Koiran syömättömyys

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Hanna-Kaisa Hiltunen

Koiran syömättömyys

Viesti Kirjoittaja Hanna-Kaisa Hiltunen » 28 Touko 2005 19:56

Tällainen ongelma on ilmennyt, että meidän jätkälle ei oikein ruoka maistu. Annetaan tällä hetkellä Eaglen raksuja johon sotketaan aina jotain muuta herkkua, esim. koiranmakkaraa, raakaa mahaa, jauhelihaa yms. Noukkii vain parhaat päältä ja jättää raksut syömättä :shock:
Tuntuu että koira on liian laiha, eikä ruoka oikein kelpaa vaikka sitä reilusti annetaan ja pitäisi olla hyvää!!! On harkittu kokonaan raksuista luopumista ja siirtymistä "oikeaan" ruokaan, mutta miten voidaan olla varmoja, että koira saa kaikki tarvitsemansa vitamiinit? Olisiko NEU kenties meille oikea vaihtoehto?
Niin ja nyt jätkä on alkanut oikein urakalla syömään ulkona maassa olevia, mielellään jo vähän maatumaan alkaneita puunlehtiä. Mikähän puutostila tämä mahtaa olla?!?!? Vaiko huvikseenko niitä vain mutustelee...
Ja karvaa lähtee tällä hetkellä aika reilusti, mutta kaipa ilmojen lämpenemisellä on osansa tähän asiaan

Hanna-Kaisa Hiltunen

Ruokinta

Viesti Kirjoittaja Hanna-Kaisa Hiltunen » 28 Touko 2005 19:57

Niin, ollaan kokeiltu myös Franksin ja Advancen ja jotain muitakin raksuja. Aluksi maistuu, mutta muutaman kerran jälkeen ei enää kelpaakkaan. Kissa kyllä käy niitä varastelemassa koiran kupista :lol: hyvä että edes jollekin talossa kelpaa!

Noora Koivistoinen

Viesti Kirjoittaja Noora Koivistoinen » 28 Touko 2005 22:55

Kyllä se koira syö kun nälkä tulee... Mä en anna muutakun nappulaa, eipä opi ronkeliksi.

tiia nieminen

Viesti Kirjoittaja tiia nieminen » 31 Touko 2005 10:31

Kuppi pois heti kun pää nousee. Vähän aikaa kun on nälässä niin eiköhän ala maistua.
Viimeksi muokannut tiia nieminen, 01 Syys 2006 09:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

andreasstenius

Syömättömyys

Viesti Kirjoittaja andreasstenius » 01 Kesä 2005 01:03

Siskoni koira lopetti syömisen. Sitten vasta kun löysivät kuolan seasta verta niin selvisi, että koiralla oli kurkkutulehdus. Tulehdus parani antibiooteilla, mutta ruokahalu ei koskaan oikein palannut. Kannattaa käydä eläinlääkärin tarkastuksessa eikä odottaa turhan pitkään.

Veera Taimela

Viesti Kirjoittaja Veera Taimela » 01 Kesä 2005 07:14

Meillä pojan syömättömyys myös paljasti kurkkutulehduksen.
Hoito antibiooteilla..

Hanna-Kaisa Hiltunen

koiran syömättömyys

Viesti Kirjoittaja Hanna-Kaisa Hiltunen » 01 Kesä 2005 11:50

Epäilisin, että meillä tämä johtuu pitkälti vain nirsoilusta, sillä kaikki ylimääräiset herku kyllä uppoavat oikein hyvin, kun on kokeiltu, että syökö mitään. Ja kyllä sitten kun tarpeeksi kova nälkä yllättää niin omat raksutkin kelpaa. Olisi vain kiva saada koira syömään hyvin, että saisi hieman lihaa luittensa ympärille!

milko naumanen

Viesti Kirjoittaja milko naumanen » 01 Kesä 2005 17:34

Neu on yleensä sellainen ruoka joka menee vauhdilla alas.

Ja toisaalta,koira ei ole ronkeli,se oppii sellaiseksi,eli pari ruokailu kertaa väliin jos ei maistu.
Yleensä sen pienen paaston jälkeen maittaa.

