ruoka ei maistu?

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Jenni Karassev

ruoka ei maistu?

Viesti Kirjoittaja Jenni Karassev » 26 Huhti 2007 20:41

kun ei meidän koiruudelle ruoka maistu. :( Kaikenlaista on kokeiltu mutta tuloksetta,Nappulat saa menemään kun sekoitan reilusti tonnikalaa sekaan.mutta eihän sitä joka päivä voi tonnikalaakaan syödä. Nappi tuli meille vuoden vanhana ja älyttömän laihana.Nyt se on reilut kaksi vuotta ja n.3kk sitten kastroitiin.Hetken jo luulin että ruokahalu parani mutta ei... papanet saisivat olla kupissa kaksipäivääkin. ihan laatu ruokia syötetään ja kokeiltu on eri merkkejä. ruuissa ei ole vehnää. Nappi on kyllä saanut lihaa luittesa ympärille mutta ei riittävästi.Viime punnituksess painoi 31 kiloa ja se ei kyllä riitä.Massaa tarvisi.Kertokaa kokeneemmat mitä pitäisi tehdä... Kiitos jo kaikille vastanneille!=) jenni

Irene Routio

Viesti Kirjoittaja Irene Routio » 26 Huhti 2007 21:37

Meillä kranttuilijalle kertynyt painoa 46kg, oli yllätys. Lievä allergia. Raakaravinto vaihdellen (kennelpakasteet) kelpaa aina. Nyt uutta Virbac hypoallergia laaturuokaa, ei syönyt kahteen päivään, vielä 13,5 kg jäljellä. :shock:
Oletko ajatellut kokeilla tuota barffausta? Saat varmaan parempiakin ohjeita, lykkyä :tuki:

Janet Tervashonka

Viesti Kirjoittaja Janet Tervashonka » 26 Huhti 2007 21:52

Jos haluaa saada koiralleen edes jonkinlaisen ruokahalun, kuppi ei saisi olla koko aikaa esillä. Eihän ihmisetkään pidä koko päivää pöydässä perunaa ja kastiketta, jos sattuisi nälkä tulemaan. Sinuna en ensin antaisi kahteen päivään mitään. En olisi huomaavinaan koko ruoka-aikoja. Sitten aloittasin pikkuhiljaa antamaan kupin pohjalle ensin niin vähän, että koira varmasti syö, sitten lisäisin lusikallinen kerrallaan.

Heittäisin nappulat roskiin ja antaisin kunnon ruokaa. Kyllähän koira loppujen lopuksi niitä nappuloitakin nälkäänsä syö, jos ei ole mitään muuta, mutta kuivamuonalla ei kyllä saa koiralle lihaa luiden päälle. Antaisin lihaa, luita, keitettyä riisiä, rasvaa, sisäelimiä. Jos koira ei syö, ottasin kupin pois ja kokeilisin seuraavana päivänä uudestaan.

Olisi kiva tietää, kuinka korkea koirasi on? Paljonko on liikuntamäärät päivässä?

minna.moisio

Viesti Kirjoittaja minna.moisio » 27 Huhti 2007 19:45

NEU on sellainen joka menee meidänkin nirsoilijalle.
Suosittelen.
http://www.reikon.net/neufrau/index.html

Jenni Karassev

ruokailusta...

Viesti Kirjoittaja Jenni Karassev » 28 Huhti 2007 13:43

Kiitos jo kaikille vastanneille! :) punnitsin koiran juuri äsken ja vaaka näytti 34kg ja korkeutta 68cm. Mikä olisi ihanteellinen paino? Kyllä meillä on syöty tai yritetty ainakin syödä muutakin kun nappulaa. Rasvaista lihaa syödää muutaman kerran viikossa ja luita myös viikottain. Kasviksia ja riisiä ei suostu syömään,ei millään. Tuosta barffauksesta olen nyt kovasti opiskellut mutta haluaisin kuulla muiden mielipiteitä??? Onko vaarana että koiralle jää puutteita helposti vitamiineista tms? -liikunta määrä vaihtelee meillä sen verta että joka toinen viikko koira saa huomattavasti enempi liikuntaa kun taas vuoroviikkoina.ikävää mutta elämäntilanteen takia. Joka päivä kuitenkin käydään ainakin kahdella hyvän pituisella lenkillä ja sitten n.kolmisen kertaa viikossa metsässä hakemassa maitohapot,omistajalle ainakin :) mutta ihan kunnolla kuitenkin liikumme! Kaikki hyvät neuvot tervetulleita!!! :P

