Korotettu ruoka-astia/-teline?

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet

Korotettu ruoka-astia/-teline?

ViestiKirjoittaja Salla Tähti » 12 Loka 2006 19:50

Mitä mieltä/kokemuksia (?) teillä on korotetusta ruoka-astiasta sakemannille?

On ilmeisesti "tietoa" korotetun astian puolesta (mm. uusin koiramme-lehti) ja vastaan (joku jenkkiläinen tutkimus?)... :epäilys:

Meillä ruokakuppi-teline on (pysyy paremmin paikoillaan kun pentu ahmii ruokaa pohjattomaan vatsaansa! ), mutta kuppien korkeuden kanssa on hieman arpomista suuntaan jos toiseenkin... :oops:
Salla Tähti
 

ViestiKirjoittaja milko naumanen » 12 Loka 2006 21:09

Palveluskoira-lehdessä oli,että korotettu alusta lisää riskiä saada vatsalaukun kiertymä.

Tämän vuoden lehdessä juttu,2-3 numeroa sitten,Tuomas Kärkkäisen kirjoittama.
milko naumanen
 

ViestiKirjoittaja Senni Hietaranta » 13 Loka 2006 10:17

Mulla syö molemmat koirat (sakumanni ja dobberi) korotetusta telineestä. Kummallakaan ei ole ollut (eikä toivottavasti tule) kiertymää. Itse ajattelen asian niin, että korotetusta telineestä on helpompi syödä kun ei tarvitse "niellä niin paljon ylöspäin" :nirppis: :harhar:

Juuh, ja kupit pysyy siinä missä niiden kuuluukin olla, eikä löydy esim. olohuoneesta, kuten ennen telineen hankkimista.
Senni Hietaranta
 

ViestiKirjoittaja milko naumanen » 13 Loka 2006 18:15

Mä olen niin ilkeä,että koirat joutuvat syömään ns ylöspäin :twisted:

vaikka riski olisi pieni korotetulta alustalta,niin en viitsi sitä riskiä ottaa.
milko naumanen
 

ViestiKirjoittaja Janet Tervashonka » 13 Loka 2006 20:33

Just se syömisen helppous saattaa aiheuttaa sitä vatsalaukun kiertymää. Kait luonnolla on ollut joku tarkoitus silläkin, että koira "joutuu" syömään ylöspäin.

Toki on olemassa joitain sairauksia, joiden takia eläinlääkäri suosittelee ruokintatelinettä.
Janet Tervashonka
 

ViestiKirjoittaja Salla Tähti » 13 Loka 2006 21:25

Mietityttää vaan kun tuosta on niin ristiriitaista tietoa. Luin itsekin sen jutun liiton lehestä ja siitä syystä laskimme alemmas kuppia. Siinä oli sanottu että korotetusta kupista syödessä koira nielee ilmaa enemmän. Nyt sitten luin jutun jossa puhuttiin refluksinista ja siinä taas sanottiin että korotettu kuppi estää sen ettei koira niele syödessä ilmaa. Ota nyt näistä selvää. :roll:
Salla Tähti
 

ViestiKirjoittaja Hanna Rikkonen » 13 Loka 2006 22:21

Meillä ei ikinä ole koirat syöneet telineeltä, eivätkä tule syömään.
Vatsalaukunkiertymään on menetetty yksikoira. Josta on toisaalla tietoa. Mitä söi ja miten.
Miksi ihmeessä pitää koiran eväät nostaa telineelle ?
Perusteelkaa!
Hanna Rikkonen
 

ViestiKirjoittaja arja valtonen » 13 Loka 2006 23:21

Jostain muistan lukeneeni tai kuulleeni, että leveän rinnan omaavilla koirilla on herkempi taipumus vatsalaukunkiertymään. Tiedä häntä, mutta mun koirat on aina syöneet ja syövät lattialla olevasta kupista. :)
arja valtonen
 

ViestiKirjoittaja sari ernvall » 14 Loka 2006 18:47

poistettu
Viimeksi muokannut sari ernvall päivämäärä 01 Marras 2006 9:29, muokattu yhteensä 2 kertaa
sari ernvall
 

ViestiKirjoittaja Hannele Reini » 15 Loka 2006 12:25

Meillä romi on syönyt korotetusta telineestä n. puoli vuotta. Kun se söi ihan lattiatasosta, niin ahmi ruokaa kuin viimeistä päivää ja vähän ajan päästä oksenti ne pois. Kun vaihdoimme telineeseen, niin syö nyt rauhallisesti muutama nappula kerrallaan ja pureskelee kunnolla. Sen jälkeen ei ole oksentanut. Myöskin purkkiruoka menee rauhallisesti alas.

