Luut

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Hanna-Kaisa Hiltunen

Luut

Viesti Kirjoittaja Hanna-Kaisa Hiltunen » 06 Kesä 2005 22:23

Ostettiin tässä pari päivää sitten sellainen iso palvattu luu meidän koiralle. Se jurskuttelee sitä mielellään, mutta saa siitä irti palasia, välillä melko isojakin. Onko turvallista antaa sen syödä luuta, jos se nieleksii niitä paloja? Onko suolitukoksen riski? Vai onko ihan normaalia, että luu tulee syödyksi eikä vain pureskelluksi?

Anna Olin

Viesti Kirjoittaja Anna Olin » 07 Kesä 2005 08:43

Meillä lopetettiin kypsytettyjen luiden syöttäminen juuri siitä syystä, että niistä irtoaa isoja paloja. Yksi säikähdys riitti minulle, kun koiruus sai luusta niin suuren palan että sai pelätä suolen tukkeutumista. -puhumattakaan niistä terävistä reunoista... Eläinlääkärikin ihmetteli, että "miksi ihmeessä syötät sille koirallesi kypsytettyjä luita?" En syötä enää. Onneksi kohdallamme selvittiin pelkällä säikähdyksellä.

Christine Strid

Viesti Kirjoittaja Christine Strid » 07 Kesä 2005 18:51

Juu, luut raakana sesselle!!!
Meillä syödään suoraan pakkasesta annettuna niin broilerin siivet ja possun luut ja ai että on hyvää!

Merja Koponen

Viesti Kirjoittaja Merja Koponen » 09 Kesä 2005 01:40

Luut meillä myös annettu melkeen pakkasesta, eli annan vaan ja ainostaan naudan rustoluita- ja hirven rustoluita-kylkiluut myös käy.
Yleensä syötän koirat luomuna" mut on nappuloita kans ja niit meillä ei voi käyttää luiden yhteydes..

Eli jos annan isot rustot ( raaat ) aamulla, niin voin antaa illal riisisotkuu ja maha-lihajutskaa kans. JOS annan luiden kans illal nappulaa, niin paskaa todennäkösesti jostain " ressust" tulee...

Työkiireet ja kaikki muut verottaa...ei voi, olla ns...." täydellinen koiraimmeinen" näin, jos jollain on ...nostan hattua ja kumarran syvään
Annettas barffii ja sen sellasta.....välillä hivenen epätoivoinenkin.

Merja

Tiina Jakola

Viesti Kirjoittaja Tiina Jakola » 11 Kesä 2005 16:19

Luut annetaan meilläkin raakana, nautaa tai hirveä.

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 28 Tammi 2006 21:35

Luut aina ehdottomasti raakana!!! Kypsänä irtoilee vaarallisia sälöjä!! :shock:

Meillä barffataan eli luita menee paljon, varsinkin lihaisia luita. Broilerin siipiä, häränhäntiä, sian, naudan, poron luita, rustoluita, joskus vaikka puolikas broileri... :wink: Luut koira saa aina eri aterialla kuin muut sapuskat.

Autio Pirjo

Viesti Kirjoittaja Autio Pirjo » 29 Tammi 2006 20:23

Kuinka teidän koirien vatsa kestää esim. naudan rustoja? Meillä, kun Rino söi niitä vatsa meni aivan sekaisin. Kotikoira kun on oli ripuloinut olohuoneen maton pilalle, ym ja haju oli sanoinkuvaamaton, kun olimme töissä ja se on päivät sisällä!
En ole uskaltanut sen jälkeen antaa, kun isoja hirven luita, joita se ulkona kaluaa, mutta niistä ei paljon mitään irtoa.
Syö muuten Yrjölän puuroa sianlihaa raakana,kananmunia, rypsiöljyä, vitamiineja ym, mutta pitäisi mielestäni saada luita tms.
Ja on korvillaan reagoinut naudanlihaan, että kai allerginen sen vuoksi sianliha on ainoa liha.

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 29 Tammi 2006 22:07

Jos antaa pitkän tauon jälkeen suurehkon rustoluun ja koira syö sen kokonaan, niin odotettavissa on häikkää masun kanssa!!

Mielestäni luita kannattaa antaa säännöllisesti ja antaa vaikka koiran syödä luuta ensin vain pikkuisen, ei koko luuta kerrallaan. Esimerkiksi sian ja broilerin luut ovat pehmeämpää kuin vaikka naudan iso reisiluu. Ja esim. juuri nuo broilerinsiivet ovat erittäin sulavaa.

Ja melko takuuvarmasti ripuli, jos koira syö samaan aikaan tai lyhyin väliajoin luuta ja muuta ruokaa...

Mutta kyllä hampaat pysyy puhtaana kun luita kaluaa, ja toisilla auttaa myös anaalirauhasvaivoihin (->kiinteämpi läjä->rauhaset tyhjenee).

Seija Kulmala

Viesti Kirjoittaja Seija Kulmala » 01 Helmi 2006 07:10

Luiden ja rustojen kanssa kannattaa huomioida, että jostakin syystä kuivamuonaruokinnan yhteydessä, saattaa koiralle tulla "sementtiulosteet". (mutta tosiaan, anaalirauhaset puhdistuu)

Meillä on ns BARF-päiviä, jolloin kaikki on raakaa ja kuivamuonaa ei syötetä tuolloin lainkaan. Seuraavana päivänä (tai edellisenä) päivänä lisäämme kuivamuonaan hieman öljyä tai ravintoon kuitua, esim porkkanaraastetta.

Vastaa Viestiin