vai meneekö ajan kanssa ohi. Kertokaa siis mulle niksejä tai jotain millä saan sen loppumaan. :kumarrus:

Liisa

Sari Korhonen

Viesti Kirjoittaja Sari Korhonen » 20 Kesä 2005 00:27

Meillä Luke 6kk ei onneksi ole mitään isompaa "askarrellut".
Lattiat täynnä leluja ja isoja puruluita,ne on tähän asti kiinnostaneet.

Yksin ollessaan on muutaman kerran jotain pientä silpunnut ja kenkiä kuljetellut.
Nyt sekin on loppunut kun herra saa aina yksin jäädessään valtavan savuluun kaluttavaksi jonka otan aina pois kotiin tultuani ja taas palauttanut kun yksin jää.

Luke kylläkin joutuu tosi vähän yksin olemaan.
Näin meillä on pärjätty tähän asti.
Ja toivottavasti pärjätään edelleen sillä kovia kavereitahan nää on toimimaan joka asiassa. :tsemp:

Häkkiin en haluaisi koiraa jättää :mad:

Riikka Martikainen

Viesti Kirjoittaja Riikka Martikainen » 20 Kesä 2005 08:35

Meilläkin vähän samaa ongelmaa tosin tuhottujen tavaroiden lista on jo pidempi vaikkei mitään tosi arvokasta olekaan mennyt niin ainainen silppujen puun palojen ynnä muun roinan korjaaminen alkaa tympiä. Viikonloppuna kun sattui olemaan ilta ja aamuvuoro löysin ISON nahkaisen nojatuolini keittiöstä ja keinutuoli oli takaoven edessä nurin niskoin. Hampaat on käyneet yhdessä jos toisessaki paikassa. Joku tossa aiemmin puhui jostain litkusta mitä lie laitettiin pinnoille eikä koira enää syönyt niitä. En muista nyt mitä se aine oli muistaako joku? No kuitenki toivon että tämä on ohimenevää koska tihulainen aktivoituu yleensä juuri minun ilta-aamu vuoropäivinä. Jos olen normaaliin virka-aikaan töissä tuhoja ei juurikaan tapahdu.

R. ja Pökö

Pia Porko

Viesti Kirjoittaja Pia Porko » 20 Kesä 2005 09:37

Meillä lähti ensimmäisen ikävuoden molemmin puolin mattoja, muutamat jalkalistat ja pari betoniseinää kävelemään koiran toimesta. Nyt reilu parivuotias ja tuhoaminen loppui kun seinään (koputan puuta...), mitä nyt varastaa keittiön pöydältä AINA jotain kun jää yksin. Jätänkin houkutukseksi aina lusikan tms että askartelis sen kanssa ja jättäis kiinteän irtaimen rauhaan. Seiniin suihkutettava litku toimi meillä viikon verran, sen jälkeen kokeiltiin tabascoa mutta se nuoltiin samantien pois seinistä, cayennepippuriakin kokeiltiin mut todettiin tehottomaksi, koiralla taitaa olla nenä ja vatsa terästä :D

eeva linnala

Kyllä se ohi menee

Viesti Kirjoittaja eeva linnala » 20 Kesä 2005 10:07

Ehdotan Sinulle, että koira asuisi suuressa häkissä poissaollessasi sen lyhyen nuoruuden ajan. Koirat oppivat nopeasti siihen, että makoilevat rauhassa omistajan poissaollessa. Jos Sinulla ei ole mahdollisuutta tarhaan tai koirahuoneeseen, säästät huomattavasti rahaa ja Sinun ja koirasi suhteet pysyvät hyvinä, kun ehkäiset moiset harmit.
Nuoruus menee ohi ja sen jälkeen koirat tavallisesti voivat asua kodissa täysin vapaasti.
Laita häkkiin puruluita ja ydinluita, joita koira syö ensi alkuun lähtiessäsi.
Muista myös leikittää ja lenkittää se hyvin ennen kotoa pois lähtiessäsi.

