Päänäyttely maksaa maltaita

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Markku Seppänen

Päänäyttely maksaa maltaita

Viesti Kirjoittaja Markku Seppänen » 30 Touko 2008 07:21

Ihan mielenkiinnosta kyselen, että onko päänäyttelyn osallistumismaksu muiden mielestä kohtuullisen kallis. 45 euroa saattaa rajoittaa osallistujamäärää. Minä ainakin ilmoittaudun poisjääjäksi. Tuon omat roponi yhteiseen kassaan jälleen sitten, kun hintataso palautuu "normaalimmaksi". Olisi muuten mielenkiintoitsa tietää näin korkeaan osallistumismaksuun liittyvät perusteet. Onko maksimivoiton tavoittelu vallannut myös sakemanniporukan?

Kaunista kesää kaikille!

Ville Salmia
Viestit: 399
Liittynyt: 04 Joulu 2007 15:11

Re: Päänäyttely maksaa maltaita

Viesti Kirjoittaja Ville Salmia » 30 Touko 2008 07:43

Varmaan on tarkoitus rohkaista siirtymään näytöstä käyttöön. :wink:

Marko Kurkinen
Viestit: 953
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Re: Päänäyttely maksaa maltaita

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen » 30 Touko 2008 07:53

En ota kantaa että onko tuo 45€ liian suuri vaiko pieni summa, mutta joka tapauksessa se on hyvin linjassa muiden ilmoittautumismaksujen kanssa. Mestaruuskokeen maksu on täysin sama 45€, kansallisten lajien mestaruuskokeen osallistumismaksu on vieläkin suurempi. Puhumattakaan SPKL-PK-mestaruuskisoista, joissa tänä vuonna 75€ osallistumismaksu.
Myöskään tuollaisella 45 euron hinnalla ei pääse edes Helsingin voittajanäyttelyyn, ja kyllähän erikoisnäyttely antaa huomattavasti enemmän rahoille vastiketta kun tuo.

Markku Seppänen

Re: Päänäyttely maksaa maltaita

Viesti Kirjoittaja Markku Seppänen » 30 Touko 2008 10:32

Onko näyttelymaksuillakin tarkoitus repiä sakemannikansaa entistä enemmän kahtia? Alkaa kuulostaa aika erikoiselta. Eipä haittaa. Jokaisella on oikeus valita oma linjansa.

Marko Kurkinen
Viestit: 953
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Re: Päänäyttely maksaa maltaita

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen » 30 Touko 2008 10:35

Markku Seppänen kirjoitti:Onko näyttelymaksuillakin tarkoitus repiä sakemannikansaa entistä enemmän kahtia? Alkaa kuulostaa aika erikoiselta. Eipä haittaa. Jokaisella on oikeus valita oma linjansa.
Siis, jos näyttelyn ja käyttelyn "mestaruuskisojen" osallistumismaksut on täysin samat ja yhteneväiset, niin mikä tässä repii sakemanniporukkaa kahtia? En ymmärtänyt.

Samoin näyttelyn ja käyttelyn "kyläkisojen" maksut ovat ihan samat eli noin 25 euron luokkaa.

Juha Puurunen
Viestit: 605
Liittynyt: 04 Joulu 2007 08:30

Re: Päänäyttely maksaa maltaita

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen » 30 Touko 2008 10:40

Aloittajan tekstistä jäi epäselväksi millainen summa on "normaali"? Vertailun vuoksi katsoin kennelliiton kaikkien rotujen näyttelyiden osallistumismaksuja. Näissä näyttelyissä on tuomarina yleensä yleistuomari sekä kehä ja muut puitteet selvästi vaatimattomammat. Maksut kuitenkin noin 40 eur. Messukeskuksen näyttelyssä maksu on maksimissaan 70 eur! Ryhmänäyttelyissä taso on selvästi alhaisempi, 30 eur tienoilla.

Markku Seppänen

Re: Päänäyttely maksaa maltaita

Viesti Kirjoittaja Markku Seppänen » 30 Touko 2008 12:56

Taidettiin katsella Puurusen kanssa eri maiden näyttelytietoja? Katson kaikki tästä päivästä lähtien olevat kaikkien rotujen kansainväliset ja kansalliset näyttelyt. Ainoastaan Kennelliiton päänäyttely ylitti 40 euroa. Kaikissa muissa oli ilmoittautumismaksut alle kolmestakympistä alle neljäänkymppiin.

Puitteet monissa ns. Kennelliiton näyttelyissä ovat upeat. En ymmärrä, mistä Puurununen löysi vähän toisenlaista tietoa tai kokemusta. Sitä paitsi monissa po. näyttelyissä on usein tuomarina sakasanpaimenkoirien erikoistuomareita ja kasvattajia.

