Sekaruokinnasta

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Jaana Hiltunen

Sekaruokinnasta

Viesti Kirjoittaja Jaana Hiltunen » 25 Heinä 2006 16:18

En ole älynjättiläinen, niinkuin moni täällä on jo varmasti huomannut :D

Mutta mietin tuossa...kun koiralleni tällä hetkellä syötän nappulaa ja raakaa lihaa kera yrjölän puuron sekaisin...niin onkohan siitä haittaa.

Siis syö jahti&vahti extra energiä ja yrjölän puuroa ja joukossa on raakaa lihaa(härkää,poroa,sikaa,nautaa,mahaa,kalaa,roippeita ,jne.millon mitäkin)/luita ja noin kolmasti viikkoon broiskunkoipia...

Nyt mietinkin et onko tuon koiran ruokinta ihan päin honkia kun aloin syöttää raakaa ravintoa?
Itestä tuntuu et karva on parantunu ja köntsät pienentyny(miten on mahollista vaik ruoka määrä on pikkasen kasvana)
Ja poika on ruvennu terveellä tavalla pulskistumaan. Ja se köntsä ei enää ole semmosta löysää vaan ikäänkuin makkaroita ;)

...olen saanut noottia kun tuota raakaa lihaa syötän...nappuloista saa kuluma kaiken?
Mut onko se nyt nii haitallista jos antaa nessun nassutella lihhoo ja luita ku niin tykkevvää?Vai pitäskö lopetta joko nappuloitten tahi sitten lihan ja puuron anto?

Omasta mielestä sillon on ruokinta hyvällä mallilla ku koiruus on terve ja turkkit sun muut on kunnossa.

Mut aattelin nyt viellä varmuuden vuoksi kysäistä.

milko naumanen

Viesti Kirjoittaja milko naumanen » 25 Heinä 2006 18:20

Muuten ei ole mitään vikaa,paitsi ne nappulat :)

Ilman muuta kannattaa syöttää muutakin kuin nappulaa,jka tietysti jos lisäät lihaa/yms niin vähennät vastaavasti nappulan määrää,näin päivittäinen energian saanti/kulutus pysyy tasapainossa.

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 25 Heinä 2006 18:25

:D Jatka toki samaa rataa, jos kerta koirasi voi paremmin! Tai en ainakaan suosittele raaka-/kotiruokinnan vähentämistä.
Kakkikikkareita tulee vähempi, koska koira käyttää ruuan paremmin hyväkseen - nappulassa on niin paljon sitä turhaa täytettä, mistä isot läjät johtuu. Yrjölän puurolle vaihteluksi/joukkoon voi antaa raakaa hienoksi soseutettua kasvissosetta, siitäkin koissu saapi vitamiineja. Yks meidän superherkku on lohenpää... :lol: Anna vaan mahdollisimman monipuolisesti kaikkea, jos vaan koiralla maha kestää - ja pikkuhiljaa tottuukin paremmin vaihtelevaan ruokaan.

Jaana Hiltunen

Viesti Kirjoittaja Jaana Hiltunen » 26 Heinä 2006 11:02

No hyvä eli jatkan sitten samaan malliin...

Ja näyttäs koiran massu kestävän.
eilen naposteli oikein lihaisia kylkiluita ja massu kesti tai ei ainakaan viellä ole massu sekaisin...ja toivottavasti ei menisikään.

Tää tuntus nyt olevan sellainen ruokinta muoto joka käypi...kun raksuja ollaan läpi selattu laajaakin laajempi kirjo el.lääkäreiden nappuloista, eläinkaupankautta aina ihan kaupan halppiksiin asti ja kaikkissa on ollut jotain vikaa tai sitten koira ei ole syönyt niitä kunnolla...jne.

ja nyt oon yrittäny kerätä tietoa tästä raa-asta ruokinnasta ja se kun niin mielenkiintoista on niin aattelin et sovelletaan siitä semmonen välimuoto meille ja katotaan jos pikkuhiljaan vaikka jätettäs nappulat aina vaan vähemmäksi ja vähemmäksi...kun joskus kun koiruus oli pentu niin kokeiltiin sitä barffausta mut luulen et en osannu oikein kun koira oli koko ajan ripulilla ja huonossa kunnossa...

Eilen tein porkkana paprikasoseen ja sitä olen nyt ruokaan laittana pari ruokalusikallista kera öljyn....muita kasvismössöjä en ole sen kummemmin tehnä ja tämänkin tein siis niin et keitin kypsäksi ja koneessa vedin mössöksi.

Ja tähän asti on kaikki "omat" lihat käyny..mut kaupasta kun ostaa koiran jauhelihaa on vatta vellinä, nyt en oo kyllä edes kokeillu sitä kaupan jauhelihaa...oma jauheliha pysyy sisällä...

...eilen kävin hevosien luona pörräämässä ja siellä kiinnitin huomiota siihen ku ei enää hevosen paska kiinnostunatkaan ennen veti sitä ku hullu puuroo :lol:

Nyt viellä on kaikki määrät hakusessa ku niin vähä aikaa vasta tälleen tehty mut tässä ajan kanssahan sitä tuosta koissusta huomaa millonka on annokset kohillaan.

jeps..viellä kaipailisin et mitä kaikkea söytätte tuon puuron kanssa...Terhi mainihti tuon lohenpään :D pitää sitä kokeilla...

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 26 Heinä 2006 11:32

Mä en puuroo syötä paitsi lomareissuilla joskus kyläpaikassa.... Sitä kasvissosetta luiden ja lihojen lisäksi.

Ruokailuvinkkejä: Itellä löytyy tällä hetkellä pakastimesta possun sorkkia, lampaan keuhkot, silakoita, possun selkärankaa. Ja normijuttuja possun jauhelihaa, naudan rasvaa, broilerinsiipiä.

Olen antanut hirven kylkiluita (+muitakin luita), kokonaisen broilerin jäisenä tai lähes (puolikas jätetään seuraavalle päivälle), kieltä, sydäntä....Nämä nyt tulee äkkiseltään mieleen - tämmösiä niiden tavallisimpien lisäksi. :D

Jaana Hiltunen

Viesti Kirjoittaja Jaana Hiltunen » 26 Heinä 2006 12:03

Kiitos Terhi!

Meillä pitäskin pakkasesta löytyä ainakin noita kylkiluita vielä, kalaa, kanaan ja poron ja hirvenlihaakin siellä muistaakseni on...ja pitääpä lähteä kattelemaan el.kauppaan jos sieltä löytäisi lisäystä.

ja sannoo isännellä ja isälle et lihhoo lissee ja äkkiä :D nii ja tietysti luita.

Vastaa Viestiin