Salla Juhola

Viesti Kirjoittaja Salla Juhola » 11 Touko 2007 21:44

Mitäänhän minä en välttämättä mistään tiedä ( :roll: ), mutta sanoisin, että älä ainakaan "parempaan" ruokaan vaihda, mielummin sitten huonompaan jos pitää vaihtaa. Kyllä koira syö kun nälkä tulee. Annat kupin olla sen tietyn ajan ja nappaat pois jos ei ole syönyt. Syötä vaikka kaurapuuroa jos ei muuten :)

Jaana Hiltunen

Viesti Kirjoittaja Jaana Hiltunen » 19 Loka 2007 12:22

Meillä kanssa narttu kranttuilee välillä ruuan kanssa...tosin varmaan opittua(sillä huomaamattani olen aina lisännyt herkua huijjatakseni neidin syömään mut kuka huijjaa ja ketä :roll: )
Meillä pääosin ollaan raakaravinnolla ja päivittäin syö semmosen 400-800g lihaa,puuroa, kasviksia, rasvaa jne. ja jonkun 300-500g luita päälle, joskus syö luita enemmänkin. Nappuloita kun syötän niin päivä annos on 600-1200g riippuen ruokahalusta ja liikunnasta.
painoa neidillä on 29,4kg viimeisimmän punnituksen mukan ja säkää 58cm liikutaan päivittäin 5-20km ainakin, osa juosten osa kävellen, päivittäin juostaan vapaana toisten(omien) koirien kanssa ja välillä vieraidenkin.

Mutta mutta... omani näyttää järjettömän laihalta verrattuna kavereitteni koiriin. jostessa ja läähättäessä sillä paistaa kylkiluut, normaalioloissa ei. mut kylkiluu kaaren(tosi vaikee selittää) erottaa selvästi.
nii juu ja ikää hurtalla on 1v ja 1kk.

Jukka Haataja

Viesti Kirjoittaja Jukka Haataja » 19 Loka 2007 13:35

^-- Mietin, että jos nartulla säkä 58cm ja paino 30kg hujakoilla niin eikös se oli sitten ihan linjassaan? Jos on ruuminrakenteeltaan kevyt ja hoikkarakenteinen niin eihän se välttämättä tarkoita, että pitäis sitä massaa välttämättä lisää saada...sitä sitten tulee myöhemmin jos on tullakseen?

Mervi Arvola

Viesti Kirjoittaja Mervi Arvola » 19 Loka 2007 15:53

Jenni, barffauksessa olisi tosiaan hyvä antaa lisähivenaineita, esim. merilevän muodossa purkissa olevien ohjeiden mukaan. Tätä saa kennelrehusta.

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 19 Loka 2007 16:48

^
Korjausta edelliseen:
Täysipainoisella, monipuolisella barffauksella koira saa kaikki tarvittavat ravinteet ruuasta, purkista ei tarvitse antaa mitään.
Jos on kovin köykäisellä barffilla ja esim. koiralle annettava liha/kala/elin-valikoima on suppea, niin sitten annetaan purkista sitä, mitä koira ei ravinnosta saa. Hyvin yksinkertaista, pitää vaan todella hyvin perehtyä siihen, mitä vitamiineja, kivennäisiä ja hivenaineita mikäkin raaka-aine sisältää.

Jaana Hiltunen

Viesti Kirjoittaja Jaana Hiltunen » 22 Loka 2007 21:47

^-- Mietin, että jos nartulla säkä 58cm ja paino 30kg hujakoilla niin eikös se oli sitten ihan linjassaan? Jos on ruuminrakenteeltaan kevyt ja hoikkarakenteinen niin eihän se välttämättä tarkoita, että pitäis sitä massaa välttämättä lisää saada...sitä sitten tulee myöhemmin jos on tullakseen?

