allergian etsiminen...

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet

allergian etsiminen...

ViestiKirjoittaja sanna piltonen » 26 Elo 2005 9:43

Meidän koiralla tuli paha ihottuma ja on syötetty pari viikkoa pelkkää riisiä, kalaa, kasviksia ja piimää. Iho ongelma katos ja nyt ois aika rueta kokeilemaan mitä aineita Rolle kestää ja mitä ei.

Olisinkin kysellyt teiltä joilla on kokemusta ko. asiasta,
Kuinka pitkä pitää rasitettavan aineen kokeilu aika olla, jotta ihon reagointi ehtii näkyä?
sanna piltonen
 

ViestiKirjoittaja Milja Jokinen » 26 Elo 2005 15:27

Meille ihoongelmiin erikoistunut eläinlääkäri neuvoi, että ruokaa pitäisi kokeilla vähintään 4 vkoa, mieluiten 8 vkoa. Samoin meille antoi ohjeeksi, että saisi antaa vain yhtä proteiniinlähdettä (lihaa, kalaa) ja yhtä hiilihydraatin lähdettä (riisi, vilja ym) kerralla, ja kun on varmaa, että oireet ovat helpottaneet, niin sitten voi lisätä yhden ruoka-aineen kerralla lisää ruokavalioon ja sitä taas kokeillaan se vähintään 4 vkoa.

Onneksi teillä ovat oireet helpottaneet noin pian, meillä ei tuo tiukkakaan ruokavalio auttanut, ja kesän uinnit toivat vielä ulkoisen ärsykkeen mukaan kuvioihin. Nyt ajateltiin kokeilla kokonaan kuivamuonasta luopumista.
Milja Jokinen
 

ViestiKirjoittaja Marie Schlenzka » 31 Elo 2005 11:31

Minulle ihotauteihin erikoistunut lääkäri sanoi, että rasitettavaa ainetta pitää antaa kahden viikon ajan, jotta voi olla varma, aiheuttaako se oireita. Tietenkin jos oireita tulee aiemmin, rasittamisen voi lopettaa siihen.
Onnekas olet, kun ihottuman syy selvisi noin nopeasti. Meillä on ongelman kanssa painittu jo lähes koko koiran elinikä (2,5v.).
Marie Schlenzka
 

ViestiKirjoittaja Anne Linjala » 02 Syys 2005 16:15

Tyhjennetty
Anne Linjala
 

ViestiKirjoittaja Susanna Saarikangas » 30 Heinä 2007 10:47

Onko koiralle tehty allergiatestiä? Meillä ihmeteltiin vuosikausia, mikä vikana kun välillä koira lähes karvaton. Eläinlääkäri määräsi vain antibioottia, kunnes vaihdoimme eläinlääkäriä. Uusi eläinlääkäri kysyi heti onko koira testattu ja kysyi saako testin tehdä.
Ruoka ei ollut allergian aiheuttaja vaan kuivamuonan joukossa mahdollisesti olevat "varastopunkit".
Aina on riskillä ostettava ruokasäkki, koska ikinä ei voi tietää onko säkissä ko. punkkeja vai ei, mutta useimmiten ei ole ollut ongelmaa..
Susanna Saarikangas
 


Paluu Ruokinta

cron