Pentukatselmus Raisiossa 22.7

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Satu Kemppainen

Pentukatselmus Raisiossa 22.7

Viesti Kirjoittaja Satu Kemppainen » 10 Heinä 2006 20:51

Onko porukkaa menossa tähän pentukatselmukseen ?
Itse ensikertalainen 5 ½ kk vanhan sakemanni uroksen kanssa menossa .
Vinkkejä treenaamiseen otetaan vastaan ! :)

Susanna Korhonen

Viesti Kirjoittaja Susanna Korhonen » 10 Heinä 2006 22:58

Meiltä lähtee 7 kk ikäinen narttupentu :)

Eija Latva-Rasku

Viesti Kirjoittaja Eija Latva-Rasku » 14 Heinä 2006 18:33

Heippa!

Tänään postitettiin ilmoittautuminen + tosite maksusuorituksesta ja polvet tärisevät jo sillä kokemusta vain Match Showsta! Kehuvat kovasti että näyttelykärpänen puree helposti joten saas nähdä kuinka käy, tullaanko "häntä koipienvälissä" kotiin, siis mammalla. :D

Satu Kemppainen

pentukatselmus Raisiossa

Viesti Kirjoittaja Satu Kemppainen » 16 Heinä 2006 20:05

Niinpä , mulla ei kokemusta ollenkaan esittämisestä eikä muustakaan . Käytiin vähän mallia kattomassa Karjaan kansallisesta näyttelystä viime viikolla , ja sitten yks tuttu on neuvonu ja näyttäny mallia . Ite tietenkin pitää vaan harjotella ja harjotella .... =) , mut jännittää kyllä pirusti , mitä jos koira heittäytyykin ihan pöljäksi siellä ? ;(

Eija Latva-Rasku

Viesti Kirjoittaja Eija Latva-Rasku » 17 Heinä 2006 11:07

Hei Satu,

"mitä jos koira heittäytyy aivan pöljäksi" voin olla "satavarma" että heittäytyy :D

Aino Hirvonen

Viesti Kirjoittaja Aino Hirvonen » 17 Heinä 2006 13:48

Osaatteko sanoa kestääkö tapahtuma koko päivän? :) Haluaisin kovasti tulla katsomaan kun sakun hankkiminen on harkinnassa täälläkin, mutta joudun olemaan töissä vähän yli kolmeen. Mahtaako siellä enää neljän aikaan olla mitään nähtävää?

Eija Latva-Rasku

Viesti Kirjoittaja Eija Latva-Rasku » 17 Heinä 2006 19:51

Katsotaan ilmestyykö jotain tietoa nettiin heti kun ilmoittautumismäärä on tiedossa, kenties jonkinlainen aikataulu on tulossa... :P

Satu Kemppainen

pentukatselmus Raisiossa

Viesti Kirjoittaja Satu Kemppainen » 19 Heinä 2006 22:19

Niin, sitä minäkin mietin , tuleeko yleensä kotiin jotain tietoa aikatauluista ym . jutuista ? Vai mennäänkö sinne vaan ? :?:

Suvi Alanko

Viesti Kirjoittaja Suvi Alanko » 23 Heinä 2006 10:31

Tuloksia?

Eija Latva-Rasku

Viesti Kirjoittaja Eija Latva-Rasku » 23 Heinä 2006 13:09

Tuoltahan ne löytyy tällä hetkellä:
http://personal.inet.fi/yhdistys/katja. ... YTULOS.HTM

Tuula Siimes

Viesti Kirjoittaja Tuula Siimes » 24 Heinä 2006 22:35

Mikä on "oudon värinen"?

Anne Myllymäki

Viesti Kirjoittaja Anne Myllymäki » 25 Heinä 2006 08:24

Ymmärrän kyllä että pahamieli ja pettymys on valtava jos oma koira ei sijoitu, mutta silloin kyllä on syytä tarkastella myös sitä hihnan toista päätä.
Kehissä pärjäävät koirat ovat treenattuja pienestä saakka esiintymiseen.
Ei todellakaan ole tuomarin tehtävä kertoa miten sitä koiraa on treenattava että saadaan fyysisesti hyvään kuntoon ym.
Ota yhteyttä koirasi kasvattajaan hän voi varmaankin kertoa minkäläistä treeniä tarvitsette päästäksenne tavoiteeseen.
Katsomalla oppii paljon! kannattaa seurata kehän reunalla mitä muut tekee. Siitä saa vinkkejä miten koiraa viedään kehässä ja mitä tekee avustaja.
Ei muuta kun treenaamaan ja uudelleen kehään!

