Betonin järsiminen

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
milko naumanen

Viesti Kirjoittaja milko naumanen » 04 Syys 2006 16:30

Tsabaut 35v eli iso poika jo.

Anneli Leppänen

Viesti Kirjoittaja Anneli Leppänen » 04 Syys 2006 19:41

Rrraaauha :P !

Vilkaiskaapa ihmiset osoitteeseen http://www.o-vet.fi/html/default_tekstit.htm , ikäänne, sukupuoleenne, koiranne rotuun jne katsomatta. Asiallista tietoa ruokinnasta, koiran kasvusta ja mm. kalkista jne jne.

Jonatan Kokkonen

Viesti Kirjoittaja Jonatan Kokkonen » 04 Syys 2006 20:06

Sain eäinlääkäriltä ohjeen antaa tyttöselle viikon kuurin Aptus vitaminsin calfosum kalkki- fosfori valmistetta. Olen myös ostanut naudan luita, ja kuivannut ne uunissa. Parvekkeen järsiminen loppui kuin seinään :)

Jonatan Kokkonen

Viesti Kirjoittaja Jonatan Kokkonen » 04 Syys 2006 20:24

Kiitos Anneli linkistä :) ( Tutkimukset ovat osoittaneet, että ravintotekijöistä tärkeimmät luustohäiriöihin vaikuttavat tekijät ovat liiallinen energian ja kalkin annostus kasvukauden aikana) Juuri tästä syystä eläinlääkärini määräsi vain viikon kuurin.

Mia Mäkelä

Viesti Kirjoittaja Mia Mäkelä » 04 Syys 2006 22:00

Jonatan Kokkonen kirjoitti:Sain eäinlääkäriltä ohjeen antaa tyttöselle viikon kuurin Aptus vitaminsin calfosum kalkki- fosfori valmistetta. Olen myös ostanut naudan luita, ja kuivannut ne uunissa. Parvekkeen järsiminen loppui kuin seinään :)
Se parvekkeen järsiminen on voinu loppua myös siksi että koira sai tekemistä hampailleen (=luut), mutta todella hyvä että ongelma ratkesi :).

Kohta alkaa hirvestyskausikin - silloin kannattaa päästä osingoille ja pakastin tukkoon luita jos vaan yhtäkään hirvestäjää tuntee ;).

Mervi Tervo

Viesti Kirjoittaja Mervi Tervo » 04 Syys 2006 22:46

Jonatan; olen myös käsittänyt asian niin, että täällä pohdiskellaan porukalla, jos jolla kulla on mietteissä koira-asioissa ongelmia tai mietiskellään kimpassa mukavia. Näyttää olevan vaan sellainen juttu, että foorumi kuin foorumi, niin niskaan hyppääjiä löytyy :puuh: Meitä on niin monenlaista ihmistä kuin koiraakin, että kaikkein paras kun jättää ne tietyt kommentit ihan omaan arvoonsa.
Ihmisille jos olisi luonnetestejä, niin niitä ei kaikki läpäisisi :mad:
Vaikka kyllä joskus kiehauttaa itselläkin tosi kovaa ja pitää käydä nurkan takana puhisemassa, ettei päästäisi suustaan kaikkia kamalia sammakoita :vihellys: Mutta silloin on usein kyse koirien huonosta pidosta tai jonkun ihmisen kommentit, jonkun joka tietää ja osaa kaiken, eikä koskaan tee virheitä :matsi:
Minä taas en tiedä mistään mitään ja teen aina virheitä :unille:

Pia Porko

Viesti Kirjoittaja Pia Porko » 05 Syys 2006 07:17

Hirvenluut kannattaa ihan varmuuden vuoksi keittää vaikkei niistä loistartuntoja pitäisi kovin herkästi saada jos ihan tuoreeltaan antaa. Meillä kävi näin, koira piti mua kome yötä putkeen hereillä kun kävi tunnin välein ruikulla ja heisimatojahan sieltä takapäästä pukkasi ihan urakalla kun madotettiin..

Mervi Tervo

Viesti Kirjoittaja Mervi Tervo » 05 Syys 2006 13:14

Ei muuta kuin hirven luut, rustot ja liha raakana vaan, eihän ne luonnonvaraiset sudetkaan osaa niitä kypsentää, eikä niillä taija olla uuniakaan :lol:

Jonatan Kokkonen

Viesti Kirjoittaja Jonatan Kokkonen » 05 Syys 2006 13:32

Itseasiassa olen kehittämässä koirille makupaloja, joissa on hirvenlihan maku osana. Ongelma ratkesi muuten ennen kuin ostin naudanluita, tätä ennen Susalla oli kaupan "nahkaluita". Mervi: Puhut vähän mutta asiaa! :)

Vastaa Viestiin