V-91 -arvosta ihmetystä

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Johanne Koivunen

V-91 -arvosta ihmetystä

Viesti Kirjoittaja Johanne Koivunen » 06 Marras 2006 23:41

Kennelliiton näyttelypuolta siis. Luulin että vasta v. 2000 alkaen Voittaja-arvo on myönnetty kahdelle koiralle per vuosi eli ROP ja VSP. Voittajia listatessani törmäsin kuitenkin sellaiseen kummallisuuteen, että vuodelta 1991 löytyy kaksi V-91 tittelin saanutta koiraa (Preztiges Jade ja Tacklake's Coco). Sitä aiemmilta tai jälkeisiltä vuosilta (ennen tätä vuosituhatta siis) ei vastaavaa löydy, tai en ainakaan itse ole törmännyt vaikka kuinka olen kaivellut tuloksia mm. KoiraNetistä.

Onko tuloksissa virhe, ja kumpi on oikea voittaja, tai miksi 1991 valittiin poikkeuksellisesti kaksi Voittajaa?

Tiina Sara

Viesti Kirjoittaja Tiina Sara » 07 Marras 2006 13:05

Vastaan kysymykseen spn Preztiges Jaden omistajana.

Jade oli tuon näyttelyn ROP-koira, mutta sinä vuonna paras uros sai myös Voittaja-tittelin. Hämärästi muistelen, että se olisi ollut ensimmäinen vuosi, jolloin tittelit jaettiin molemmille, mutta tästä nyt en ihan mene takuuseen. Käsittääkseni titteli jaettiin senkin jälkeen molemmille sukupuolille.

Silloin oli Messarissa menoa! Saksanpaimenkoiria esitettiin n. 130 ja tuomarina toimi Theo Lugbauer. Kehiä ympäröi valtaisa yleisömuuri ja joukossa oli kaikki kynnellekykenevät harrastajat lajiin katsomatta.
Näyttelypuolen harrastukseni tähtihetki :tsemp:

Terveisin
Tiina

Johanne Koivunen

Viesti Kirjoittaja Johanne Koivunen » 07 Marras 2006 15:03

^Okei, nyt löytyy KoiraNetistä niin ihmeellisiä tuloksia että taidan kaivaa Koiramme-lehdet esiin ja tarkistaa mielummin niistä. Mm. Voittaja-99 tuloksista puuttuu VSP koira kokonaan. Sitten -96 on kaksi eri narttua saanut saman tuloksen ja molemmilla V-96 titteli. Mitähän vielä...

Jos Voittaja-arvot on tosiaan jaettu sekä ROP että VSP koirille jo 90-luvulla niin ainakaan niitä ei ole merkitty kaikkia KoiraNettiin, ja luotettavuus näköjään muutenkin on vähän mitä on.

Tiina, listaan näitä voittajia FinGSD-sivuja varten joten jos haluat Jaden kuvan esille sinne muiden voittajien joukkoon niin laita tulemaan. :)

Vastaa Viestiin