Syyskokous 2012

SPL:n tapahtumiin liittyvä oma tiedotus-, keskustelu- ja palautekanava.
Matti Saarivuori

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Matti Saarivuori » 21 Kesä 2012 11:20

Vastuuni olen kantanut kaikissa tehtävissä, joissa olen toiminut. Siitä Puurusen ei tarvitse olla huolissaan. Jalostustoimikunnan jäseneksi ryhdyin Aukken pyynnöstä ja tein siinä parhaani. Olen tuntenut Aukken vuodesta 1979 lähtien, jolloin hän toi minulle ensimmäisen saksanpaimenkoirani (Obelix von Nordicumin narttupentu Fankan Lanza). Aukke ilmeisesti ajatteli, että voisin toimikunnan jäsenenä työskennella saksanpaimenkoiran parhaaksi, koska olen ollut jo vuosia huolissani rodun tilasta ja kaikenmoista tietoa ja taitoa on ehkä vuosien aikana kertynyt jo koulutuksen ja ammattienikin puolesta.
SPL:n nykyjohto (Puurunen etunenässä) potki jalostustoimikunnan pois, koska se ilmeisesti osui arvioissaan lähemmäs rodun alennustilan syynä olevaa mätäpaisetta kuin uskalsimme arvioidakaan.
SPL:n nykyjohdon johtavana periaatteena näyttää muutenkin olleen ennemminkin hajottaminen kuin rakentaminen. Ja nyt kun on hajotettu riittävästi, paljastuu totuus: väki tosiaan kaikkoaa eikä esim. vuoden 2015 kisoja ole enää kukaan toteuttamassa. Siitä varmaan tämä Puurusenkin vetäytyminen johtuu.
Turha kai sinä tilanteessa on huudella muilta vastuunkantoa.
Ja kuten olen jo aiemmin SPL:n keskustelupalstalla todennut, teen parhaani saksanpaimenkoiran puolesta sellaisilla foorumeilla, joissa työtä arvostetaan ja jossa se on merkityksellistä

Kari Salkosalo
Viestit: 275
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo » 21 Kesä 2012 12:50

Juhan vastuksista käy oikeastaan aika hyvin ilmi, se mistä "kenkä" tällä hetkellä puristaa. Juha ja nykyinen hallitus on erittäin huolissaan liiton rahatilanteesta, sen riittävyydestä nyt ja tulevaisuudessa. Vasta ryhmittymät, itse mukaanlukien, olemme enemmän huolissamme itse saksanpaimenkoirasta, ja sen tilanteesta
käyttökoirana nyt, ja tulevaisuudessa. Näin se tahtoo olla aina. Osa porukoista on kiinnostunut itse harrastuksesta ja sen kohteesta, osa taas sen ympärillä pyörivistä asioista :roll:

T:Salkkis

Juha Puurunen
Viestit: 605
Liittynyt: 04 Joulu 2007 08:30

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen » 21 Kesä 2012 13:39

Kerta kiellon päälle :D Minä, eikä mielestäni myöskään hallitus, ole huolissaan taloudesta sen enempää nyt kuin aiemminkaan. Liiton talous on tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa. Vahvan talouden ansiosta on voitu toteuttaa projekteja, koulutusta ja muuta toimintaa joka säilyttää ja kehittää juuri noita peräänkuulutettuja omimaisuuksia. Huolissani olen ollut ja tulen olemaan, Saksanpaimenkoiran tulevaisuudesta nimenomaan sen käyttöominaisuuksien suhteen. Niistä olen kantanut huolta ja työpanokseni antanut siellä missä milloinkin on tarvittu. En ole kysynyt osaanko vaan opinko tekemään. Ja vielä kerran, kuten aiemmin jo kirjoitin, päätöksiä tehdessäni olen aina perustanut mielipiteeni ja kantani tuohon huoleen. Saarivuoren henkilökohtaisiin piikittelyihin en ota kantaa, jokainen olkoon uskossaan autuas. Salkin kanssa otetaan oluet, jopa toisetkin, siinä missä aiemminkin ;)

Jussi Viljanen

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Jussi Viljanen » 21 Kesä 2012 14:08

En ole varma mutta luulisin, että meidän isä voittaa teidän isät..

Johanna Sipiläinen
Viestit: 16
Liittynyt: 24 Tammi 2009 20:51

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Johanna Sipiläinen » 21 Kesä 2012 15:10

Kysymys: Miksi?