Juu, näin voi olla. Ja narttua kun katsoo ei ihan heti uskoisi et se painaa niin paljon kun painaa, kun jotenkin se on niin "rimpula".
Ja taas toinen narttu mikä on 62cm ja painoo on jotain 30kg se näyttää järjettömältä tankilta(tosin pitkä villakin hämää).
Ehkä tuo tosiaan on vain rakenteeltaan tuomoinen sutjakka :D

Seija Savas

Viesti Kirjoittaja Seija Savas » 31 Loka 2007 22:23

Keskustelin tänään ruokinta-ihmisen kanssa ja totesin jälleen kerran, että tapoja on monia. Alan ihminen, on mukana työnsä puolesta kehittämässä ruokia eläimille

Suomalaista nappularuokaa ei ole. Ainut on yksi makkara!, heh ;)

Parasta on antaa koiralle valmisruokaa sekoitettuna omiin jämiin.
Perustelut:
Me laiskat voimme tarjota koirille parhaat vitamiini- yms. sekoitukset valmisruoilla. Lisänä kotiruoan jämät, lisäöljyt, luut jne. Kaikki kunnia heille, jotka tekevät ruoat alusta alkaen ja mittaavat vitamiinien ja muiden aineiden suhteet keskenään.

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 01 Marras 2007 08:56

"Parasta on antaa koiralle valmisruokaa sekoitettuna omiin jämiin. "

Tämä ei taas sitten toimikaan, mikäli koira rapsii ja rappaa itseään ja sillä on usein korvatulehduksia, tassutulehduksia, jne. Usein taustalla on tällöin sopimaton nappularuoka, toisilla jopa niin ettei mikään nappula sovi.

Tuossakin ruokintatavassa voi mennä paljon pieleen, mikäli omien jämien osuus on suuri. Silloin olisi hyvä miettiä mitä ne jämät sisältää, ettei saa sitä "erinomaisesti" ravintoarvoiltaan tasapainotettua nappularuokaa menettämään hieman merkitystään.

Kuinka moni teistä ihmisistä söisi ikänsä eineksiä?

"...tekevät ruoat alusta alkaen ja mittaavat vitamiinien ja muiden aineiden suhteet keskenään..."

Mikäli monikin kuvittelee, että koiran raaka- tai kotiruokinta on erittäin työlästä, niin täytynee kertoa että sitä se ei ole. Kun kerran perehtyy asiaan kunnolla ja ottaa selvää mitä mikäkin ruoka-aine sisältää, niin sen jälkeen ei todellakaan tarvitse mittailla ja punnita ruoka-aineita, ellei ihan tumpelo ole. Kuinka moni ihminen punnitsee joka päivä omat ruokansa, jotta saa tarpeellisen määrän kaikkea, eikä liikaa jotakin? Maalaisjärki kantaa pitkälle tässä(kin) asiassa.

maiju savolainen

Viesti Kirjoittaja maiju savolainen » 01 Marras 2007 09:30

"Mittaavat vitamiinien ja muiden aineiden suhteet keskenään". :shock:

Tällaista ajattelumallia en ole koskaan pystynyt ymmärtämään. Koiran ruokinta ei ole mittaamista, punnitsemista ja laskemista. Se ei ole mitään korkeaa matematiikkaa, mista ei tavan ihminen selviäisi. Koiranruokateollisuus, jossa periaatteet eivät ole eläinten hyvinvointi, vaan mahdollisimman suurten voittojen tuottaminen valmistajille, syöttää mielellään tätä puppua koiranomistajille. Ja joihinkin se todella uppuaa hyvin.

Normaalilla järjellä varustettu ihminen, joka vaivautuu hieman ottamaan selvää koiran ravinnontarpeista, ruokkii koiransa vaivattomasti ihan itse valmistetulla ruualla.

Luonto on siitä ihmeellinen, että se on osannut laittaa kaikki vitamiinit, kivennäiset ym. elimistölle tarpeelliset aineet ihan oikeaan järjestykseen.
Ja aivan ilman ihmisen apua! :D

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 01 Marras 2007 16:05

:D ^ Samaa olen itse välillä pohtinut, että miten ihmiset tekee koiran hoidosta niin pirun hankalaa ihan siellä omassa pikku päässään. Ei ne lapsilleen tahi itselleen puntaroi pottujen grammamääriä ja mittaa desin mitalla maitoa, että tulee riittäväsi hiilareita ja kalkkia, miksi sitten koiralle? Toikin kuuluu kategoriaan "uusavuttomat", kai?

Vastaa Viestiin