Maksalaatikko

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Tiina Viinikka

Maksalaatikko

Viesti Kirjoittaja Tiina Viinikka » 24 Touko 2006 21:53

Heippa taas!
Voiko maksalaatikkoa syöttää kuinka usein koirille? Ja jos siinä on jotain rajoitusta, niin mitä liikasyönti tekee?

Tää taas ei kuulu tälle palstalle, mut ajattelin samalla laittaa...Käyttääkö kukaan sakulla jotain sadesuojaa ja mistä niitä sais edullisesti? Ajattelin vaan kun uitettu koira on kamala ja viime päivät ovat sataneet. Kiitän taas vastaajia :)

Lotta Heikkilä

Viesti Kirjoittaja Lotta Heikkilä » 24 Touko 2006 22:16

Ymmärtääkseni ainakaan kaupan maksalaatikko ei kannata syöttää (ollenkaan). Siinä on paljon sokeria ja älyttömästi lisäaineita. Itsetehty on tietenkin asia erikseen.

Eija Peltonen

Viesti Kirjoittaja Eija Peltonen » 24 Touko 2006 22:57

Meidän spu on kyllä saanut ihan kaupan maksalaatikkoa välillä useammankin kerran viikossa, enkä oo ainakaan toistaiseksi ole huomannut sen mitään isompia haittoja aiheuttaneen..

Ötökkä saa 2 kertaa päivässä sapuskaa ja 400g:n maksalaatikkopaketti on jaettu kahtia ja sössätty nappuloiden sekaan. Eli paketti per päivä, kun maksalaatikkoa on meillä tarjolla.

Tuo on tietysti totta, että varmaan vähempi koira syö lisäaineita, jos viitsii itse väsätä sapuskaa, eikä syöttää aina teollisuuden tuotteita.. Paitsi NEUssahan ei taida isosti olla lisäaineita.. Siihenkin me jatkuvasti "sorrutaan"..

Janet Tervashonka

Viesti Kirjoittaja Janet Tervashonka » 25 Touko 2006 17:44

Kaupan maksalaatikossa on koiralle aivan liian paljon suolaa. Ja mitä hyötyä koiralle on maksalaatikosta? Anna maksa raakana ja keitä itse riisit. Liiasta suolasta, lisäaineista ja sokerista muodostuvat haitat tulevat näkyviin pikkuhiljaa, vuosien saatossa, ei parin kuukauden tai vuoden päästä.

Aila Elena

Viesti Kirjoittaja Aila Elena » 29 Touko 2006 14:31

Voiko pennulle syöttää kuivaruuan kanssa muuta esim.samaa ruokaa kuin ihmiset syövät.

Janet Tervashonka

Viesti Kirjoittaja Janet Tervashonka » 29 Touko 2006 15:10

Yleensä niissä ei ole mitään sellaista ainetta, josta olisi koiralle iloa, ellette popsi itse raakaa lihaa ja sisäelimiä. Ihmisen ruuassa on aivan liikaa suolaa; oliko se nyt niin, että suomalainen mies saa 16 kertaa tarvitsemansa suolamäärän päivässä, joten koiralle tuollainen koituu kuolemaksi (ainakin pikku hiljaa). Toki aikuiselle koiralle voi antaa kotiruokaa kohtuullisia määriä, ei siitä varmaan haittaa ole, mutta pennulla tarkkailisin, että kotiruuan määrä ei ylittäisi raaan lihan ja hyvälaatuisen kuivamuonan määrää. Ai niin siis vastaus: Voi, ilman suolaa ja mausteita.

Kirsi Aalto

Viesti Kirjoittaja Kirsi Aalto » 29 Touko 2006 16:04

Kaverini sheltti uros jouduttiin lopettamaan sen vuoksi että se melkein eli maksalaatikolla(söi muistaakseni joka päivä ainakin 1 rasian kaupan maksalaatikkoa ja sitten sai kotiruuan jämät).Koira sai liikaa A vitamiinia ja ravinto oli muutenkin liian yksipuolista.koiralla itsellään "pasahti"maksan toiminta.Ja lääkäri suositteli koiran lopettamista koska koira oli jo aika huonossa kunnossa.Sen jälkeen ei se koiranomistaja syöttänyt uudelle koiralleen maksalaatikkoa.
Tämä tapahtui joskus 90 luvun alussa,milloin koiran ruokinta tiedot oli vähän erilaisia,kuin nytten:)

Hilkka Laakso

Viesti Kirjoittaja Hilkka Laakso » 30 Touko 2006 01:59

Muistanpa samaiselta ajalta yhden hoidossani olleen kultiksen, jolla oli sama ruokavalio, maksalaatikkoa joka päivä.

Itse olen inhonnut maksalaatikon löyhkääkin koko elämäni. Niinpä tuosta lähtien olenkin sanonut, että maksalaatikko on koiranruokaa. Tosiasia kuitenkin on, etten syöttäisi sitä edes koirilleni. :plää:

Tiina Viinikka

Paasto

Viesti Kirjoittaja Tiina Viinikka » 30 Touko 2006 09:22

No,nyt ollaan jätetty pois se maksalaatikko ja siirrytty vehnättömään (vehnäallergia) kuivamuonaan,toki annetaan sille raakaa lihaa,kalaa yms jatkossa,Mutta nyt tämä poika alkoi paastoo,ei kelpaa kuivamuona yllätys yllätys maksalaatikon yms jälkeen.
Eli kauan annetaan paastota vai annetaanko niin kauan kun poika rupeaa syömään kuivamuonaa? Nyt on menossa kolmas päivä paastolla :cry: Ja mun sydän meinaa särkyä kun poika on niin surullinen :cry:

Janet Tervashonka

Viesti Kirjoittaja Janet Tervashonka » 30 Touko 2006 12:54

Voin vannoa, että viimeistään muutaman päivän päästä poikasi syö kuivamuonaa ja suurella innolla!! Koita kestää tämä paasto, sillä jos nyt repsahdat maksalaatikkoon, saata aloittaa kaiken alusta. Laita ne raaat lihat, kalat, yms. kuivamuonan joukkoon, sillä totta puhuen en minäkään koirana pelkästään kuivamuonaa viitsisi kauaa popsia, vaikka siinä kaikkea onkin. Ei se koirankaan suu ole tuohesta tehty!

Hilkka Laakso

Viesti Kirjoittaja Hilkka Laakso » 30 Touko 2006 13:33

Janet Tervashonka kirjoitti:Ei se koirankaan suu ole tuohesta tehty!
No ilmeisesti ei, mutta en kyllä tiedä mistä se oikein on. :shock: Ei kuitenkaan ainakaan ihan samanlaisista palikoista kuin ihmisen, koiralle kun maistuu esimerkiksi p***a kaikissa muodoissaan... :lol:

Anne Hartikainen

Viesti Kirjoittaja Anne Hartikainen » 10 Kesä 2006 10:15

Meille eläinlääkäri sanoi edellisen saken kohdalla et maksista ei sais antaa ku ihan vaikka ruokalusikallinen silloin tällöin, koska siinä on aineita jotka herkästi kerääntyy anaalirauhasiin... Meillä oli tulehdus silloin päällä ja niin jäi maksikset sitten siitä lähtien pois. Nykyiselle herralle annetaan ehkä muutaman kerran kuukaudessa maistiaisia :)

Vastaa Viestiin