Jokainen täällä kirjoittelija on huolissaan rodun tilanteesta. Miksi meillä sitten on niin riitaisa liitto, vaikka kaikkien päämäärä on sama??? Onko kaikki puolesta/vastaan keskustelut olleet asiaan kuuluvia tai tarpeellisia? Onko "soraäänet" aina nurinaa? Onko tarpeellista aina saada oma ääni kuuluviin? Mietin vaan....

Vesa Hirvioja
Viestit: 274
Liittynyt: 03 Tammi 2008 19:23

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Vesa Hirvioja » 21 Kesä 2012 22:25

Terve vaan kaikille saksanpaimenkoiraihmisille.

Vaikka täällä sivuilla pienen ryhmittymän toimesta väitetään väen kaikoneen ja hallituksen tehneen sitä ja tätä, niin oikaisen sitä vähän.
Jäsenmäärä on laskenut viimeisten viiden tai kymmenenkin vuoden aikana kokoajan. Seminaareita ja koulutustilaisuuksien määrä oli viimeisen viiden vuoden aikana vähentynyt ja vähentynyt. Saman viiden viimevuoden aikana jalostustarkastukset ajettiin alas. Hallitusta syytettiin ailahtelusta ja päätösten muuttamisesta. Alhaalta tulevan painostamisen johdosta hallitus suostui muutoksiin. Liiton talous ja jäsenistön usko alkoi hiipua. Siis ennen nykyisen johdon aikaa. Niin kävi myös vielä viime vuonna, uskoa ei vielä saksanpaimenkoiraihmisissä löytynyt.
Mutta nyt on tapahtunut muutos ja nimen omaan nykyisen hallituksen aikana. Jäsenmäärän väheneminen on pysähtynyt. Seminaareita ja koulutustilaisuuksia on pidetty enemmän kuin koskaan liiton historiassa. Pentukoulutus käynnistyi. Osallistujamäärä näissä tapahtumissa on ollut poikkeuksellisen korkea ja kokoajan nousussa. Tapahtumien ilmapiiri on ollut erinomainen, luottamus liittoon ja sen linjan pitävyyteen on kasvanut. Pienten ryhmittymien ei anneta poikottien ja kieltäytymisten tapaisilla painostamisella johtaa liittoa alhaalta käsin, kuten ovat tehneet aikaisemmin. Hallitus on pysynyt linjassaan ja pitänyt sanansa. Liiton talous on todella vakaa.
Kasvattajatoimikunta perustettiin ja se toimii. Kasvattajakurssi käynnissä jälleen 42 osallistujaa näyttää selkeää viestiä siitä että suunta on oikea.
Tästä kaikesta on kittäminen erittäin toimintakykyisen hallituksen. Joka on kantanut vastuunsa ja tehnyt tekemättäjätetytkin työt.

KIITOKSIA IHMISET TUESTA. Olette antaneet tukenne osallistumalla ja henkilökohtaisella viesteillä niin tapahtumissa kuin muutenkin tavattaessa. Ei teidän tarvi tänne nettiin sitä kirjoittaa, me tiedämme sen.

OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA KOKO JÄSENISTÖLLE

Saksanpaimenkoiraliitto ry
Puheenjohtaja
HIrvioja Vesa-Pekka
Mälli

Hannu Liljegren

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Hannu Liljegren » 21 Kesä 2012 22:37

Hallitukselta erinomaista työtä! Jatkakaa samaan malliin vaikka kourallinen katkeria ihmisiä yrittää estää kehitystä. Edellisen jalostustoimikunnan päätekijät olivat viroissaan erittäin kauan ja ovat varmasti kaiken tehneet jo siinä ajassa, mihin heidän ideat/taidot antoivat myöden. Nyt on aika antaa uuden aktiivisen porukan kehittää asioita, joten annetaan heille siihen rauha ja tuki. On myös hienoa, että nyt luotetaan liiton kouluttajiin ja keskitytään saksanpaimenkoiran koulutukseen, eikä laajennetan kanoihin ja muihin eläimiin, vaikka niissäkin on moni asia kehittämistä vailla.....

Matille vielä.. Saatko kirjoittamasi tekstit valmiina, vai saatko muokata niitä vähän?