Tuota ahmimisen syytä en tiedä. Saattaa johtua sen edellisestä kodista. Se myytiin meidän mielestämme ongelmakoirana. Omistaja ei kyllä sanonut, että se on ongelmakoira. Sanoi vain, että oli loukannut selkänsä ja menossa kolmatta kertaa polvileikkaukseen (silti juoksi talonsa pihassa :roll: ) Entinen omistaja on poliisi. Asuu pienessä paritalossa, jossa oli aika ahdasta romin kokoiselle koiralle. Työn takia usein yksin, joskus jopa 12 tuntia yksin kotona! :shock: Oli sitten yksinäisyydessään oppinut haukkumaan joka ikisen pienen rasahduksen. Se oli todella vaikea opettaa pois, mutta saimme sen kuitenkin lopettamaan sen. Sai kuivaruokaa 1 päivässä ison annoksen (siitä saattaa johtua ahmiminen) ei saanut mitään muuta, ei edes luita. Omistaja sanoi ettei anna siksi, että se lihoo (Vaikka sillä näkyivät kylkiluut hieman karvojen alta). Leluja sillä ei ollut, joskus he olivat leikkineet patukalla ulkona.
Hannele Reini
 

ViestiKirjoittaja Salla Tähti » 15 Loka 2006 15:40

Hanna Rikkonen kirjoitti:Miksi ihmeessä pitää koiran eväät nostaa telineelle ?
Perusteelkaa!


Minulla on ainakin sellainen käsitys että korotettu ruokateline säästää isomman koiran selkää.

Meillä koira on tottunut että ruokateline on aina hänen korkeudellaan (säädettävää telinettä on nostettu aina kasvun mukaan) joten en ole huomannut että se ahmimiseen olisi auttanut. kun tässä nyt lähennytään yhtä ikävuotta, on innokkuus itsestään laantunut.

Minä olen saanut sen käsityksen että sakemannit kuuluvat tähän "kastiin" jotka ovat alttiita vatsalaukun kiertymälle. Kyllähän sitä tekee kaikkensa estääkseen ettei omalle ihanuudelle tapahtuisi tätä mutta koska täydellistä faktatietoa syistä ei tiedetä on pakko mennä oman pään mukaan...
Salla Tähti
 

ViestiKirjoittaja milko naumanen » 15 Loka 2006 16:59

Miten ne koira-eläimet siellä luonnossa syö?
milko naumanen
 

ViestiKirjoittaja Janet Tervashonka » 15 Loka 2006 17:52

Salla Tähti:"Minulla on ainakin sellainen käsitys että korotettu ruokateline säästää isomman koiran selkää."

Miten kauan ne sinun koirasi kerrallaan syövät? Meillä ainakin selkä rasittuu syödessä muutaman minuutin päivässä, mutta esim. jäljestäessä tunninkin kerrallaan. Jälkeä ei sentään voi nostaa telineelle.
Janet Tervashonka
 

ViestiKirjoittaja Marisa Lundström » 16 Loka 2006 13:57

10,5 -vuotias narttu syö telineeltä. Syöpi myös lattialta, mutta sen verran alkaa jo jäykkyyttä olla että paremmin näyttää korotetulta alustalta syöminen sujuvan.

Rapiat 9-kuinen penska sen sijaan imuroi lattialta sapuskat naamaansa parissa sekunnissa :D
Marisa Lundström
 

ViestiKirjoittaja Salla Tähti » 16 Loka 2006 21:38

Janet Tervashonka kirjoitti:Miten kauan ne sinun koirasi kerrallaan syövät? Meillä ainakin selkä rasittuu syödessä muutaman minuutin päivässä, mutta esim. jäljestäessä tunninkin kerrallaan. Jälkeä ei sentään voi nostaa telineelle.


juu olinpa taas tyhmä. Tai no tässä tilanteessa täytyy valitettavasti sanoa että eläinlääkäri ja eläinkaupan omistaja ovat tyhmiä kun päästävät suustaan tuollaista "p...aa" :lol:kiitos niille jotka kertoivat kokemuksistaan. luulenpa että tämä riittääpi minulle :heipat:
Viimeksi muokannut Salla Tähti päivämäärä 16 Loka 2006 22:29, muokattu yhteensä 1 kerran
Salla Tähti
 

Seuraava

Paluu Ruokinta