Kuljetusvaunu

Muihin alueisiin kuulumattomat jutut ja tapahtumien ilmoitukset (ei jalostuskoirailmoituksia)
Eija Latva-Rasku

Kuljetusvaunu

Viesti Kirjoittaja Eija Latva-Rasku » 23 Elo 2007 22:23

Heippa!

Mistäpäin olette hankkineet ns. kuljetusvaunun koirillenne? Monelleko koiralle vaununne on tehty, onko ilmastointi toiminut ja mitä koirat ovat vaunusta "mieltä" menevätkö siihen mielellään? Kiitos etukäteen vastauksistanne :)

P.S Tarkoitan tällä vaunulla sellaista "peräkärryvaunua"

Olisin myös kiinnostunut mistä vaunu on hankittu ja mahdollinen "merkki"

Marika Virtanen

Viesti Kirjoittaja Marika Virtanen » 23 Loka 2007 15:28

Itse sain tälläiseltä valmistajalta mainoksia saksanpaimenkoiramme kasvattajalta pentua hakiessa kuin

http://www.eurowagon.fi

ja siellä on useammankin koiran kuljetusvaunuja, mutta ikäväkseni en omalla autollani pysty vetämään, kun siinä on jotain häikkää vetopäässä niin sillä en ole tälläistä hommannut mieli kyllä tekisi koska on useampi koira mitä pitäisi kuljettaa näyttelyissä

Marko Kurkinen
Viestit: 952
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Re: Kuljetusvaunu

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen » 23 Loka 2007 17:31

Eija Latva-Rasku kirjoitti: onko ilmastointi toiminut
Taitaa olla erittäin harvassa ne kärryt joissa on ilmastointi. WT-metalliin taitaa tälläisen saada optiona, mutta maksanee niin paljon että en edes arvaile.

Ville Salmia

Viesti Kirjoittaja Ville Salmia » 23 Loka 2007 18:57

Eräät piirit keskieuroopassa eivät käytä kärryä pitkillä matkoilla.Syyksi ilmoittivat tärinän johon ei pysty vaikuttamaan.Vuosien varrella on kuulemma haitallista koirille.Tiedä häntä. Munkin koira pyrkii kyllä aina kärryyn, kun sellainen meidäbn pihassa seisoo. Itse pidän koiraani autossa häkissä. Mutta jos enempi koiria tulee hankittua , niin kärry lienee ainoa vaihtoehto.
Niin ja sanottakoon vielä että "pitkä matka " on suhteellinen käsite.Saksassa se tarkoittaa päivän kestäviä siirtymisiä.Ja normaalissa elämässähän sellaisia ei montaa vuodessa edes tule.

Tuula Siimes

Viesti Kirjoittaja Tuula Siimes » 23 Loka 2007 19:51

Meillä on WT Metal thermo, 4 rekun telikärri. Ilun kautta hommattu.
Hyvinpä tuntuvat viihtyvän. Kerran huutelin 15 minuuttia pihalla vanhaa rouvaa ja kerkesin jo ihmetellä että mihin on kadonnut. Kärrin takaluukku oli jäänyt auki ja sieltähän se sitten kärristä mönki sen näkösenä että eihän täällä metelissä voi nukkua.

riitta vainiontaus

Viesti Kirjoittaja riitta vainiontaus » 24 Loka 2007 00:25

Itsellänikin on 4 koiran WT-metallin kärry. Olen siihen erittäin tyytyväinen ja niin ovat myös koirani.

En ole kuitenkaan aiemmin tiennyt, että eläinsuojelullisesti nuo kärryt eivät täytä korkeusvaatimuksia. Onko kellään tarkempaa tietoa voiko joku tienpäällä puuttua ja vaatia koiria poistettavaksi kärrystä.

Itselläni ainakin tulisi hätä käteen muutaman uroksen sullomisessa auton takapenkille.

Riitta Vainiontaus

Marko Kurkinen
Viestit: 952
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen » 24 Loka 2007 06:09

Koiran tai kissan kuljetus

Koiraa tai kissaa on suojeltava kuljetuksessa vahingoittumiselta ja sairastumiselta. Eläimen hoidosta on huolehdittava sopivin järjestelyin matkan aikana ja määränpäähän saavuttaessa. Uros- ja naaraspuoliset koirat tai kissat on juoksuaikana kuljetettava toisistaan erotettuina.

Sairasta tai vahingoittunutta koiraa tai kissaa ei pääsääntöisesti saa kuljettaa. Myöskään tiinettä eläintä, joka todennäköisesti voi synnyttää matkan aikana ja eläintä, joka on synnyttänyt enintään 48 tuntia aikaisemmin, ei saa kuljettaa. Vastasyntynyt eläin, jonka napa ei ole kokonaan parantunut, ei ole vielä kuljetuskuntoinen.

