Heei :)

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Riikka Pulkkinen

Heei :)

Viesti Kirjoittaja Riikka Pulkkinen » 26 Elo 2007 09:59

Ihan vaan tässä kyselisin että millä ruokitte koiraanne siis esim. nutrolla, royal canilla vai mahdollisesti barf-ruolkinnalla ..? Mieluusti myös kuunntelen ruuan plussia ja miinuksia :wink:

Kirsi Niinimaa

Viesti Kirjoittaja Kirsi Niinimaa » 26 Elo 2007 13:57

Meillä molemmat neitokaiset (3,5v ja 5,5kk) syövät Eukanubaa ja ovat sekaruokinnalla elikkäs niin kotiruokaa ku raakaa lihaa ja luita (sekä vihanneksia ja hedelmiä). Tytöt ovat väriltään mustavoittoisia ja kyllä karva kiiltää! :D

Vanhempi on syönyt Advancea > sopi hyvin, ja Royal Cania > korvat täynnä töhnää.. Mut pennun tullessa päätin laittaa molemmat samalle ruoalle eli Eukanubaa > sopii molemmille 8)

anne kurunsaari

Viesti Kirjoittaja anne kurunsaari » 26 Elo 2007 22:45

http://getactive.peta.org/campaign/menu_foods

TÄLLÄ LINKILLÄ näet varmasti jotain miksi harkita tarkkaan mitä OMALLE koiralle syötät.Itse vastustan kaikkia eläinkokeita,mutta ehdottomasti sitä että oman koirani ruoka olisi testattu jollain kiduttavilla eläinkokeilla.En mainosta mitään merkkiä sillä netti kertoo sinulle ne mitkä eivät näihin raakuuksiin sorru.Google on hyvä siinä.
Tässä vähän taustatietoa:
Seuraavassa on listattu yritykset ja heidän tunnetuimpia tuotteitaan. Kyseiset yritykset dominoivat myös Suomen markkinoita ja tekevät laajasta kansainvälisestä vastuksesta huolimatta eläinkokeita tuotteidensa valmistusprosessien aikana:

Nestlé Purina Petcare/Friskies: mm. Felix, Gourmet, Pro Plan, Vital Balance, Serti
Hill’s Pet Nutrition: mm. Hill’s Science Diet
Pedigree, Masterfoods: muun muassa Cesar, Frolic, Pedigree Pal, Royal Canin, Sheba, Whiskas
IAMS/Eukanuba: muun muassa Eukanuba
Eukanuban labrasta olen nähnyt järkyttävimmät kuvat.
En ole mikään "kettutyttö",mutta rajansa kaikella. :epäilys:

Kirsi Niinimaa

Viesti Kirjoittaja Kirsi Niinimaa » 28 Elo 2007 12:32

No mutta on se hyvä ettei mun tartte rueta koekaniiniksi vaan elukat tekee sen :D Aina vahvempi heikompaansa sortaa!

Tuula Mäkelä

Re: Heei :)

Viesti Kirjoittaja Tuula Mäkelä » 12 Joulu 2011 23:32

Meidän koissulle annetaan Acana Adult kuivamuonaa ja sen lisäksi sitten joko sikanautaa tai naudanjauhelihaa noin 250g päivässä ja sitten vielä kolme tai neljä desiä Valion hyla maustamatonta luonnonjogurttia ( sininen tölkki jossa on sitä rasvaa 2,5g )Ja sen lisäksi sitten kerran tai pari viikossa olen keittänyt yhden kananmunan myös.Ja onhan sitä tullut sitten annettua välillä kyllä jotain pientä muutakin lähinnä niinkuin makupaloiksi vaan, kuten esim. juustoa tai jotain muuta erikoisherkkua, joista koirani kovasti tuntuu tykkäävän.Ja noilla eväillä se on kyllä pysynyt mielestäni ihan hyvässä kunnossa ja lihassakin myös,vaikka me liikutaankin paljon,eikä ole tarvinnut tuossa muonassakaan mitään energia ruokia sen vuoksi myöskään syöttää,vaan ihan tuo tavallinen Acanan Adult on hyvin riittänyt ja täyttänyt koirani tarpeet noiden mainitsemieni tuoreruokalisukkeiden kanssa yhdessä ja turkki on ollut hyvässä kunnossa ja kiiltävä ja koiralla virtaa on riittänyt hyvin myös,vaikka muillekin jakaa.
Tuo Acanahan ei tosin kylläkään ole se kaikkein edullisin hinnaltaan,mutta mielestäni se on ollut kyllä laadukas ja hyvä kuivamuona ja se on kyllä parhaiten sopinut meidän tytöllemme kokeiltuani sitä ennen muutamia muitakin muonia kuten Nutroa,ANF ,Canidaeta,Franks,Booster, Eagles muonaa.Mutta niinhän se aina tietysti sitten myös on,että mikä sopii hyvin yhdelle,niin se ei välttämättä sitten sovikaan kuitenkaan toiselle ,vaan kokeilemalla se oma muona tai muu ruoka sitten tietysti vaan parhaiten löytyy.

