Sakemannin esittäminen?

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet

Sakemannin esittäminen?

ViestiKirjoittaja Heidi Eronen » 20 Tammi 2006 10:20

Kertokaa minulle tietämättömälle, että pitääkö sakemannia esittää tavallisissa näyttelyissäkin niin, että koira juoksee esittäjän edellä? Miten olette koiranne opettaneet juoksemaan edellä?
Heidi Eronen
 

ViestiKirjoittaja Saara.Kuikka » 22 Tammi 2006 16:32

Mitä mä olen katsellut kennelliiton näyttelyis ja esittänyt muutamia niin kyllä sieläkin sakemannit edellä juoksee.
Me ollaan opettettu,että tehdään kehä niinkuin näyttelyissäkin ja joku muu ottaa oman koiransa ja koiran omistaja juoksee edellä namin kanssa ja kutsuu. Sitten vähän kun on kävelty/juostu niin antaa palkan koiralle.
Saara.Kuikka
 

ViestiKirjoittaja Eila Auvinen » 22 Tammi 2006 17:34

Taitaapa niissä (kennelliiton näyttelyissä) olla hieman tuomarikohtaista, joku tuomari tykkää, että esitetään kuten muidenkin rotujen koirat sivulla seurauttaen ja ilman avustusta.
Eila Auvinen
 

juoksemisesta

ViestiKirjoittaja Sanna-Mari Räsänen » 21 Touko 2006 10:12

tosiaan moni tuomari tykkää että melkeinpä koira saa vetää..
Sanna-Mari Räsänen
 

ViestiKirjoittaja tanja ruuskanen » 22 Touko 2006 18:56

Tähän samaiseen aiheeseen liittyen, eli minkälaista pantaa & hihnaa suosittelette pennulle näyttelyyn?
olen katsellut sakujen näyttelykaulaimia, mutta tarvitseeko vielä pentuluokkaan näin "hienoa" kapistusta :wink:
Ja hihnana varmaankin nahkainen, mutta ihan normi vaiko ohut malli?

Tuosta opetuksesta (ravaamaan edellä), haluaisin vinkkejä.
eli kuinka erottaa käskyt seuraa sekä edellä kulkeminen niin, ettei koira rupea normaali olosuhteissa vetämään naru tiukalla edellä? :?
tanja ruuskanen
 

hmmm

ViestiKirjoittaja Sanna-Mari Räsänen » 22 Touko 2006 21:01

tuohompa mie tauno tampio en osaa vastata. eiköhä se vejä iha itestää ku hiipustellaan ryhmässä muiden perässä. mun oma ku tahtoo kokoaja olla sit mun edessä ja jaloissa niin et meinaan kaatua.

Saksareil taitaa aika yleisesti olla näyttelys nahkahihna ja kuristus kaulain.. en ole kaulaimesta iha varma. näin muistelen.
hmm.... ja ja..
ei se haittaa vaik koiraa seuruuttais juostessa, eli ei varmaan kauheesti haittaa jos tulee kontakstis jos tuntuu et koira toimii sillai paremmin.
Sanna-Mari Räsänen
 

ViestiKirjoittaja Johanna Mattila » 23 Touko 2006 8:58

Meillä on pennulla pienilenkkinen ketjukaulain, ei-kuristavalla ja mamman peruja oleva 2 metrinen nahkahihna ilman mitään lenkkejä.
Kehässä kulkemiseen meillä harjoitellaan marsmars-käsky. Tähänkin tuo mammakoira on oiva apu treenivaiheessa :lol: . Pentu oppii ihan muutamasta kerrasta, että kun mamma lähtee raville marsmars-käskyn kuultuaan, niin perässä on kiva mennä. Ohjaajan hommaksi jää sitten vauhdin mitoittaminen sellaiseksi, että pentu liikkuu kauniisti, eikä kauho.

Tuosta seuraamisesta olen Sanna-Marin kanssa eri mieltä: näyttelykehässä sakemannin kuuluu liikkua pitkällä, maatavoittavalla askeleella ja kontaktissa seuraamalla tuo ei onnistu.
Johanna Mattila
 

ViestiKirjoittaja tanja ruuskanen » 23 Touko 2006 15:06

Pitääpä kokeilla vanhemman koiran avustuksella tuota kehäopetusta.
ohut ketjulaulain löytyy, samaista olen riisenillä käyttänyt näyttelyissä.
ohut nahkatalutin löytyy myös, mutta luulen, että paksumpi olisi parempi kun koira kuitenkin vetää edellä :wink:
tanja ruuskanen
 

ViestiKirjoittaja Niina Anttila » 25 Touko 2006 18:49

Johanna Mattila kirjoitti:Tuosta seuraamisesta olen Sanna-Marin kanssa eri mieltä: näyttelykehässä sakemannin kuuluu liikkua pitkällä, maatavoittavalla askeleella ja kontaktissa seuraamalla tuo ei onnistu.