Sovitaan niin, että jokainen valitsee itselleen, koiralleen ja kukkarolleen sopivimman näyttelyn. Vielä voi valita tuomareitakin. Sakemanninäyttelyissä tuomarijoukko on melko suppea jostain syystä. Ei aina viitsi viedä omia samoja koiriaan samoille 1-3 tuomarille.

Olen esittänyt oman mielipiteeni ilmoittautumismaksuista. Arvostan mielipidettäni, sillä se on minulle sopiva. Arvostan myös muiden mielipiteitä, vaikka ne poikkeaisivatkin omistani, sillä ne ovat ko. henkilön mielipiteitä. On upeaa, että voi ja saa olla eri mieltä.

Omalta osaltani tyydyn tähän. Kaunista kesää!

Marko Kurkinen
Viestit: 953
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Re: Päänäyttely maksaa maltaita

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen » 30 Touko 2008 13:14

Markku Seppänen kirjoitti:Ainoastaan Kennelliiton päänäyttely ylitti 40 euroa. Kaikissa muissa oli ilmoittautumismaksut alle kolmestakympistä alle neljäänkymppiin.
Samoin SPL:ssä. Vain päänäyttely ylittää 40 euroa. Kaikissa muissa on ilmoittautumismaksut alle kolmestakympistä alle neljäänkymppiin.
Markku Seppänen kirjoitti: Puitteet monissa ns. Kennelliiton näyttelyissä ovat upeat. En ymmärrä, mistä Puurununen löysi vähän toisenlaista tietoa tai kokemusta. Sitä paitsi monissa po. näyttelyissä on usein tuomarina sakasanpaimenkoirien erikoistuomareita ja kasvattajia.
Ja SPL:n näyttelyissä on AINA tuomarina saksanpaimenkoirien erikoistuomareita ja kasvattajia.
Markku Seppänen kirjoitti:
Sovitaan niin, että jokainen valitsee itselleen, koiralleen ja kukkarolleen sopivimman näyttelyn. Vielä voi valita tuomareitakin. Sakemanninäyttelyissä tuomarijoukko on melko suppea jostain syystä. Ei aina viitsi viedä omia samoja koiriaan samoille 1-3 tuomarille.
Kyllä SPL:ssä on enemmän kuin nuo 1-3 tuomaria. Ulkomaiset mukaanlukien itse en edes jaksaisi niin paljoa SPL-näyttelyissä kiertää että jokaiselta eri tuomarilta arvostelun hakisin.
Riippuu siitä mitä pitää upeina puitteina. Onko se useat myyntikojut ja suuri ihmismäärä, vaiko iso kehä missä koirasta voidaan oikeasti katsoa vaikka liikearvostelu. Kyllähän on aivan varmaa että SPL:n omat tuomarit pystyvät koirasta antamaan keskimäärin paljon paremman arvion kuin Kennelliiton näyttelyissä. Tietenkin Kennelliiton näyttelyssä voi tutustua sitten tähän laajaan tuomarivalikoimaan. Voi viedä koiransa vaikka Albanialaiselle yleistuomarille joka postimerkin kokoisessa kehässä sitten tarkistaa koirasta miten sen karva kiiltää ja miten ystävälliset silmät sillä on.
Markku Seppänen kirjoitti:Olen esittänyt oman mielipiteeni ilmoittautumismaksuista.
Eli SPL:llä pitäisi olla paljon alhaisemmat hinnat kuin muilla näyttelynjärjestäjillä. Omasta mielestäni on ihan normaalia että SPL:n sekä muissa näyttelyissä on sama hintataso.

Hyvää kesää minunkin puolesta kaikille!

Sonja Lehtinen
Viestit: 144
Liittynyt: 04 Joulu 2007 00:09

Re: Päänäyttely maksaa maltaita

Viesti Kirjoittaja Sonja Lehtinen » 19 Kesä 2008 22:31

Valitettavasti se inflaatio jyllää myös yhdistystoiminnassa, kaikki kulut ovat kiivenneet hirmuisesti parissa vuodessa. Kenttien vuokrat, WC:t, luettelot.
Suojelukokeissa oli ainakin meidän alaosaston pakko nostaa maksua 30 euroon, ja silti pitäisi koe saada täyteen jotta pelkät tuomarikulut saataisiin katettua. Yhdistys ei valitettavasti ole mikään hyväntekeväisyys säätiö, jonka tuella jäsenistö saa harrastella, vaan sitä rahaa pitäisi sen verran ansaita, että kentän vuokrat, sähköt, jätemaksut, jäsenmaksut yms. mitättömiltä kuulostavat asiat saadaan hoidettua.

Vastaa Viestiin