Tulosraja IPO mestaruuskisaan

SPL:n tapahtumiin liittyvä oma tiedotus-, keskustelu- ja palautekanava.
Juha Puurunen
Viestit: 605
Liittynyt: 04 Joulu 2007 08:30

Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen » 28 Tammi 2016 07:21

Bongattu koulutus- ja koetoimikunnan pöytäkirjasta; " Vuoden 2017 mestaruuskilpailuihin ja siitä eteenpäin koetulosvaatimus, yhteistulos vähintään G ja C-osa vähintään 80 pistettä, pitää olla tehtynä SPL-kokeesta." Hyvä että jatkuvasti paisuvaa osallistujamäärää koetetaan rajoittaa. Rajoittaminen SPL-kokeella ei kuitenkaan ole täysin tasapuolista. Alueet joilla suojelun harrastaminen on vähäisempää eivät tällä rajoituksella ole samalla viivalla runsaan harrastuksen alueiden kanssa. Harrastajamäärien vähäisyyden vuoksi, saadakseen kokeen ylipäätään kasaan, jotkut paikkakunnat joutuvat järjestämään kokeensa kaikille roduille avoimina, ns. SPKL-kokeina. Tasapuolisempaa olisi rajoittaa SPL/SV/WUSV tuomarilta saatuun tulokseen. Joku nyt kuitenkin sanoo, et miksi ylipäätään muuta kuin tulosraja? Aika luonnollista SPL-mestaruuskokeessa suorittaa karsintaa omasta organisaatiosta saadulla tuloksella.
Pöytäkirja löytyi muuten liiton sivuilta. Nopeaa ja avointa tiedon välitystä toimikunnalta, pysyy oppositio ajan tasalla :lol:
http://www.spl.fi/saksanpaimenkoiraliit ... ent&id=474

Esa Koivulahti
Viestit: 136
Liittynyt: 04 Joulu 2007 18:27

Re: Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Esa Koivulahti » 28 Tammi 2016 11:06

"Oppositio" potkii taas nilkkaan :lol: . Päätös tukee erinomaisesti SPL:n omaa koejärjestelmää.

Juha Puurunen
Viestit: 605
Liittynyt: 04 Joulu 2007 08:30

Re: Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen » 28 Tammi 2016 11:24

No jospa siirtyisin sitten rivijäseneksi :) Täysin samaa mieltä että tuo esitys tukee omakoejärjestelmää, ja siinä mielessä hyvä esitys. Mutta totta on myös se, että tuolla rajoituksella pohjoisen perukoille, osiin läntistä rannikkoa ja itäiselle rajalle asetaan kova haaste saada min 4 saksanpaimenkoiraa kokeeseen. Tai sitten on sieltä tulevien ohjaajien ajeltava pahimmassa tapauksessa satoja kilometrejä saadakseen mestaruuskisaan oikeuttavan tuloksen.
-------------
Juha Puurunen
Koetuomari, maalimies, kennelpoika ja rivijäsen :)

Ville Salmia
Viestit: 399
Liittynyt: 04 Joulu 2007 15:11

Re: Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Ville Salmia » 29 Tammi 2016 22:08

Hienoa. Oikein hyvä päätös. Suunta on oikea.

Vielä kun liitto ottais päävastuun mestaruuskokeiden järjestämisestä niin avot. Toimis vaikka niin että valtakuntaan etsittäisiin 4 paikkaa joissa kisat aina vuoronperään olisivat. Maanomistajat voideltais niin hyvin et saatais pellot. Alueen kaikkien alaosastojen porukat talkootyövoimalla henkilökunnaksi. Jos paikat olis esim. etelä -länsi-itä-keski/pohjois , 4 vuoden välein hommiin yhteiseks hyväks.
Toinen vaihtoehto ois että SM-kisat pidettäisiin aina MM-kiojen jälkeen myöhempään syksyllä. Silloin jälkialustoiksi multa. Erikseen voisi sitten pitää MM-karsinnat ,vaikka yllämainitulla neljän paikkakunnan systeemillä. Silloin taas saataisiin alkukesään yksi hieno kisa /vuosi lisää. MM-karsinnnan tulosraja vois olla vaikka 270. Saataisiin osallistujamäärä pysymään inhimillisellä tasolla.
Nyt on kuitenkin havaittavissa liikehdintää ulkomaille kisaamaan. Nekin kisasuoritukset ois hyvä nähdä täällä. Aika kauan on menty yhdellä mallilla. Oisko aika miettiä koko systeemiä vähän uusix? En usko että MM-joukkueen taso siitä heikkenis. Vois käydä toistepäin ku joukkue ois ajoissa tiedossa.

Tää oli yks ilta ku SS-miehet jutusteli.Tässäpä lopputulos.

Jussi Planting
Viestit: 116
Liittynyt: 21 Maalis 2008 22:27

Re: Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Jussi Planting » 31 Tammi 2016 18:31

Kyllä mäkin lähtisin tuohon liiton veto vastuulla ja vuoron perään ilmansuunnittain järjestettäviin kisoihin.

Laura Havana
Viestit: 174
Liittynyt: 04 Joulu 2007 14:21

Re: Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Laura Havana » 03 Helmi 2016 13:25

Hienoa, että ihmiset ovat ruvenneet miettimään millä saadaan IPO mestaruuskilpailut jatkossa järjestettyä! Kiitos Ville & co!

Liiton strategiapäivillä oli myös paljon puhtetta aiheesta ja siellä tulikin muutama varteenotettava ehdotus ensi vuotta ajatellen. Liitto tekee paljon töitä löytääkseen ratkaisun kisojen järjestämisen suhteen.