yst.terv Eeva Linnala

Tea Tuomikoski

Re: Kyllä se ohi menee

Viesti Kirjoittaja Tea Tuomikoski » 20 Kesä 2005 10:46

eeva linnala kirjoitti:Muista myös leikittää ja lenkittää se hyvin ennen kotoa pois lähtiessäsi.
Tämä on sitten asia, joka kannattaa miettiä koiran mukaan. Meikäläisen aktiivinen, hektinen ja touhottava tapaus kun vaatii väsymistarkoituksessa sitä paljon liikuntaa väsähtääkseen, että aamulla pitäisi nousta kukonlaulua ennen, jotta ehtisi tuolla tavalla koiran väsyttää päiväksi nukkumaan - etenkin kun rajuimmastakin kuntotreenistä se tuntuu palautuvan parissa kolmessa tunnissa sen verran, että jotain jaksaa ja viitsii taas touhuta. Eli mä menin ihan toiseen äärilaitaan ja tein aamulähdöistä mahdollisimman tylsiä. Jätin koiran huomiotta, ulos vain siksi aikaa, että tarpeet tuli tehtyä, ruoka nenän eteen ja heippa. Päiväaskarteluiksi koiralle jätän jäädytetyn kong-lelun täytettynä neulla. Jo alkoi sisustusinto laantua. Nyt on loppunut kokonaan, kun koira täytti 2v. Eli tietysti koirasta riippuen mä suositan koiran rauhoittamista erilaisin signaalein tai paremmin sanottuna rutiinein, en niinkään sen aktivoimista yksinjääntiä ennen. Kumpi tapa toimii, ei selvinne kuin kokeilemalla. Tilan rajaaminen ja koiraturvalliseksi tekeminen nyt tietysti on se ensimmäinen, mitä kannattaa tehdä, mikäli se vaan on mahdollista.

Mia Örnmark

Viesti Kirjoittaja Mia Örnmark » 20 Kesä 2005 10:47

Meidän tapauksessa häkki on kaikista paras vaihtoehto. Enää ei arvota kotiin tullessa mitä tyyppi on pistäny parempiin suihin ja vedetä pitkää tikkua siitä, kumpi siivoaa ja kumpi vie koiran lenkille.

Takapihalle en jättäis koiraa, koska noita ihmisiä tosiaan on "jokaiseen junaan ja vielä jää asemallekin porukkaa". Iso ja reviiriään vahtiva koira pitää pahaa ääntä ja tekee varmasti tosi tilanteessa pahaa jälkeä luvattomalle vieraalle (yllätys), mutta kyllä tuollasenkin koiran varastaa. :|

Sisällä vapaana koira vaan mesoaa ja riehuu 98% ajasta, jos jää yksikseen ja siinähän niitä vahinkoja sattuu yhdelle jos toiselle. Kirjahyllyä ei ole pultattu seinään ja aika helposti tonkin kokonen koira kippaa töllön lattialle ja syö itsensä keittiönkaappeihin (lapsilukoista huolimatta), napostelee seiniä, mattoja yms. jos oikein sille päälle sattuu. Kaikki sakemannien kanssa tekemisissä olleet tietää varmasti että välillä noi piskit saa ihan hämäriä älynväläyksiä. :shock:

Kun koiran laittaa häkkiin ja antaa puruluun kaveriksi niin ihan hyvin viihtyy. Suurimman osan aikaa se siellä nukkuu ja sinnehän se hakeutuu omaan rauhaansa, jos alkaa omistajien häröily rasittamaan pientä.

Summa summarum: Häkki on koiralle turvallinen lepopaikka ja häkissä/häkittämisessä ei ole todellakaan mitään pahaa.

Avatar
Eija Käyhkö
Keskustelun ylläpito
Viestit: 55
Liittynyt: 18 Elo 2003 08:16

Viesti Kirjoittaja Eija Käyhkö » 20 Kesä 2005 11:40

Osoitteesta http://www.clinics-dobermann.net/Hakki.htm löytyy eläinlääkäri ja dobermannikasvattaja Mervi Ihantolan hyvä artikkeli häkin käytöstä sekä koiran (myös jo vanhemman) totuttamisesta häkkiin.

Sirpa Rautiainen

Viesti Kirjoittaja Sirpa Rautiainen » 20 Kesä 2005 19:21

Mä tein samalla tavalla, kun Tea, eli lopetin pitkät aamulenkit ja aamuriehumiset. Samalla loppui kaikki tuhoaminen.
Meillä se tuhoaminen ei edes ollut mitään ihan pientä. Häkkiin en raaskinut jättää, kuonokopankin ostin, mutta pisti senkin säpäleiksi. Meille toi aamurauhottaminen sopi kaikkein parhaiten, harmi vaan kun en aikasemmin keksinyt, hermot meinas todella mennä ennen sitä. Koira puri mm, jokikistä vaivalla entisöimääni puuhuonekalua ja kaikkea muuta siinä sivussa. Onneksi on nyt aikuistunut, eikä enää tuhoa mitään.

T sirpa

milko naumanen

Viesti Kirjoittaja milko naumanen » 20 Kesä 2005 19:42

Meillä käytettiin kuonokoppaa,saa liikkua huoneistossa,mutta ei pysty tekemään tuhojaan.

