Huoli pennun syömättömyydestä

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Sanna Hildén

Huoli pennun syömättömyydestä

Viesti Kirjoittaja Sanna Hildén » 14 Kesä 2006 20:45

...todennäköisesti ihan turha ja ennenaikainen mutta.... :?

Meillä on siis totuteltu pentuelämään pian viikon ajan :shock: - neito on hyvin reipas ja toimelias, virtaa riittää välillä liiaksikin (=iltasella) :roll: . Tähän päivään asti nappulat ovat kadonneet sukkelasti ruokakupista ja välillä on tuntunut kuin olisi vielä vähän nälkäinenkin - kunnes sitten tänään tuli täysi stoppi, ei oikeastaan mitään koko päivänä aamupäivällä ihan hitusen ja hitaasti syöden. Eli kysyisinkin muiden kokemuksia, voiko helle yksinään aikaansaada tälläisen yhtäkkisen stopin? Ruokaa on saanut kolmesti päivässä ja kuppi on korjattu pois - tänään myös vaikkei syönytkään.

Kovin väsynyt on tytteli myös tänään ollut.....mutta kyllä tämä lämpö vie mehut muistakin.... :D

Kirsi Aalto

Viesti Kirjoittaja Kirsi Aalto » 14 Kesä 2006 20:56

Monta kertaa koirat jättää syömättä kun on helle,niin pennutkin ovat tehneet,sen takia olenkin antanut ruuan vasta illalla kun ilmat viilenee.Kaikki on hyvin kun pentu vain on iloinen touhuilija vaikkei se sapuska joka päivä alas menisi:)
Mun saku oli peräti 3vrk melkein syömättä ihan vähän nirppasi kupista,,,mutta virtaa riitti kuin pienessä pitäjässä:)Ja aikuisena koirat saattavat pitää pitkiäkin "dietti"päiviä omasta tahdosta

Sanna Hildén

Viesti Kirjoittaja Sanna Hildén » 14 Kesä 2006 21:06

Näin vähän arvelinkin :)

sitä vain huoli heräsi kun tuo vekara on nyt meidän silmäterä, ja olen ollut niin tyytyväinen kun nappulat ovat maittaneet :wink:

Nyt on kyllä virta kaverilta vähissä, mutta varpaat maistuisivat :twisted:

katariina salmimeri

Viesti Kirjoittaja katariina salmimeri » 14 Kesä 2006 21:15

Sama juttu meillä. pentu (12vkoa) on tähän mennessä syönyt erinomaisesti, mutta tällä viikolla eipä ole kuin näykkinyt ruokaa
(ja muutamat löysähköt tortut tulleet parin päivän sisällä, ja mekin siirryimme antamaan ruoan myöhemmin. En juurikaan muuta syytä keski kuin tämä helle.

Johanna Mattila

Viesti Kirjoittaja Johanna Mattila » 15 Kesä 2006 08:41

Varmasti johtuu lämpimistä keleistä, mutta ihan pari varoituksen sanaa:
Pikkupentu menee todella nopeasti huonoon kuntoon, jos se ei syö ja juo. Eli seurailkaa pentujen juomisia ja tunkekaa nestettä kitusiin vaikka väkisin. Meillä pentu tuossa muutama kuukausi sitten lopetti yht'äkkiä syömisen, Nutrisal-vesi kyllä kelpasi. Parin päivän päästä pentu meni ihan vesiripulille ja eläinlääkäri totesi sillä pahan suolistotulehduksen. Ilman tuota Nutrisal-vettä pentu olisi todennäköisesti ollut vielä huonomassa kunnossa, mutta aika velttoon kuntoon se ehti mennä ihan vuorokaudessa.

Sanna Hildén

Viesti Kirjoittaja Sanna Hildén » 15 Kesä 2006 10:21

Kyllähän se huolestuttaa... ja tulee tarkkailtua tuon pienen pöhelön olemista, varsinkin kun tuo kasvuvauhti on niin kova :shock: Raajat tuntuvat venyvän ihan silmissä....

Mutta ainakin vesi on maittanut, sitä käy lotkottamassa ulkona ja sisällä kupistaan mennen tullen! ja nyt aamulla nappulatkin vähän maittoivat kun oli viileämpi yö!

Selvähän se on, että noin pieni voi mennä nopeastikin huonoon kuntoon - eli valppaana on oltava! Yhtä valppaana kuin sekin on - tosin vähän eri asioissa :D

milko naumanen

Viesti Kirjoittaja milko naumanen » 15 Kesä 2006 16:45

Tai sitten on liikaa ruokaa saatavilla,hyvä jos koira jää syötyään vähän "nälkäiseksi".

Vastaa Viestiin