Ja tuosta sikanaudasta sitten vielä sen verran ,että sen olen vaan sitten kypsentänyt,koska luin jostain artikkelista kerran,että sian lihassa voi joskus olla joku bakteeri,jonka nimeä en nyt valitettavasti kyllä muista,mutta joka ihmisille ei ole kuulema ihan yhtä vaarallinen kuin se on koirille,joille se joskus voi olla kuulema jopa hengenvaarallinenkin.Niinpä olen tuon sikanaudan varmuuden vuoksi sitten kypsentänyt ja antanut naudanlihan vaihdellen joko raakana tai kypsennettynä myös.Ja siihen jäähtyneeseen keitettyyn lihaan olen sitten sekoittanut vielä lisäksi aivan hituisen kalkkijauhetta mukaan myös sekä noin teelusikallisen kylmäpuristettua oliiviöljyä,sillä jutellessani joskus aikoinaan Saki Paatsaman kanssa hän sanoi minulle,että kalkin ohessa on hyvä antaa ruokaöjyä myös,niin silloin kalkki imeytyy huomattavasti paremmin myös.

Joanne S A Vähämaa

Re: Heei :)

Viesti Kirjoittaja Joanne S A Vähämaa » 12 Joulu 2011 23:53

Meillä syövät sakemannit 2x1vuotta, 3v ja 8v sekä leikattu seropinarttu 5v Jahti-Vahti Extra Energyä noin pääsääntöisesti. Toki pakastin on täynnä kaikenmaailman hirvenperkeitä, keuhkoista kivesten kautta peräsuoleen saakka. Luita (lihaisia) on tarjolla kokoajan ulkona ollessa. Eli usein. Puuroa keittelen noin kerran tai kaksi viikossa. Puuro sisältää mitä milloinkin kaapista löytyvää. (ohraa, ruista, tummaa riisiä, liotettuja herneitä, kasviksia, öljyä ja viimeksi pilkoin sekaan kaksi appelsiinia) Lihaa aina puuron yhteydessä.

Kirsi Niinimaa

Re: Heei :)

Viesti Kirjoittaja Kirsi Niinimaa » 14 Joulu 2011 09:36

Ja näin vuosienkin jälkeen (2007>), meillä syödään edelleen samoja sapuskoita :D

Maarit Nurmi
Viestit: 5
Liittynyt: 22 Heinä 2008 09:24

Re: Heei :)

Viesti Kirjoittaja Maarit Nurmi » 31 Joulu 2011 20:41

Tässä on hyvä artikkeli luettavaksi.