Pystyy juomaan ja tarvittaessa oksentamaan yms.

Pia Porko

Viesti Kirjoittaja Pia Porko » 21 Kesä 2005 08:01

Ihan sivukommenttina häkkiä epäileville: Ei tule ajatella että häkki olisi koiralle rangaistus, enemmänkin "oma huone" ja turvapaikka. Meidän eläin menee nykyään omaehtoisesti häkkiin esim väsyneenä treenin jälkeen kun tietää että saa olla siellä rauhassa ja kun koira on häkissä ei kellään ole lupa sitä paijata tai härkkiä. Oma tupa oma lupa.

Sirpa Rautiainen

Viesti Kirjoittaja Sirpa Rautiainen » 22 Kesä 2005 18:50

Heippa!

Mullakin on iso häkki koko ajan avoinna, se on nuoremman pesäpaikka, vanhemmalla ei ole sinne mitään asiaa. Nuorempi painuu sinne aina rauhoittumaan. Aamuisin kun lähden töihin painuu sinne leikkimään leluillaan.
En kuitenkaan tykkää ajatuksesta lukita koiraa häkkiin koko työpäiväni ajaksi, joten ovi on aina auki. Oli myös pahimman tuhoajan. Muutamana päivänä suljin koiran häkkiin, mutta ei se ole mielestäni mitään koiranelämää kykkiä kaiket päivät jossain näyttelyhäkissä. Tosin kukin tekee niin kuin tykkää, ja mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle.

T sirpa

Aurora Martikainen

Viesti Kirjoittaja Aurora Martikainen » 27 Kesä 2005 21:54

PERUSSÄÄNTÖ:
Koiralle ei tarvitse, eikä pitäisikään jättää koko kotia syötäväksi.

Jos mahdollista tyhjentää esim. yksi makuuhuone kaikesta ylimääräisestä, erityisesti kaikki pistorasiat tyhjiksi sähköjohdoista, niin se olisi koiralle häkkiä parempi vaihtoehto. Ei riittävänkokoinen häkkikään mitenkään julmaa ole, jos ja kun siten pystyy jättämään koiran turvallisin mielin kotiin. Itse olen enemmän ollut huolissani koiran turvallisuudesta kuin tavaroiden tuhoutumisesta...

Toki aina ei ole mahdollista antaa vesselille omaa huonetta, joten jos kotia on ihan mahdotonta siivota koiran kannalta vaarallisista esineistä, ei se kuonokoppakaan paha ole, JOS JA VAIN JOS koira antaa laittaa sen ilman suurempia taisteluita ja osaa juoda kopan kanssa.

Pippurit sun muut voivat tehota yhteen koiraan, mutta aika sotkua niillä saa aikaan. Ja mitäs sitten jos koira nuoleekin pippurit ja vetäisee sen jälkeen mahan mentyä sekaisin sellaiset savet pitkin lattioita, että kotioven avatessa kohtaa sellaisen odöörin, joka kaatuu seinän lailla päälle?

Se tavaroiden pureskelu kuuluu koiran kehitykseen, kaikki purevat ja tuhoavat, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Uusia huonekaluja ei kannata kyllä hankkia ennen kuin tuo vaihe on mennyt ohitse. Ellei tykkää paikkailla niitä :wink:

arja valtonen

Viesti Kirjoittaja arja valtonen » 27 Kesä 2005 22:24

Tästä asiasta käydään keskustelua muillakin keskustelupalstoilla.

En oikein ymmärrä, miksi koiralla pitäisi olla oma huone. Eikö koko koti ole myös koiran koti? Miksi ihmeessä se pitäisi tunkea omaan huoneeseen eli häkkiin?

"Sisällä vapaana koira vaan mesoaa ja riehuu 98% ajasta, jos jää yksikseen ja siinähän niitä vahinkoja sattuu yhdelle jos toiselle." Miksi, voisiko joku asiantunteva selvittää tietämättömälle, miksi nykyään koirat tuhoaa kotia eivätkä osaa rauhoittua yksin jäädessään?

Nimim. meillä ei koirat ole koskaan tuhonneet kotia. Kun me tulemme kotiin, ne näyttävät unisilta, ovat siis juuri heränneet. :)

Jenni Riikonen

Viesti Kirjoittaja Jenni Riikonen » 27 Kesä 2005 22:45

Meidän tihulainen pienenä oli yksin ollessaan yhdessä huoneessa. Sisustus muuttui vain seinän ja sängyn kulman osalta. Olisi ollut varmaan aika hulppean näköistä jos olisi saanut silloin temmeltää koko kämpässä :shock: Häkkiin en laittaisi....

Vastaa Viestiin