Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet

Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Eero Lukkari » 10 Elo 2011 15:40

Julkaisin videot päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeista Youtube-kanavallani. Pahoittelen jalustan puutetta, amatöörimäistä zoominkäyttöä, kivikaudelta peräisin olevan kameran huonoa kuvanlaatua ja HD-laadun puuttumista mutta kai noita katsoa voi.
Viimeksi muokannut Eero Lukkari päivämäärä 14 Elo 2011 20:24, muokattu yhteensä 1 kerran
Eero Lukkari
 
Viestit: 175
Liittynyt: 03 Joulu 2007 22:23

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Tuula Siimes » 10 Elo 2011 20:20

Kiitos, oli erittäin valaisevaa nähdä nämä suoritukset.
Tuula Siimes
 
Viestit: 120
Liittynyt: 04 Joulu 2007 9:51
Paikkakunta: Pyhtää

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Anne Kurki » 10 Elo 2011 20:25

Kiitos Eero :)
Anne Kurki
 
Viestit: 92
Liittynyt: 10 Joulu 2007 2:37

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Kari Salkosalo » 10 Elo 2011 20:37

eipä paljoa naurattanut.... :cry:
Kari Salkosalo
 
Viestit: 275
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Tuula Siimes » 10 Elo 2011 21:00

Kari Salkosalo kirjoitti:eipä paljoa naurattanut.... :cry:


No ei...mielen valtaa pieni ihmetys...
Tuula Siimes
 
Viestit: 120
Liittynyt: 04 Joulu 2007 9:51
Paikkakunta: Pyhtää

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Mia Mäkelä » 11 Elo 2011 0:00

Kiva pitkästä aikaa kun on päänäyttelystä taas rohkeuskoevideoita, kiitos Eero, eikä laadussakaan mitään vikaa ole :D

Aikaisempina vuosina on nähty enemmän hyviä suorituksia, tämän vuoden taso hieman yllätti. Samoin kuin osallistujamäärä.
Toivottavasti jatkossa nähdään enemmän koiria rohkeuskokeissa ja hieman paremmalla koulutustasolla.
Thoughts, like fleas, jump from man to man, but they don't bite everybody. - Stanislaw Lec
Jalostusuroksia, kasvattajia ja pentueita
Avatar
Mia Mäkelä
 
Viestit: 231
Liittynyt: 04 Joulu 2007 11:06

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Ville Salmia » 11 Elo 2011 13:26

Minun mielestä joidenkin koirien kohdalla voidaan kyseenalaistaa koko touhun moraalisuus.Onko oikein viedä noin pelokasta koiraa koko tilaisuuteen? Myös minua ihmetyttää koko arvosana "erinomainen".Miten on mahdollista että ulkomuotoarvostelun suhteen suojelussa kisaavat koirat eivät saa samaa "tasoitusta" kun nämä nly-koirat saavat rohkeuskoearvostelussa? Arvosanan "erinomainen" saavat sellaisetkin koirat, jotka eivät ikipäivänä läpäisisi SchH-kokeen VIK-arvostelua.
Ville Salmia
 
Viestit: 399
Liittynyt: 04 Joulu 2007 15:11

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Päivi Ollikka » 11 Elo 2011 13:56

^ Vähän noinkin :(
Toisaalta tuo maailma on aivan omansa. Harva ohjaaja itse on koiransa kouluttanut ja nuo koirat on kyllä melkoisessa myllytyksessä. Kouluttajat, ohjaajat vaihtuvat, ympäristöt vaihtuvat. Koiria myydään ja ostellaan sinne ja tänne. Koiralla saattaa olla elämäsä aikan useita koteja. Kaikki likistävät niistä kaiken ulos. Koiria ei treenata kunnolla kaikkia lajeja koko vuotta vaan vain osan vuotta tähtäimenä rohkeuskoe. Koiran ja ohjaajan suhde ei ole kovinkaan korkealla tasolla koepuolelta. harva ohjaaja käy tuolta puolelta seminaareissa ja opissa vaan oppi on aika matalaa. Kun koira ei osaa eikä ohjaaja osaa - niin homma harvoin näyttää hyvältä (I know :D ) Ei ole helppo noiden rekkujen tienata nappuloitaan kuppiin.
Näyttelymaailma on varsin raadollinen - kuvittelisin näin sivusta seuranneena. Jos haluat kasvattaa täytyy sinun olla jo jonkin asteinen tehdas, koska hyviä koiria syntyy harvoin, 100 yksilössä ehkä yksi hieman parempi. Koirallasi on jokin totaalisen pikku vika esim liian vaaleat silmät tai se kantaa häntäänsä väärin - vaikka hoitaisit ja treenaisit sen parhaiten ikinä - se ei voi menestyä tuon vikansa takia. Vaikka koira olisi luonneominaisuuksiltaan kuinka hieno se ei voi menestyä, koska sillä on vaikka vääräasentoinen korva. Kaksi vuotiaana huomaat ettei koirasta kehity tarpeeksi hyvä kärkikamppailuun - sen ura tyssää siihen. Mahdotonta edes kuvitella sitä harmin määrää, kun terveellä mukavalla näyttelykoirallasi on vääränlainen häntä - siin se. Osta uusi koira tai vaihda harrastusta.
Käyttöpuolella jos koira ei olekaan ihan kaikkein paras joltain osa-alueelta on sinun mahdollisuus tehdä toinen osa alue vielä paremmaksi kompensoimaan tuota heikkoutta - ja sinulla on mahdollisuus menestyä.
Näyttelyharrastus on mielestäni todella kovaa harrastamista ja raakaa - pikku vika ja olet auttamattomasti ulkona kärkikahinoista. Oma pää ei kestäis :D
Päivi Ollikka
 