Hannu Liljegren

Päivi Ollikka
Viestit: 274
Liittynyt: 25 Joulu 2007 19:46

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka » 21 Kesä 2012 22:42

Vastaanpa nyt tähänkin, kun kyse mitä tehdä että saadaan näyttelyihin koiria ja liitto sekä alaosastot rahaa.
Minusta kannattaisi ottaa näyttelyihin avoinluokka mukaan. Mennään kennelliiton näyttelysäännöillä ja tuoltakin on mahdollista saada sertit. Tiedän monia joilla on saksanpaimenloira kaverina ja tykkäävät käydä näyttelyissä. Ei se haittaa, mukava harrastus mikäs siinä. Eikä tarvii väkisin vääntää jotakin koulutuksen tapaista, kun se ei selkeästi ole mikään kovin korkea prioriteetti tuossa toiminnassa.
Meillä on voimakkaasti jakantunut rotu, jota ei yhdeksi saada. Ei tarvitse miettiä naapurin tonttia kun omassakin on tekemistä. Käyttöihmiset jalostakoot haluamaansa käyttökoiraa omalla tavallaan ja näyttelyihmiset omanlaistaan näyttelykoiraa. Jalostustoimikunta voisi ohjata kasvatustoimintaamme nykyaikaiseen tieteeseen perustuvaan suuntaan ja toimia yhteistyöelimenä eri suuntien keskellä. Kumpaakaan suuntaa ei tarvitse ampua kuuta kiertävälle radalle. Tilaa löytyy.
Liitto tarjotkoot puitteet ja hoitakoot suhteet sidosryhmiin. Meillä on upea kokonaisuus koulutusta ja koetoimintaa. Käyttökoirakasvatuksemme ja koulutuksemme on maailmalla arvossaan. Ollaan ylpeitä suomalaisesta susikoirasta ja niiden ohjaajista eikä ainakaan upoteta hienoja saavutuksiamme.

Kari Salkosalo
Viestit: 275
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo » 22 Kesä 2012 11:22

Vaikka olenkin täällä palstalla "kritisoinut", olen myös minä SUURELLA ILOLLA, huomannut liittomme koulutustapahtumien, ja seminaarien kasvaneen merkittävästi nykyisen hallituksen aikana. Noin 3 - 4 vuotta taaksepäin olimme todella kuopassa seminaarien ja koulutus tapahtumien suhteen. Kiitos siitä nykyiselle hallitukselle. Mukavaa on ollut myös huomata, että omat menestyjämme kansainvälisillä kentillä, ovat olleet eturivissä kouluttamassa ja pitämässä näitä seminaareja. Toisaalta taas, enpä ole täällä huomannut kenenkään "kritisoineen" nykyistä hallitusta tästä koulutustarjonnasta seminaareineen. Ehkä kaikkea kritisointia ei kannattaisi suoralta kädeltä tuomita "pienen porukan" mesoamiseksi.

Talouden kohentumisesta olin jo lähes tulkoon varma, kun nykyinen "presidenttimme" valittiin. Muistan hänen toimensa "rahakirstun" eteen jo ajalta ennen "etelää", eli lapin ja Rovaniemen ao:n ajoilta. Talous nousi sielläkin merkittävästi, ja nopeasti.

Kasvattaja koulutus etenee taas, myös se on erittäin positiivinen asia, samoin kuin kasvattaja toimikunnan perustaminen. Aika näyttää mitä "uusi kasvattaja toimikunta" saa aikaiseksi. Etukäten sitä ei kannata tuomita," pienen tai suuren " klikin tuotteeksi. Tulokset ratkaisevat tässäkin asiassa.

Hyvää Juhannusta kaikille

T:Salkkis

Marko Koskensalo

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Marko Koskensalo » 22 Kesä 2012 13:17

Haluan myös henkilökohtaisesti nähdä nämä palstoilla kitisevät asettumassa ehdolle. Luettuani näitä viestejä täällä olen huomaavinani, että joiltain ihmisiltä puuttuu roppakaupalla näkemystä, mitä vastuunkanto organisaatiossa tarkoittaa, tai sitten he haluavat olla ilkeitä henkilökohtaisista syistä.

Ja hyvää Jussia :)

T: Malimies ja Saalispelle Kärkölästä :)

Kari Salkosalo
Viestit: 275
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo » 22 Kesä 2012 16:07

Mielelläni myös minä näkisin Koskensalon "kantamassa vastuuta saksanpaimenkoirasta", sen tulevaisuudesta kyvykkäänä rotuna työskentelemässä viranomaiskäytössä ja koiraurheilu tapahtumissa. Vastuuta voisi Markokin kantaa esim. terveyden,anatomian ja käyttöominaisuuksien suhteen. jospa sieltä hallituksesta irtoaisi paikka Bite-clubin miehillekin :)

T:Salkkis

rähjäävä riidankylväjä Haukiputaalta :evil:

Marko Koskensalo

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Marko Koskensalo » 22 Kesä 2012 16:34

Mä kannan vastuuni kouluttamalla. Mutta en olekaan täällä suu vaahdossa ole hallitusta kritisoimassa.

