Pennulle BARF

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Tiina Klemelä

Pennulle BARF

Viesti Kirjoittaja Tiina Klemelä » 15 Touko 2007 19:57

Olen "uusi alalla" ja mielenkiinnosta kyselen. Minkäikäisille pennuille olette aloittaneet barfauksen? Miten olette sen toteuttaneet, pikkuhiljaa totuttamalla? Entäs luiden kanssa?

Martina Matikainen
Viestit: 189
Liittynyt: 18 Elo 2003 09:33

Viesti Kirjoittaja Martina Matikainen » 16 Touko 2007 08:37

Oma pentuni oli barffattu jo kasvattajan luona, joten jatkoin sujuvasti siitä. Itse aloittaisin kuitenkin miedon makuisilla vihanneksilla ja hedelmillä ja alkuun vain pari lajiketta. Vihanneshedelmämössön sekaan sekoittaisin hieman lihaa (mahaa, jauhelihaa, kerran viikossa sisäelimiä) tai kalaa, jotta maistuisi paremmalta. Iltaruoalla antaisin broilerin kauloja tai siipiä, mutta siivet paloittelisin veitsellä hieman pienemmiksi ja välillä lihaisia naudan luita ja rustoja kaluttavaksi. Kuinka pieneksi paloittelet siiven riippuu tietysti pennun iästä, esim. 8-viikkoiselle voi siiven paloitella kolmeen osaan. Aamulla antamani lihan määrän vähennän päivän kokonaistarpeesta.
Kun pentu kasvaa ja tottuu hedelmävihannesmössöön, voit alkaa lisäämään muita lajikkeita ja tehdä siitä monipuolisempaa ja samalla voit myös antaa lihaisat luut kokonaisia.

Tiina Klemelä

Viesti Kirjoittaja Tiina Klemelä » 16 Touko 2007 17:07

Kiitos kovasti! Tästä oli apua. Pentu tulossa meille reilun viikon päästä ja haluan olla etukäteen ajoissa tietoinen eri asioista!

Vastaa Viestiin