Jaaha, rotumme taas niittää mainetta :(

Muihin alueisiin kuulumattomat jutut ja tapahtumien ilmoitukset (ei jalostuskoirailmoituksia)
Tiina Viinikka

Jaaha, rotumme taas niittää mainetta :(

Viesti Kirjoittaja Tiina Viinikka » 27 Kesä 2007 10:52

Koiran omistajalle luvassa sakkoja.

Iltalehti kertoi tiistaina vapaana liikkuneesta saksanpaimenkoirauroksesta, joka yritti purra ohi ajaneita pyöräilijöitä. Turengin tapauksessa pureminen ei jäänyt vain yrityksen asteelle. (GETTY IMAGES)

Vapaana ollut saksanpaimenkoira puri pyörällä liikkunutta naishenkilöä jalkaan varhain keskiviikkoaamuna lähellä Turengin keskustaa. Naiselle aiheutui puremasta vertavuotava haava.

- Yksi kova puraisu se oli. Paikalle saapui poliisipartio ja sairasauto kuljetti naisen ensiapuun, Hämeenlinnan poliisin ylikonstaapeli Mikko Lehtomaa kertoo.

Aamulenkillä ollutta koiran omistajaa epäillään järjestysrikkomuksesta hänen annettua koiran juosta vapaana taajama-alueella. Lehtomaan mukaan omistajalle on luvassa sakkorangaistus.

2-vuotiaan saksanpaimenkoiran luonnetta koiran omistaja oli kuvaillut "ei kovin ihmisystävälliseksi".

- Ilmeisesti koira ei tykkää kauheasti vieraista ihmisistä, Lehtomaa luonnehtii.

Sakari Sahinaho

Viesti Kirjoittaja Sakari Sahinaho » 27 Kesä 2007 11:40

Nämä purut ovat ikäviä ja vakavia asioita rodun ja sen harrastajien kannalta. Näistä pitäisi pystyä ottamaan opiksi jokaisen koiranomistajan.

Olisi kiva joskus lukea kuinka saksanpaimenkoira on auttanut ihmistä. Varmasti niitäkin tapauksia sattuu, mutta niissä tapauksissa ei ilmeisesti uutiskynnys ylity.

Pia Lehtojoki

Joo

Viesti Kirjoittaja Pia Lehtojoki » 28 Kesä 2007 13:27

Sakemannii harkitseva ihminen täällä ja Turenkiin muuttamassa ja tiedämpä tämän kyseisen henkilön...jonka koira on purru...
Sillä on toi seefferi ja sit karjalankarhukoira ja joku kolmaski...eikä oppinu mitään tosta.
Edelleen koira on vapaana ja en tajuu sitä miks pidetään yleensä vapaana jos tietää ettei koira siedä ihmisii eikä mitää muutakaa lenkillä.Omistajan tyhmyyttä!!!
Mutta aion silti vaikka tälläsii lukee lehdissä niin ottaa sakemannin se ei mitenkää muuttanu mieltäni näiden koirien ihanuudesta...

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 28 Kesä 2007 13:58

Ilmoita toki poliisille, mikäli aiemmin ihmistä purrut koira pidetään edelleen vapaana!
Kyllä tuollaisilta saisi todellakin ottaa koirat pois.

"Maallikot" tuntuu näissä tilanteissa lööppien ohjailemana saavan käsityksen koko rodusta eli jokainen saksanpaimenkoira on arvaamaton ja vihainen. Kovasti on saanu itekin selvitellä aiheesta syntyneissä keskusteluissa, että kyllä se on ihan hihnan toisessa, kaksilahkeisessa päässä se luonnevikainen, eikä tilanne johdu koirasta.

Suvi Alanko

Viesti Kirjoittaja Suvi Alanko » 28 Kesä 2007 14:16

Yleensä nämä päällekäyvät yksilöt ovat niitä egon-tai jonkun muun jatkeita,joita ei edes ole koulutettu mitenkään,edes perusasiat ei ole koiralla hanskassa.Koskaan en ole tavannut koulutettua yksilöä joka tulee päälle.Omanikaan nyt ei niin vieraista tykkää/välitä,mutta ei se kyllä päälle mene.Entisen kotomme lähellä käyskenteli aina mies pitkäkarvaisen nartun kanssa,koira aina irti ja tasan tiedän ettei koira ollut koulutettu mitenkään(asuivat tien toisella puolella).Vähän hirvitti kun lapsia tuli koulusta tms.Tonttia ei ollut edes aidattu mitenkään.

Eilen kävin työpaikallani ja sain heti kuulla että"taas oli sun koiran rotunen käyny jonku päälle,luitko lehdestä",johon tokaisin,että ne on näitä kouluttamattomia koiria taas.

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 28 Kesä 2007 17:45

Tuli tuossa mieleeni yksikin kerta, kun oon kuullu täysin tuntemattomalta kommenttia SUSIKOIRIEN vihaisuudesta. Oltiin lähdössä koirulin kans pitemmälle junareissulle, täältä eteläsuomeen ja mentiin lemmikkivaunuun. Ennen kuin paikallemme pääsin, kuulin seläntakana jonkun puhuvan, että "saako nuita vihaisia susikoiria edes tuoda junaan"... Koirani ei edes vilkaissut vaunussa olleisiin 4-5 koiraan, saati että ois mitään ääntä päästänyt. Ja kuten tavallisesti, oli unessa ennen kuin juna lähti asemalta. Kommentoineen naisen keskikokoinen koira tuntui rähisevän usempaan otteeseen muille koirille matkan aikana, oma vihainen susikoirani puolestaan veti sikeitä. Junasta kun nousin pois ja hymyilin sille nolon näköiselle rähisijän omistajalle, niin ei muuten huutanu perään, että hyvä kun tuo hullu suskoira lähti. :D Tais hoksata jotain siinä tuntien matkan aikana.

Vastaa Viestiin