Uskoakseni muutkin saalismiehet ja töttöhatut meidän klubista keskittyy tukemaan hallitusta täältä kentän suunnalta.

Marko Kurkinen
Viestit: 953
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen » 22 Kesä 2012 18:06

Hallitus on tänä vuonna joutunut työskentelemään hyvin tuulisessa kelissä. Vettä on tullut usein vaakatasossa, välillä raekuurojen ja salamoiden säestyksellä. Tästä huolimatta hallituksen yhteishenki on ollut hieno, ja toiminta johdonmukaista ja asiallista. Kuitenkin kritiikkiä on koko vuoden tullut poikkeuksellisen paljon, niin liiton toimihenkilöiltä kuin jäsenistöltäkin. Joissakin asioissa jopa hallituksen päätösten lainvoimaisuus on kyseenalaistetty. Tietynlainen ja sopiva kritiikki on toki normaalisti positiivinen asia ja vain toiminnan tehostaja, mutta nyt välillä ollaan oltu tilanteissa jossa krittiikistä on tullut jo itseisarvo. Mielipiteitä on monia ja yhteisymmärryksen löytäminen näyttää monesti olevan hyvin vaikeaa, jopa mahdotonta. Minusta olemme nyt tilanteessa jossa vastuunkantajiksi tarvitaan parhaat mahdolliset henkilöt. Rotumme ansaitsee sen.

Tämän vuoksi olen jo aikaisemmin ilmoittanut hallitukselle, että tulen eroamaan hallituksen jäsenen tehtävistä tämän vuoden lopussa.
Jäljelläoleville kahdelle toimikaudelle 2013-14 syyskokous valitsee jatkajan. Näin annan vuosikokoukselle ja jäsenistölle mahdollisuuden, että parhaat henkilöt jatkavat hallituksen jäseninä tärkeässä tehtävässä, ja tulevilla päätöksilä on mahdollisimman laaja tuki.

Samalla ilmoitan että olen ilomielin käytettävissä kun syyskokous tehtävään henkilöä valitsee.

Jos jotain voi vielä pyytää, niin kelatkaa tätä viestiketjua hieman taaksepäin ja lukekaa Titan kirjoitus ajatuksella. Kun olette sen lukeneet, miettikää hetki, ja lukekaa se vielä kerran.

Birgit Johansson

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Birgit Johansson » 22 Kesä 2012 19:46

... ja taas :( . Mut alkaa tässä päästä kärryille ja ymmärrän että vähemmästäkin sitä ihminen turhautuu. Mutta, tulipa sentään muutama positiivinenkin kommentti, niitä oli kyllä kiva lukea, ihan samoin kuin tuo mainittu Titankin teksti.

Ei minustakaan hallitus ole istunut vaan kädet ristissä, vaan paljon on tehty. Ja täytyy sanoa, että nykyisen puheenjohtajan/hallituksen astuessa puikkoihin, sitä työsarkaa taisi olla aika tavalla jo valmiiksi... Siihen nähden minusta hyvinkin kiitettävä suoritus. Mukaan lukien suunnitelma rodun kehittämiseksi (kokousmuistio), jossa vain yksi kohta ei ollut mun mieleen, mut sehän onkin mun henk. koht mielipide vainen ajatellen vain omia koiriani (siis koirien kasvatusta).

Maria Arfman
Viestit: 52
Liittynyt: 04 Joulu 2007 10:14

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Maria Arfman » 22 Kesä 2012 20:06

Kuten toisessa kirjoituksessa kirjootin että liitto on satsannut seminaareihin, koulutuksiin jne... on ollut todella suuri kehitys jos vertaa muutamaa vuotta takaperin. Siitä suuri plussa. Ja on oikeasti paljon aktiiveja jotka ei mesoa täällä palstoilla ja kuitenkin välittävät rodustamme ja siitä lajista jota harrastamme. On meillä parannusta tapahtunut. Niin koulutuksissa kuin osallistumisissa koulutuksiin. Osallistumismäärät järjestettyihin tilaisuuksiin on ollut huikeat. Tämä - jos mikä on konkreettista edistymistä.

Vastaa Viestiin