Esittäminen

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Hannele Reini

Esittäminen

Viesti Kirjoittaja Hannele Reini » 16 Helmi 2006 16:54

Voisiko joku kertoa sakemannien "näyttelyseisonnasta", eli siis minkälaiseen asentoon koira pitää asettaa näyttelyssä kun sitä seisotetaan (miten jalat asetetaan ym.)? :lenkki: :o
Kiitos jo etukäteen...

Sanna-Mari Räsänen

en tiedä itsekään..

Viesti Kirjoittaja Sanna-Mari Räsänen » 21 Touko 2006 11:10

....muuta kuin että paljon siellä ainakin juostaa. yleesä tuomarin puoleinen takajalka vedetään taakse ja koiran pitäisi malttaa sitä pitää. moni käyttää "houkutuslintua" kehän ulkopuolella jotta koira näyttäisi mahdollisimman terävältä, jos näin nyt voi sanoa.

mulleki on hieman auki tuo esitys homma... ei muuta ku kattoon näyttelyjä sieltä niitä oppii :lol:

Sanna-Mari Räsänen

Viesti Kirjoittaja Sanna-Mari Räsänen » 21 Touko 2006 11:11

niin ja tosiaan se vielä että koira juoksee sinun edellä, itseasiassa se saa melkenipä vetää.

Hannele Reini

Viesti Kirjoittaja Hannele Reini » 21 Touko 2006 18:08

Kiitos!

Vetämisen jalon taidon Romi jo osaa harvinaisen hyvin, mutta seisontaa pitää vielä harjoitella. :o

Sanna-Mari Räsänen

ja vielä

Viesti Kirjoittaja Sanna-Mari Räsänen » 21 Touko 2006 20:10

sen verran että periaattees noi kaikki houkutus hommat on kiellettyjä. just oli tänään kurssilla puhetta tosta näyttely hommista ja vähä treenattiinki. niin siis et jos saman perheen jäseniä matkassa niin mieluiten heidät pois kehän läheisyydestä ja tulla sit takas vaivihkaa.

monet koulutus paikat on velvoitettu antamaan näyttely harjoitusta, et kannattaa kysellä alueen koulutus piireistä.

meilläkin kovasti opetellaan juoksun etenki minun sopivan tahdin löytämistä että saan koiran ravaamaan tarpeeksi ripeästi, liikkeestä seis-> ja seisontaa ja muutenki kopeltetlua ymymym


tosiaan kannattaa kysellä..

Sanna-Mari Räsänen

koirapuistoista

Viesti Kirjoittaja Sanna-Mari Räsänen » 21 Touko 2006 20:25

saahan sinne viedä kun vain koira on kiltti. mikäs sen parempi kun jos se lopettaa räyhyn ku käsket. tosin aina tulee jotain pientä kränää ja meilläki tää nuor vintiö ja vanhus taistelee millon mistäki, kerran annoin taistella loppuun asti ajattelin et tulee mitä tulee, ja aika hyvin loppu siihen ne jatkuvat torailut ku oli marssijärjestys selvä.

sama on koira frendien kans. ja kerrankos se jokainen koira kokeilee muita kumpi on se vahvempi ja yleensä se on sit sillä selvä.
omani kyl on onneks vieraiden suhteen niin hienovaranen et mielistelee vähä liikaaki ja se taas joitakin ärsyttää.ja maailmaan mahtuu ääntä!

Sanna-Mari Räsänen

voi vimpula

Viesti Kirjoittaja Sanna-Mari Räsänen » 21 Touko 2006 20:27

nyt tuli koko viesti iha väärään kategoriaan :D

Sanna Hildén

Viesti Kirjoittaja Sanna Hildén » 06 Kesä 2006 20:23

Pentua odotellessamme kävimme sakemannien pentunäyttelyssä Hyvinkäällä - vähän katsastamassa touhua ja "saamassa tuntumaa" siihen mitä vauhtia pentu kasvaa.

