Pellavaöljy

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Tiia Suikkanen

Pellavaöljy

Viesti Kirjoittaja Tiia Suikkanen » 29 Joulu 2006 18:05

Mitä hyötyä on antaa pellavaöljyä koirille?
Mihin se vaikuttaa?

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 29 Joulu 2006 21:34

Pellavansiemenöljy omega-rasvahappoineen tekee hyvää koirun iholle ja turkille. Varsinkin näin talviaikaan sitä on hyvä antaa kuurina (nappulakoirallekin), kun kuivalla huoneilmalla on vaikutuksensa koirankin hipiään. Vaikutukset näkyvät yleensä myös kuivista anturoista kärsivillä.

Oma raakaruokinnalla oleva koissuni saa vaihtelevasti erilaisia öljyjä päivittäin.
Pellavansiemenöljy kannattaa tämän kokoiselle koiralle ehdottomasti ostaa jostain maatalouskaupasta - sieltä saa edullisesti litran pullon. Marketeissa saati eläinkaupoissa on ihan omat hinnat.

Sanna Varpula

Viesti Kirjoittaja Sanna Varpula » 29 Joulu 2006 22:50

Auringonkukkaöljy ajaa saman asian ja on hankintahinnaltaan vieläkin edullisempi.

Tiia Suikkanen

Viesti Kirjoittaja Tiia Suikkanen » 29 Joulu 2006 22:55

Kiitos tiedosta :)
Kävin tänään nimittäin ostamassa maatalouskaupasta litran purkin.
Pääsäännöllisesti syötän nappuloita.
Hyvänä lisä ajattelin sitä antaa :)

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 30 Joulu 2006 15:51

Muita hyviä öljyvaihtoehtoja em. lisäksi esimerkiksi helokkiöljy, oliiviöljy, kalaöljy, vehnänalkioöljy. Kussakin on rasvahappoja hiukan eri määriä, joten niitä voi antaa vaihtelevasti kuureittain. Mulla on pari erilaista rasvapulloa yleensä kaapissa, niitä lorottelen sitten liha-kasvissössön sekaan, pullosta joka ekana käteen sattuu. :lol:

Sirpa Hörkäs

Viesti Kirjoittaja Sirpa Hörkäs » 31 Joulu 2006 00:30

Meillä hurtat saa auringonkukkaöljyn ja pellavansiemenöljyn sekotusta.Sekotuksessa on 1/4 pellavansiemenöljyä.

Joku viisas on laskenut,että tolla suhteella on omegat kohillaan.

Jonna Putkonen

Viesti Kirjoittaja Jonna Putkonen » 03 Tammi 2007 10:39

Kiitos öljyvinkeistä :) Mä oon antanu ihan tavallista rypsiöljyä mutta pitänee ostaa auringonkukkaöljyä ja pellavansiemenöljyä niin voi antaa niitä sitten vuorotellen! Onko ruokalusikallinen aamuin illoin ruuan sekaan oikea määrä vai miten te mitoitatte öljyt? Onko ihka oikeaa määrää edes olemassa?

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 03 Tammi 2007 12:26

Lorauksen kaadan öljyä aamuisin liha-kasvis-sössön sekaan, taitaa olla noin pari ruokalusikallista - puoli desiä. Tosin tuo on vähän liukuva ja riippuu siitä kuinka rasvaista lihaa/kalaa/elimiä koira saa, ja säännöllisesti viikottain saa ihan elukoiden ihraakin. Esim. kalkkunanliha on vähärasvaista, niin tällöin lisään ruokaan enempi öljyjä. Ja lohi itsessään on sen verran rasvaista, ettei tällöin öljyjä tarvitse laittaa. Talvisaikaan ja muulloin, kun energiankulutus on suurempi, pidän myös ruuan rasvapitoisuuden hiukan korkempana.

Mutta jos nappularuokaan lisää öljyjä, niin n. 2rkl päivässä on ihan passeli. Toki määrää voi pitää väliaikaisesti suurempanakin, jos koira kärsii erittäin kuivista anturoista, ihosta ja turkista.

Seija Savas

Viesti Kirjoittaja Seija Savas » 18 Tammi 2007 22:40

Kommentoin tähän jo tuossa toisessa ruokatopikissa.
Pellavansiemenöljyä, sitä ihan tavallista mm. Agri-Marketista saatavaa, olen lorauttanut ruoan sekaan juuri tuon em. määrän eli ehkä vajaan ruokalusikallisen. Ihan oma mutu-tuntuma pitkältä ajalta, tuntuu vaikuttavan hyvin sekä ruoansulatukseen että karvan kiiltoon. Mutta tosiaankin, voi olla täysin uskomusjuttu. Hevospuolella ainakin on ollut omakohtaisia tuloksia. Öljy kuin öljy, mut tämä maistuu ja koira voi hyvin. Eipä se ainakaan pahitteeksi ole....

Vastaa Viestiin