Maalaisjärki unohtunut koirien ruokinnassa

Sari Penttinen: ”Koira ei ole kasvissyöjä.”
Lemmikkiruokateollisuus on valtava bisnes. Sen markkinointikoneisto on onnistunut loistavasti, iso osa lemmikkien omistajista suhtautuu lähes kritiikittömästi teollisuuden valmistamiin tuotteisiin.
Kun mainoksessa sanotaan, että lemmikkisi tarvitsee tasapainotettua ruokaa, josta se saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet, kuka rohkenee jättää tällaiset ihmenappulat syöttämättä?
Koiranomistajia on melko helppo jakaa ryhmiin sen perusteella, miten he suhtautuvat koiransa ruokintaan.
On ihmisiä, joiden koirat ovat niin valtavan herkkiä ja vaivaisia, että niille voi huoletta antaa vain vettä, tai korkeintaan jotain hypoallergiaekstrasensitive-kuivamuonaa.
On sekaruokkijoita, jotka antavat vaihdellen esimerkiksi kuivamuonaa, kotiruokaa ja raakoja ruhonosia.
On raakaruokkijoita, jotka syöttävät vain kasviksia, luita ja lihoja koirilleen.
Ja on markettiruokkijoita, jotka ostavat koiralleen kauppareissun yhteydessä kuivamuonasäkin halvimman hinnan perusteella.
Jokaisen koiranomistajan ei ole tarpeen tuntea koiran fysiologiaa ja anatomiaa läpikotaisin, jotta hän saisi pidettyä lemmikkinsä hengissä ja tyytyväisenä. Tarkka perehtyminen vitamiini- ja hivenainetarpeisiin ei ole myöskään välttämätöntä.
Hyvä lähtökohta voisi olla kuitenkin tiedostaa, että eläimen ja ihmisen ruuansulatuselimistöt ovat erilaiset.
Koira on lihansyöjä ja sillä on lyhyt suolisto. Sen suolisto on tottunut työskentelemään nopeasti ja tehokkaasti. Liha täyttää sen elimistön ravintoainetarpeet, ja rasva on polttoainetta moottorille. Koira ei ole kasvissyöjä, sen suolisto hyödyntää erittäin huonosti tai ei ollenkaan esimerkiksi kasviksia tai viljatuotteita.
Mistä ihmeestä onkaan saanut alkunsa ajatus siitä, että raaka jauheliha olisi koiralle vaarallista tai haitaksi? Miten kummassa koiriemme esi-isät ovatkaan selvinneet, kun ne ovat syöneet niin raakoja ruhonosia, kypsennettyjä ihmisravinnon jäännöksiä kuin myös näitä samoja tuotteita pilaantuneina, kompostissa muhineina?
Vaikka koirien ulkonäköä on jalostettu vimmatusti, on jalostettu vain ulkonäköä, ei suoliston pituutta tai sen tapaa toimia.
Esimerkiksi kotimainen lemmikeille tarkoitettu jauheliha tehdään lihantarkastuksessa hyväksyttyjen teuraseläinten elimistä ja ruhonosista, jotka eivät päädy elintarviketuotantoon.
Ihmislääketieteen puolella ollaan jo kauan sitten tehty johtopäätöksiä liiallisen hygienian aiheuttamista riskeistä ihmisen terveydelle ja yliherkkyyksien kehittymiselle. Liiallinen hygienia koskee myös liian steriiliä ruokaa, jota ei pitäisi suosia. Esimerkiksi lasten valmisruuat ovat elotonta ravintoa, joka ei kehitä riittävästi suoliston mikrobistoa.
Kumpi on turvallisempaa, syöttää koiralle herkuksi kiinalaisessa puruluutehtaassa valmistettu, naudannahasta tehty, savuaromilla höystetty puruluu vai raakaa suomalaisen naudan sääriluuta?
Puruluistahan löytyy tasaisin väliajoin salmonellaa, vaikka moni saattaa pitää niitä hyvin tautivapaina ja turvallisina tuotteina.
Raa’an sääriluun järsiminen on mitä mainiointa ajanvietettä, mikä puhdistaa myös hampaita hammaskivestä. Kypsennettyjä luita ei koiralle pidä antaa säröilyvaaran vuoksi.

Milko Naumanen
Viestit: 43
Liittynyt: 04 Joulu 2007 17:43

Re: Heei :)

Viesti Kirjoittaja Milko Naumanen » 01 Tammi 2012 01:34

Salmonellahan ei koiraan tartu käsittääkseni kovinkaan herkästä,koska koiralla on lyhyempi suolisti kuin ihmisellä,niin salmonella ei ehdi koiraan tarttua.

Omat koirat 2 x spk ja 1 x basset hound on raakaruokinnalla,joskus tosin saavat sen mitä ihmisiltä on jäänyt yli.

Eli erialaisia lihoja(possu,nauta,hevonen,broileri,lohi jne) sekä lihaisia luita,rustoja jne välillä myös kasvissoseita.

Vastaa Viestiin