Viestit: 274
Liittynyt: 25 Joulu 2007 19:46

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Seija Kulmala » 11 Elo 2011 16:39

Kiitos Eerolle videosta. Olipa sitten kyse noiden koirien koulutuksen puutteesta tai ominaisuuksista, kyllä suoritusten
ala-arvoisuus pitäisi näkyä VIK arvosanassa, eikä palkata vain läsnäoloa. Olisipa kiva lukea rohkeuskokeen tuomarin mielipide asiasta, näin avoimen/läpinäkyvän tiedottamisen aikana (mitä se sitten tarkoittaakaan..)

Mitä sitten tulee käyttölinjaisen koiran rakennearvosteluun näyttelyssä, en edes haluaisi V arvosanaa koska minusta nykynäyttelykoira ei ole terve tai tasapainoinen rakenteeltaan, vaikkakin ylilyöntejä alkaa kuulemma olla vähemmän silläkin saralla, olen kuullut.

Näyttelyiden tulisi edistää jalostusta, eikä toimia vietillisesti puutteellisten koirien harrastuskenttänä. Sitten kun tämä alkaa toteutua, itsekin saatan tuoda koirani arvosteltavaksi. Siihen asti kyllä pysyn visusti ulkona näistä geimeistä.

Tulipa vähän kärkevästi kirjoitettua.
Avatar
Seija Kulmala
 
Viestit: 182
Liittynyt: 04 Joulu 2007 12:20

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Tuula Siimes » 11 Elo 2011 16:48

Kyllä mulle(kin) jäi mielikuva muutamasta koirasta että reenit on jääneet aloitusasteelle. Herää kysymys miksi?
Eikö olisi reilua niin koiraa kuin maalimiehiä kohtaan, puhumattakaan tuomareista harjoittaa se koira niin että sillä on mahdollisuus selvitä tuosta? Tuomareilta taas toivoisin selkärankaa siihen että arvosana erinomainen annetaan vain sen oikeasti ansainneille koirille. Vain ne koirat olisivat oikeutettuja VA tai V arvosanaan. Videoissa esiintyvistä koirista monikaan sitä ei ansainnut...
Tuula Siimes
 
Viestit: 120
Liittynyt: 04 Joulu 2007 9:51
Paikkakunta: Pyhtää

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Kari Salkosalo » 11 Elo 2011 17:37

Minä ajattelen asiaa hiukan laajemmin. Koko saksanpaimenkoiraliiton tapahtumina näyttelyt ja oma koetoiminta. Kyse on myös etiikasta ja moraalista. Annetaanko hyvät arvosanat oikeasti hyville ja puuteelliset heikoille (yhtälailla koepuolella kuin näyttelyissä), vai ummistetaanko silmät rahan,kaveruuden vai jonkun muun tekosyyn varjolla, ja annetaan toivottomillekin tapauksille V-arvosana.

En ala arvostelemaan näyttelyharrastajia tai heidän koiriaan. Jos he haluavat harrastaa lajiaan esim. ominaisuuksiltaan heikkolahjaisella koiralla, niin se sopii minulle, siitä vaan, antavathan hekin minun harrastaa lajiani heidän käsityksensä mukaisesti surkean rakenteen omaavilla koirillani. Mutta sitä en hyväksy, että heikkolahjainen koira arvostellaan erinomaiseksi, kun se ei kerran sitä ole. :shock:
Lahjakasta koiraa ei myöskään sovi tuomita heikoksi, yhtälailla.

Minusta SPL nimisen organisaation, joka arvioi koiria niin ominaisuuden kuin rakenteen suhteen, oman koetoiminnan ja oman näyttelytoiminnan avulla, pitää pystyä olemaan objektiivinen ja arvostelussaan yhteneväinen. Koirat pitää arvioida käyttöominaisuuksien suhteen yhtäläisesti ja samoilla kriteereillä VIK:n suhteen. Samoin kuin koirat arvioidaan näyttelyissämme rakenteen suhteen yhteneväisin kriteerein. Tämä ei voi olla "väärin" tai "vaikeaa toteuttaa", kysymys
on oikeudenmukaisuudesta, rehellisyydestä ja avoimesti hyvästä tahdosta saksanpaimenkoiraa ja sen tulevaisuutta kohtaan!