Teemu Määttä

Viesti Kirjoittaja Teemu Määttä » 01 Kesä 2005 17:45

En tiedä että pidätkö ruokakuppia jatkuvasti lattialla, mutta jos näin, niin lopeta se.
Anna koiruliinille ruoka ja älä maanittele/houkuttele sitä syömään sen kummemmin. Jos koira on ruokaa kohtaan välinpitämätön tai ei syö loppuun, niin kuppi pois. Sama toistuu joka ruokailulla (2-3 kertaa päivässä). Jos ei näkyviä tuloksia kolmessa päivässä niin huolestu.
Kun oot saanut koiran syömään raksunsa, siinä missä muutkin herkut (n.viikon kuluttua), niin ala antamaan sille koirille tarkoitettua jauhelihaa (jossa on hitosti rasvaa, hiukan verta jne) ruokailuiden yhteydessä, niin alkaa koirankin paino nousemaan...
Jos homma menee siihen että pitää huolestua, niin ota yhteyttä kasvattajaan tms...

minna tirkkonen

koiran syömättömyys

Viesti Kirjoittaja minna tirkkonen » 18 Loka 2005 18:12

kirjoituksestasi on kulunut jo aika kauan, joten toivottavasti koirasi suostuu jo syömään.

ajattelin kuitenkin kertoa meidän 9kk sakemannin ruokailusta, vaikka vaan lohdutukseksi. meillä ei koira ole milloinkaan ollut perso ruualle. nykyään laitan aamulla 4dl nappuloita koiralle ja illalla toiset 4dl. useimmiten aamuruoka on vielä kupissa kello 20, jolloin lisään sinne iltaruoan. Toisinaan kuppi on aamulla tyhjä, toisinaan siitä on syöty vain vähän. On päiviä, jolloin kuppiin ei ole koskettukkaan ja toisinaan kuppi on nuoltu puhtaaksi. Kuitenkin koira voi hyvin, ikää 9kk, paino 35kg, korkeus 65cm ja energiaa riittää.

Koira ei tapa itseään nälkään. Monesti me ihmiset vain kuvittelemme koiran tarvitsevan ruokaa enemmän kun ne todellisuudessa tarvitsevat. Älä siis ole ole huolissasi koirasi syömästä ruokamäärästä, vaan katso koiraasi. Miltä sen turkki näyttää, onko se pirteä ja jatkuvasti väsynyt, onko silmät sameat vai kirkkaat jne. Toki aina on myös sairauden mahdollisuus olemassa, mutta koirat ovat yksilöllisiä, niin kuin me ihmisetkin. toinen syö paljon toinen vähän...
Tsemppiä sinulle koirasi kanssa.

Hanna-Kaisa Hiltunen

Koiran syömättömyys

Viesti Kirjoittaja Hanna-Kaisa Hiltunen » 20 Loka 2005 22:31

Viestistä onkin jo kulunut hyvän aikaa. Vaihdoimme koiran ruokavalion kokonaan. Luovuimme nappuloista ja siirryimme NEU ruokintaan. Nyt ei ruokailun kanssa ole ongelmia. Koira syö oikein mielellään ja joskus jopa yrittää kerjätä lisää :voitto:
Mutta jos jonakin päivänä koira saa vähemmän liikuntaa, se myös syö vähemmän. Ihan hyvä, että osaa itse säännöstellä suhteessa kulutukseen - liekkö laskee kaloritkin :D

Lea Ojala

Viesti Kirjoittaja Lea Ojala » 22 Loka 2005 20:14

Meillä on nyt vuoden ikäinen sälli. Monesti jää osa aamuruokaa syömättä.
Jos iltaruoka on annettu myöhemmin, aamulla maistuu heikommin.
Nostan kupin jääkaappiin ja lisäilen illalla siihen ruokaa. Koskaan ei kuppi ole pitkin päivää tarjolla.

Jenni Kuusirati

Viesti Kirjoittaja Jenni Kuusirati » 19 Huhti 2006 11:29

Meiltä kotoa löytyy narttu joka aloitti tuon syömpäs-empäs syö - tapansa joskus 9kk iässä. Söi aamuruokansa, jätti siitä osan, ja saattoi syödä sen lopun vasta seuraavanpäivän iltana. Ikää nyt 2,5v ja tekee tuota edelleen. Nyt on aika tehokkaasti oppinu sen tosiasian, että koira kyllä syö, kun sillä on nälkä. Nykyään ruoka uppoaa paremmin kuin nuorena, mutta edelleen tekee noita omia paastojaan aina silloin tällöin.

Vastaa Viestiin