Vaan itseäni jäi kovin ihmetyttämään touhu kehän ulkopuolella - olen aiemminkin koiranäyttelyissä käynyt mutta vastaavaan en ole aiemmin törmännyt... siis mikä idea mahtaa olla siinä, että koiria esitettäessä ns. apujoukot juoksevat samalla kehää ympäri pitäen hillitöntä meteliä itsestään saadakseen koiran huomion???? Itselle jäi vain sellainen olo kuin olisin ollut tiellä seuratessani varsinaisesti näytteillä olleita koiria! :roll:

Ja myös vähän orpo olo siinäkin mielessä että uskaltaakohan itse moiseen touhuun lainkaan kun vaikutti siltä, että jo pennuilla tarvitsee olla "ammatti-ihminen" esittämässä - eikö se oma kouluttaja olekaan paras? :shock: Vai onko minulla jokin paha aukkopaikka ymmärryksessäni? :|

Anne Myllymäki

näyttelyt

Viesti Kirjoittaja Anne Myllymäki » 07 Kesä 2006 10:30

Hullun hommaa ulkopuolisen silmin!
Mutta asiaan vihkiytyneenä erittäin hauskaa..

Tarkoituksella kehässä menee vieras ihminen koiran kanssa, ja se tuttu rakas emäntä tai isäntä juoksee ulkokehää tsempaten koirasta irti parhaan mahdollisen esiintymisen. Näin saadaan koira esiintymään "ylväästi" pää koholla kun se etsii omistajaa.
Jos taas mennään itse kehässä koiran kanssa, varsinkin pentuluokissa
ei saada oikean tyylistä vetoa aikaiseksi ja pahimmassa tapauksessa pentu roikkuu lahkeessa kiinni koko kierroksen.

Seisonta kuvia löytyy melkein kaikkien kasvattajien sivuilta, sieltä voi tarkistaa mitä jalkaa pitää venyttää ja mihin suuntaan.

Mukaan vaan hauskanpitoon!

Seija Savas

Viesti Kirjoittaja Seija Savas » 07 Kesä 2006 19:50

No entäs jos ei saa ketään esittämään? Otuksen tuntien joko juoksee innoissaan emännän edellä naru kireällä korvat taka-asennossa tai on muiden perään, yrittää purra polveen, kampittaa tms.
Huh, taidan jättää näillä uhkakuvilla koko homman sikseen....

Suvi Alanko

Viesti Kirjoittaja Suvi Alanko » 07 Kesä 2006 21:05

Kasvattajalta voit pyytää esitysapua...meillä ainakin kasvattaja etsii esittäjän tai sitten kasvattaja esittää.

Toni Lehtinen

Viesti Kirjoittaja Toni Lehtinen » 07 Kesä 2006 22:22

Me oltiin Hyvinkäällä ekaa kertaa pentukatselmuksessa, Iita oli silloin 11kk. Meillä onnistui esittäminen ihan hyvin. Minä esitin koiran kehässä ja vaimo oli ulkopuolella ja kehotin Iitaa etsimään hänet. Hyvän vedon sain Iitalle sillä. Kyllä meitä jännitti vrmasti enemmän kuin koiraa. Iitan kasvattaja oli siellä myös ja häneltä saimme paljon hyviä vinkkejä ja apua. Rohkeasti vain pentukatselmuksiin mukaan ja kokemusta keräämään. Siellä on mukana niitä jotka ovat enemmän tosissaan ja niitä jotka ovat vähemmän tosissaan, joten mukaan mahtuu paljon kaikenlaista väkeä. Meidän kokemukset olivat oikein postiiviset ja nyt mennään jo Tampereen näyttelyyn 12-18kk luokkaan kokeileen.

Sanna Hildén

Viesti Kirjoittaja Sanna Hildén » 07 Kesä 2006 22:59

Suurkiitos kommenteista :)
Ehkäpä tässä vielä tottuu ajatukseen - siis tuosta näyttelytouhusta!

Saman huomion tein, ett toiset tuntuu olevan vähän liiankin tosissaan - se pelottaa :? ja sen myötä se, ett miten sitten suhtaudutaan tälläiseen, "ei-kasvattajaan" joka vasta ottaa ensiaskeleitaan sakemannimaailmassa.... :wink:

Mervi Tervo

Viesti Kirjoittaja Mervi Tervo » 08 Kesä 2006 22:48

Me mieluusti touhutaan kaikkea muuta, näyttely ei ole meidän juttu. Koiratkin inhoo sitä :lol:

Anne Myllymäki

näyttelyt

Viesti Kirjoittaja Anne Myllymäki » 09 Kesä 2006 08:40

Hei Sanna!

Huomasin että asut tos naapuri kunnassa, olet tervetullut meidän seuran näyttelytreeneihin. Tiedot ajasta ja paikasta yritän ilmoittaa ajoissa seuran omalla keskustelupalstalla. Mun numero löytyy myös sieltä jos haluat ottaa yhteyttä asian tiimoilta.

Muutkin näillä kulmilla asuvat tietenkin tervetulleita!

Vastaa Viestiin