T:Salkkis
Kari Salkosalo
 
Viestit: 275
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Mia Mäkelä » 11 Elo 2011 22:14

Yhtenä vuonna kun oli olemassa numeromuotoinen arvostelu sen a:n perässä, se antoi jo todenmukaisempaa kuvaa koiran koulutus- ja ominaisuustasosta. Mihin se jäi?
Thoughts, like fleas, jump from man to man, but they don't bite everybody. - Stanislaw Lec
Jalostusuroksia, kasvattajia ja pentueita
Avatar
Mia Mäkelä
 
Viestit: 231
Liittynyt: 04 Joulu 2007 11:06

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Matti Saarivuori » 12 Elo 2011 10:31

Jos koirarodun rakenne on jalostettu niin epämuodostuneeksi, että se ei pysty enää kunnolla kävelemään,
jos koirarodun sairastuvuustodennäköisyys on vakuutusyhtiöiden tilastojen kärjessä,
jos koirarotua käyttävät viranomaiset eivät saa käyttöönsä tarvettaan vastaavia määriä työskentelemään pystyviä koiria jne.,
on jotakin vakavasti pielessä.

SPL:n päänäyttelyn rohkeuskoe 2011 näytti olevan suurta teatteria, jossa kaiken lisäksi liikuttiin eläinrääkkäyksen rajoilla ja mentiin rehellisyyden, hyvien tapojen, eettisten ja moraalisten periaatteiden rajan väärälle puolelle sekä maalimiesten (piilosta hyökkäämisen sijasta piilosta pakeneminen) että tuomaritoiminnan osalta.

Häpeän hienojen koirien puolesta tällaista maalimies- ja tuomaritoimintaa.

Saksanpaimenkoira on jalostuksellisesti kuilun partaalla ja merkit siitä ovat olleet näkyvissä jo vuosia.
Millaisia päätöksiä SPL:n hallitus tekee ja on tehnyt saksanpaimenkoiran hyväksi varsinkin sen jälkeen kun nykyinen puheenjohtaja totesi kevätkokouksen 2011 aloituspuheenvuorossaan jalostuksen SPL:n tärkeimmäksi tehtäväksi?
Pöytäkirjoihin kirjatut päätökset ovat luettavissa SPL:n sivuilta. Sitten on niitä sekä yleisten kokousten että hallituksen "päätöksiä", joihin viitataan, mutta joita ei ole kirjattu mihinkään. Mikä on tällaisten "päätösten" juridinen merkitys kun niitä lähdetään tarkemmin tutkimaan?
Rotujärjestö on asetettu äärettömän arvokkaiden asioiden vartijaksi. Toivon sydämestäni, että epärehellisyys, ahneus ja itsekkyys väistyisivät edes vähän ja keskipisteeseen otettaisiin saksanpaimenkoiran hyvinvointi ja terveys.
Matti Saarivuori
 
Viestit: 24
Liittynyt: 14 Maalis 2010 10:42

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Kari Salkosalo » 12 Elo 2011 11:58

Saarivuori puhuu asiaa. TUOHON EI OLE MITÄÄN LISÄTTÄVÄÄ, EIKÄ POISOTETTAVAA!!

T:Salkkis
Kari Salkosalo
 
Viestit: 275
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

ViestiKirjoittaja Auli Impola » 12 Elo 2011 12:21

Salkkis... Juurikin näin. Veit taas sanat suustani.
Ikävää on, että viime vuosina päänäyttelyiden koiramäärät ovat koko ajan laskussa. Nyt oli likimain sama määrä, kuin viime vuonna+pitkäkarvaiset. Rohkeuskoe pelottaa.

Kun aikuisten oikeasti vik erinomaista ei rohkeuskokeessa ansaitse kuin häviävän pieni määrä koiria, miksi pitää sellaista sääntöä auslesen ehtona? Eikö näyttelykoiralta voisi hyväksyä arvosanalla "Hyväksytty" sellainen puru, missä koira menee kiinni heti ja irottaa. Se on kaukana erinomaisesta, mutta silloin koira on suorittanut homman.

Karkaamiset ennen piilolta hyökkäystä ja "välillä putoamiset" pistäisivät koiran kakkosryhmään, mikä ei enää oikeuttaisi ausleseen. Jos jokin koira sitten olisi oikeasti erinomainen, se saisi sen arvosanan ja se erottuisi muista. Nyt jos katsoisi näitä "erinomaisia" suorituksia vain tulosluettelosta, ja valitsisi jalostusyksilöä, pettyisi pahasti. Olisi kaikkien kannalta rehellisempää ja oikeudenmukaisenpaa, jos tuloksiin voisi luottaa.

Nämä oli taas näitä minun vaatimattomia mielipiteitä. Jossakin kun on menty vikaan, koska rohkeuskokeeseen osallistuvien koirien määrä laskee koko ajan ja suoritukset huononee.

Auli
Auli Impola
 
Viestit: 150
Liittynyt: 10 Joulu 2007 8:39

Seuraava

Paluu Näyttelyt