voisikos joku kertoa tietämättömälle, että mitä tuo maatavoittava askel oikein tarkoittaa?

olen kuullut sen aiemminkin, mutta en oiken ymmärrä sitä.. :?
Niina Anttila
 

kontaktijuoksu

ViestiKirjoittaja Sanna-Mari Räsänen » 27 Touko 2006 22:05

ai... kyllä meillä ainaki onnistu näyttelyssä. sano kehän laidal olleet kaveritki et tosi nätisti ravas ja pitkin askelin ja tuomariki tykkäs. oma vauhti saa vaan aika luja olla et saa sen ravin tasapainoon. iha oli munki mielestä nätit ja sulavat pitkälinjaiset liikkeet vaik oli kontaksis koko ajan ku juoksin.
Sanna-Mari Räsänen
 

ViestiKirjoittaja Sirpa Hörkäs » 27 Touko 2006 23:57

Ihan vaan näin katsojan näkökulmasta,niin onhan tolla eroa,kuin yöllä ja päivällä,liikutaanko Kennelliiton näyttelyn surkean pienessä kehässä vai sakemannien erkkarikehässä.

Kennelliiton kehät on usein niin pieniä,että sakemannin löntystelyä lujemmassa askellajissa esittäminen näyttää lähinnä surkuhupaisalle.Koira rinnalla lyhyessä hihnassa ja kaks maatavoittavaa ryydloikkaa ja olet jo kehäsiimoissa solmussa. :D
Rodun omissa näyttelyissähän liikunnasta saa ihan eri kuvan,kun kehät on tilavat ja vielä,kun jossain luokissa juostaan vapaana,ilman esittäjän vaikuttamista liikuntaan.

Ja tää viisasteluhan tuli siis vaan yleisöstä. :cool2:
Sirpa Hörkäs
 

otinpa hieman asioista lisää selvää

ViestiKirjoittaja Sanna-Mari Räsänen » 31 Touko 2006 21:35

eli siis lyhykäisyydessään tämä maatavoittava tarkottaa jotain sen suuntasta että peräpään olis oltava korkeamalla kun etupään, vai oliko just toistepäin. heh :shock: on se hyvä tuo nuoren ihmisen muisti.

ja unohdetaan vaan se koko kontakti, ei se onnistu jos haluaa esittää koiran oikein rodunomaisesti. eli koiran pitäs kulkea kuono etiäpäin ilman et pälyilee sivuille tai muutenkaa liikuttelee päätänsä..


jaa, mitehä paljon taas sotkin asioita.. :oops:
Sanna-Mari Räsänen
 

ViestiKirjoittaja sisko luukkonen » 10 Kesä 2006 23:01

Onko teistä kukaan lukenut Saksanpaimenkoira lehteä numero 3. Kun katsotte tarkka niin aikojen alusta on sakemanni SUORASELKÄINEN.
sisko luukkonen
 

ViestiKirjoittaja Mervi Tervo » 11 Kesä 2006 12:00

Meidän koirat on molemmat suoraselkäisiä, omistajasta ei aina voi sanoa samaa :wink:
Mervi Tervo
 

ViestiKirjoittaja tanja ruuskanen » 12 Kesä 2006 2:15

Näyttelyharjoituksia on nyt tehty ja jännittää niin pirusti sitten itse näyttelyihin meneminen. Mietin, että pitkästyyköhän pentu siellä ja monesti kun turhautuu tms. niin rupeaa haukkumaan ja unohtaa kuuntelemisen.
edellä juokseminen onnistuu jotenkuten vaikka tahtoo enemmän mennä kieli pitkällä vetämiseksi ja juoksuyritykseksi, ns. pomppii takajaloilla ja vinkuu, että pääsisi vanhemman koiran luokse kun rinkiä juostaan :roll:
Mietin, että mitähän tuomari tykkää jos rupeaisi kehässä pärisemään toisille, nostelemaan karvoja tms?

käyttävätkö muuten makupaloja sakukehissä?
mietin, että varmuuden vuoksi ainakin voisi makkaraa tms. ottaa taskuun jos meinaa mennä riehumiseksi ja varsinkin seisotuksen aikana, jos ei malta pysyä paikallaan.

ja sitten, jos onkin ainoa pentu kehässä niin edellä juoksuttaminen tuskin onnistuu ihan toivotusti tai sitten vaan säntäilee sivuille tms.
taikka ensimmäinen pentu, jolloin kiinnittää huomionsa takanatuleviin jolloin varmasti ollaan solmussa ja karvat pörhöllään :|

inhottaa kun tulee stressattua, samaa tein aiemmin riisenin kanssa ja kuinkas ollakaan kaikki meni hyvin ja kaikki pelot oli turhia :wink:
tanja ruuskanen
 

Seuraava

Paluu Näyttelyt