Sirpa Hörkäs

Viesti Kirjoittaja Sirpa Hörkäs » 25 Heinä 2006 11:04

Minuakin olis kiinnostanu,mikä on "oudon värinen" ? :enkeli:
Rotumääritelmässähän hyväksytyt värit mainitaan.Niistä mikään ainakaan ei voi olla "oudon värinen".Arvosteluista ei myöskään osunut silmiin "outoa väriä".

Ja ei meillä täällä taida olla niin huonoa tuomaria,joka arvottaa koiran värin perusteella.Kyllähän siihen vaikuttaa muutkin seikat. :wink:

Pekka Nykyri

Viesti Kirjoittaja Pekka Nykyri » 25 Heinä 2006 20:18

Turun pentunäyttelyssä toimineena tuomarina olen pakotettu kommentoimaan Eija Latva-Raskun esittämiä kannanottoja. Olisin tosin toivonut, että hän olisi tarkentanut väitetään ”oudon värisestä” koirasta, kun sitä jo muutkin lukijat ovat pyytäneet.

Turun pentunäyttelyssä oli aikataulun ja hyvän sään takia mahdollisuus antaa kaikista koirista kirjallisen lausunnon lisäksi yksityiskohtainen, avoin suullinen lausunto, jossa perustelin koiran sijoituksen sekä annoin valmennus- ja esittämisohjeita silloin, kun katsoin, että niistä olisi kyseiselle koiralle tai esittäjälle hyötyä. Heikommin menestyneiden koirien omistajille pyrin lisäksi korostamaan, että vaikka näyttelyura ei aukenisikaan niin harrastusmahdollisuuksia kyllä riittää. Useimmat näytteilleasettajat ja näyttelyn järjetäjät vaikuttivat varsin tyytyväisiltä informatiiviseen arvostelutapaan, ovathan pentunäyttelyt parhaimmillan oppimistilaisuuksia sekä koirille että koiranomistajille.

Valitettavasti Eija Latva-Rasku ei osannut ottaa tilaisuutta oppimisen kannalta, vaikka aiempien kirjoitustensa perusteella oli ensimmäistä kertaa pentunäyttelyssä ja olisi varmasti ollut opittavaa. Sillehän me muut emme mahda mitään.

Mitä sitten tulee ”oudon väriseen” koiraan niin sen täytyy olla oudon värinen Eija Latva-Raskulle, koska minulle näyttelyssä ei ollut yhtään oudon väristä koiraa. Kaikki olivat rotumääritelmän mukaisia, pääosa musta-ruskeita, pari mustaa ja ainakin yksi harmaa koira. Liekö sitten ollut ”oudon värinen” tämä harmaa nuorimman narttuluokan voittaja, joka oli yksi näyttelyn parhaista koirista. Koiran sijoitukseen ja arvosteluun ei värityksellä tässäkään tapauksessa ollut mitään vaikutusta.

Jos en antanut Eija Latva-Raskun koiralle valmennusohjeita niin hänelle itseleen suosittelen perehtymistä saksanpaimenkoiran rotumääritelmään ja näyttelytominnan tarkoitukseen – ja sitten uusin asentein näyttelyyn.

Terveisin Pekka Nykyri

Satu Kemppainen

pentukatselmus Raisiossa

Viesti Kirjoittaja Satu Kemppainen » 28 Heinä 2006 18:56

Olin paikalla 5½kk vanhan uroksen kanssa ja olin todella tyytyväinen siihen tietoon ja neuvoihin joita siellä sai =) , ensikertalaistakaan ei edes jännittänyt niin paljoa , kun tunnelma oli leppoisa ja todellakin annettiin aikaa sekä koiralle että esittäjälle .

Vastaa Viestiin