Tällle vuodelle tarvitaan kuitenkin joku alaosasto joka ottaisi kisat hoitaakseen, apua liitosta kyllä saa ja on tähän astikin saanut. Moni alaosasto on ilmoittanut ettei heillä ole tarvittavaa määrää vapaaehtoisia työntekijöitä, joten mikäli joku alaosasto ottaa kisat järjestettäväksi, toivon kaikkia lajin harrastajian mitettimään voisiko itse olla avuksi jotta kisat saadaan järjestettyä.

Ystävällisin terveisin
Laura

Kirsi Lindgren
Viestit: 147
Liittynyt: 24 Maalis 2012 12:34

Re: Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Kirsi Lindgren » 03 Helmi 2016 14:22

kerätäänkö vaikka tähän lista vapaaehtoisista jotka haluaisivat auttaa järjestävää alaosastoa jos apua tarvitsevat?
Nyt vaan siis se JOKU alaosasto joka ottaa homman hoitaakseen.. apua saatte varmasti..

Spl-Röykkä ry:tä ainakin kaksi jäljenpolkijaa,..tarvittaessa lisää..

kika

Vesa Hirvioja
Viestit: 274
Liittynyt: 03 Tammi 2008 19:23

Re: Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Vesa Hirvioja » 04 Helmi 2016 15:39

Heippa!

Hienoa että tästä aiheesta keskustellaan. Ideoita ja hyviä reseptejä kaivataan.

Juhan ansiokkaasti oppositiosta:) kritisoima päätös on koulutus-ja koetoimikunnan pöytäkirjasta. Asia oli tuossa vaiheessa käytännössä vasta esitys hallitukselle. Lopullisen päätöksen tekee ja hioo hallitus toimikunnan esityksen pohjalta, jonka se onkin jo tehnyt. Tässä lopullinen päätös:
"Päätettiin muuttaa suojelumestaruuskilpailujen tulosvaatimusta.
Kokonaisarvosana vähintään G (240p) ja C-osa vähintään 80p, tulos pitää olla tehtynä SPL- tai SV- tuomarille ( WUSV MM.-kilpailun tulos käy). Sääntö astuu voimaan vuonna 2017. "


Villen malli on tullut esille jo aiemminkin, on tosi hyvä ja erittäin toimiva...paperilla. Ei vaan toimi käytännössä. Pari isoa muttaa:

1. Sellaista tekijää kuin Liitto ei käytännössä ole. Sana Liitto tuntuu isolta, mutta siellä ei ole kuin yks työntekijä 3pv viikossa ja hän ei pysty kisoja järjestämään. Osa toimikunnista ja pj ovat jo nyt ylityöllistettyjä ja kaikki talkoolaisia myös omissa alaosastoissaan. On jo monta kertaa nähty että, jos järjestäjän nimenä on liitto niin talousvastuun kantaa myös se ja paikalliset alaosastot ja heidän talkoolaiset kysyvät ensiksi mitä me tästä saadaan jne. Tulee äkkiä puskasta ideoita, koska "liitto maksaa". Puhun nyt aika tuoreella kokemuksella. Homma ei vaan käytännössä toimi niin. Liiton panosta ja tukea voidaan kyllä laajentaa ja siten madaltaa kynnystä alaosastoille mestaruuskilpailujen järjestämiseen. Keinoja voisi olla esim: häntärahan laskeminen, liiton lainattavan materiaalin laajentaminen, kokeenjohtaja liiton toimesta ja tulosraja jne.. Lisäideoita otetaan mielellään vastaan.

2. Kahden ison kilpailun järjestäminen karsinta ja mestaruuskokeet ei onnistu yksinkertaisesti siksi, että mistä järjestäjät ja vapaaehtoiset kahteen kisaan kun yhteenkään ei tahdo löytyä.


Mälli

Mälli

Kari Salkosalo
Viestit: 275
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo » 04 Helmi 2016 19:36

Jotenkin vaan näin maalaisjärjellä tuntuis, että alaosastojen olis helpompi järjestää kaksi (2) kahdenkymmenen (20) koiran koetta, kuin yks kuudenkymmeneviiden (65) koiran koe, mutta kaikkihan ei oo aina niinkuin tuntuu. Onneksi on niitä jotka Tietävät, niin ei tarvitse tuntemuksiin uskoa ja luottaa!
T:salkkis

Juha Puurunen
Viestit: 605
Liittynyt: 04 Joulu 2007 08:30

Re: Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen » 04 Helmi 2016 20:11

Mie luotin ja uskoin et hallitus kulukee järki päässä :P
-------------
Juha Puurunen
Koetuomari, maalimies, kennelpoika ja rivijäsen :)

Ville Salmia
Viestit: 399
Liittynyt: 04 Joulu 2007 15:11

Re: Tulosraja IPO mestaruuskisaan

Viesti Kirjoittaja Ville Salmia » 04 Helmi 2016 20:36

Hyvä että ootte strategiapäivillä löytäneet uusia ratkaisuja. Mekin voidaan tulla talkoisiin heti se vuosi kun ei osallistuta.
Toivotaan että liitossa löytyy vielä aktiiveja myös järjestelyihin. Muutenhan ainakin IPO lajina on vaikea rasti tulevaisuudessa.
Mutta jos Suomi haluaa uudet MM-kisat 5 vuoden kuluttua niin kyllä SM-kisatkin tarttis onnistua.
Olen aikoinani ollut muutamissa SM-kisoissa ja yksissä MM-kisoissa talkoissa.Olen sitä mieltä että kaikkien aktiivien pitäis osallistua talkoisiin ainakin muutaman kerran. Muuten homma ei toimi.
Hyvä että asiasta keskustellaan.

Vastaa Viestiin