Näyttelykoulutuksesta

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Eija Latva-Rasku

Näyttelykoulutuksesta

Viesti Kirjoittaja Eija Latva-Rasku » 09 Touko 2006 21:12

Hei, olimme tänään ensimmäistä kertaa näyttelyharjoituksissa. Niin väsyi koiruus (4kk) kuin "mammakin". Jäi mietityttämään tuo käsky "seiso" jolloin koiran on seisottava esittäjän edessä kuono menosuuntaan (oikealle), onko ko. käsky jotenkin ristiriidassa esim. TOKO:n käskyihin? Meillä alkaa pentutoko kylläkin ensin emännälle :P ja vasta sitten otetaan koiruudet mukaan. Onko esim. koirarotujen esittämisessä eroja vai ihan samoinko kaikki esille tuodaan? Olen siis täysin näyttelyissä käymätön ja tänään ensimmäisen "treenikerran" jälkeen, vaikkei tietenkään pennun kanssa kaikki mennytkään nappiin, tuntui kuitenkin ihan mukavalta ja mielenkiintoiselta. Olisin mennyt suoraa SPKL:n alaosaston jäseneksi ja mukaan heidän järjestämiinsä treeneihin mutta kun aikataulullisesti ei kertakaikkiaan sovi, niin menin "kaikkien rotujen" jäsenistöön mukaan ja tosi mukavaa oli. Kuinka muilla? Mukavaa kesää kaikille ja koiruuden(-ksien) kanssa harrastamaan!

Terhi Lämsä

Viesti Kirjoittaja Terhi Lämsä » 09 Touko 2006 21:37

Voihan näytelmähommiin ottaa jonkin eri käskynkin kuin nimenomaan "seiso". Voit vaikkapa käyttää käskyä "asento" tai "venytä" tai ihan mitä vain mielikuvitus keksii. :wink:

Eija Latva-Rasku

Viesti Kirjoittaja Eija Latva-Rasku » 21 Touko 2006 18:00

Hei Terhi ja kiitos vinkistä, samantyyppistä neuvoa löysin osoitteesta kumikana.org jos näitä tänne saa laittaa, eli neuvotaan antamaan uusi käsky jos esim. vahingossa pilaa jonkun käskyn opetettaessa koiraa. :wink:
Nyt olemme jo oleet PentuTokossa ja sielläkin oli todella kivaa. Koira nauttii silmiinnähden koulutuksesta ja on todella kiinnostunut, toki väsyy kovin kun ikää on 4 kk ja 2 viikkoa. Ajattelin ilmoittautua Tampereen näyttelyyn kesäkuulla, onko muita pennun kanssa tulijoita?

Vastaa Viestiin