Onko yhden yhdistyksen jäsenvaatimus kuollut kirjain?

SPL:n Koulutukseen ja kokeisiin liittyvät aiheet
Jouni Bergius

Re: Onko yhden yhdistyksen jäsenvaatimus kuollut kirjain?

Viesti Kirjoittaja Jouni Bergius » 23 Helmi 2008 10:02

Lopullisestihan tämä kysymys ratkee sitten kun joku yhdistys tekee sääntöihinsä tälläisen muutoksen ja lähettää sääntönsä liittoon hyväksyttäväksi. Silloin tämä asia vasta ratkeaa lopullisesti. Tätä asiaa kannattaa kuitenkin pohdiskella kaikilta puolilta ja otinkin tän asian esille, jotta kaikki näkökulmat tulisi käsiteltyä. Aion nimittäin pyytää omaa alaosastoani tekemään sääntömuutoksen, jossa tämä kohta poistetaan. Jos se menee läpi, niin sitten se tulee liiton käsittelyyn ja sen jälkeen nähdään miten tässä käy.
Juha Puurunen kirjoitti: Toistaiseksi kaikkiin esitettyihin sääntömuutoksiin on suhtauduttu myönteisesti. Tähän kohtaan ei muutoksia ole esitetty. Asia vaatii tarkempaa paneutumista, koska sillä on laajoja vaikutuksia.
Uskon ja toivon, että liitossa on sormet siellä missä niiden pitääkin olla, eli ajan hermolla. Näin poistetaan epäköhtia kun niitä ilmenee ja taataan liiton kehittyminen tulevaisuudessa.

Timo Nikkinen

Re: Onko yhden yhdistyksen jäsenvaatimus kuollut kirjain?

Viesti Kirjoittaja Timo Nikkinen » 26 Helmi 2008 13:51

Juha Puurunen kirjoitti:
Toinen asia on edustusoikeus arvokisoissa. Kaikessa urheilussa edustusoikeudelle on olemassa omat, joskus erittäinkin ankarat säännökset. Liiton mestaruuskilpailuohjeessa edustus on sidottu alaosaston jäsenyyteen. Miten edustusoikeutta tulee säännellä vai tuleeko sitä säännellä mitenkään? Koulutus- ja koetoimikunta toimii asiassa valmistelevana elimenä ja varmasti valmis toimenpiteisiin jos nykyinen sääntö asettaa kilpailijat eri arvoiseen asemaan.
Kun meillä ei täällä ahvenanmaalla ole alaosastoa. Estääkö se meitä osallistumaan SM kisoihin? vai onko tarkoitus että pitää hakea jonkun alaosaston jäseneksi vain että saa osallistua arvokisoihin. Se olisi kyllä kallis osallistumismaksu koska muutahan hyötyä ei sellaisesta jäsenyydestä ole....

Timo

Marko Kurkinen
Viestit: 953
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Re: Onko yhden yhdistyksen jäsenvaatimus kuollut kirjain?

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen » 26 Helmi 2008 16:59

Niin, ilmeisesti tarkoitettiin rotumestaruuskisoja puhuttaessa SM-kisoista (SM-kisoja järjestää SPKL).
Kyllä kai rotumestaruuskisoihin pääsee ilman alaosaston jäsenyyttäkin. Pääliiton jäsenyys on pakollinen, mutta kukaan ei vaadi olemaan minkään alaosaston jäsen. Jos haluat 100-varman vastauksen tämän vuoden osalta, niin kannattaa olla yhteydessä koulutus- ja koetoimikuntaan.

Juha Puurunen
Viestit: 605
Liittynyt: 04 Joulu 2007 08:30

Re: Onko yhden yhdistyksen jäsenvaatimus kuollut kirjain?

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen » 26 Helmi 2008 18:52

Mestaruuskilpailujen koeohjeesta löytyy vastaus kysymykseesi. Ei estä.

Jouni Bergius

Re: Onko yhden yhdistyksen jäsenvaatimus kuollut kirjain?

Viesti Kirjoittaja Jouni Bergius » 29 Helmi 2008 17:02

Alaosaston mallisäännöissä ei ole mitään kohtaa jäsenen eroamisesta. Siellä sanotaan myös, että muuten noudatetaan yhdistyslain pykäliä.

Yhdistyslain 13§ pykälä sanoo, että "Jäsenellä on oikeus milloin tahansa erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle." Mun mielestäni tässä ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa, milloin mahdollisesti yhdistyksen johtis kokoontuu.

Mihin siis perustuu liiton puheenjohtajan väite siitä, että jäsenyys on voimassa kunnes eroaminen on johtokunnan kokouksen pöytäkirjassa ??

Raija Tuomisto

Re: Onko yhden yhdistyksen jäsenvaatimus kuollut kirjain?

Viesti Kirjoittaja Raija Tuomisto » 29 Helmi 2008 21:00

Täällähän oli hyvä keskustelu. En ole tiennytkään ettei voi olla kahden alaosaston jäsen. Luulin että se on ollut mahdollista sen jälkeen kun alaosastoista tuli omia yhdistyksiä.
Käyn treenaamassa kahdessa eri alaosastossa, toisessa en ole jäsen ja olen miettinyt että pitäiskö liittyä, mutta eihän se ole edes mahdollista.
Olen myös kahdessa eri johtokunnassa, mutta niistä toinen on pk-yhdistys ja olen edustanut eri seuraa, eri kokeissa, samana vuonna, kun se nykyään on mahdollista.
Pakko vaan on harrastaa useammassa seurassa, kun yhdellä ei ole tarjota kaikkia lajeja.

Vastaa Viestiin