Jos lievästi sairasta, vahingoittunutta, heikkoa tai kantavaa koiraa tai kissaa kuitenkin joudutaan kuljettamaan, on noudatettava erityistä varovaisuutta, jotta eläimelle ei aiheuteta liiallista rasitusta. Vakavasti sairas tai vahingoittunut eläin saadaan kuljettaa eläinlääkärin hoitoon tai lopetettavaksi, jos kuljetuksesta ja käsittelystä ei aiheudu sille lisäkärsimystä.

Kuljetusvälineellä tarkoitetaan koiran tai kissan kuljetukseen käytettävää ajoneuvon, junan tai lentokaluston kuljetustilaa sekä kuljetuksessa käytettäviä laatikoita, häkkejä tai muita kuljetuspäällyksiä.

Kuljetusvälineen on oltava koiralle tai kissalle turvallinen ja sellainen, että se estää eläintä karkaamasta. Siitä ei saa aiheutua eläimelle kuljetuksessa vammoja tai tarpeetonta kärsimystä. Kuljetusvälineen on oltava niin tilava, että eläin tai eläimet voivat seistä luonnollisessa asennossa ja asettua tarvittaessa makuulle. Eläinten kuljettamisessa on erityistä huomiota kiinnitettävä kuljetettavan eläimen kuljetusvälineelle ja sen ilmanvaihdolle asettamiin erityisvaatimuksiin.

Koiraa tai kissaa ei saa kuljettaa henkilöauton umpinaisessa tavaratilassa. Koiran tai kissan kuljettaminen on kuitenkin sallittua sellaisessa henkilöauton tavaratilassa, jossa eläimelle on riittävän suuri tila ja josta on riittävä yhteys auton matkustajatiloihin.

Jos koiraa kuljetetaan ajoneuvoon kytketyssä perävaunussa, perävaunun on oltava sopivasti valaistu tai siinä on oltava ikkuna. Pakokaasut eivät saa päästä kulkeutumaan eläimen kuljetustilaan. Koira on sijoitettava kuljetuslaatikkoon, -häkkiin tai muuhun asianmukaiseen kuljetuspäällykseen taikka perävaunuun rakennettuun kuljetustilaan.

Jos koiraa kuljetetaan ajoneuvoon kytketyssä perävaunussa, koiran käytettävissä olevan tilan on oltava vähintään:

Korkeus seisovan koiran korkeus mitattuna lattiasta päälakeen lisättynä 5 cm:llä
Pituus koiran pituus mitattuna kuononpäästä hännän juureen lisättynä 20 cm:llä
Leveys vähintään kaksi kertaa koiran rinnan leveys

Suositus:

Henkilöautossa kuljetettava koira tai kissa pidetään kytkettynä tai asianmukaisessa kuljetuslaatikossa, häkissä tai muussa vastaavassa kuljetuspäällyksessä taikka muuhun turvalliseen paikkaan sijoitettuna.

Kuljetuksen aikana huolehditaan siitä, että koira tai kissa ei ajoneuvon liikkuessa voi työntää päätään ulos ajoneuvon ikkunasta.

Jos on oletettavissa, että lämpötila kuljetusvälineessä ylittää +25°C tai alittaa -5°C, kiinnitetään erityistä huomiota olosuhteiden valvontaan sekä koirien ja kissojen hyvinvoinnin turvaamiseen.

riitta vainiontaus

Viesti Kirjoittaja riitta vainiontaus » 24 Loka 2007 11:04

Korkeus: seisovan koiran korkeus mitattuna lattiasta päälakeen lisättynä 5 cm:llä

Saa olla aikas pieni koira, joka voi seisoa peräkärryssä pää pystyssä ja jää vielä 5 cm pään päälle tilaa.

Ei muuten löydy kovin montaa farkkua joiden perässä sakemanniuros voisi seisoa suorana pää pystyssä.

Ei siis auttaisi ratsiassa edes siirtää koiria mondeon perään.

Mielestäni kuljetuskärryjen tilat ovat hyvin riittävät koirille.

Sensijaan jokainen voisi välillä silmäillä autojensa takabokseja. Välillä oikein hirvittää, kun on nähnyt isoja uroskoiria sullottuina ahtaisiin bokseihin ja sieltä suoraan treeneihin ja takaisin. Ei tarvitse ihmetellä, jos ei selän rakenteet oikein kauan kestä.

Riitta Vainiontaus

Marko Kurkinen
Viestit: 952
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen » 24 Loka 2007 11:17

Käytännössä tuo korkeussuositus taitaa mennä aika samoihin kuin esimerkiksi Finnairin kuljetusboxin säännöt.
Finnair edellyttää että koiran on mahduttava seisomaan ja istumaan kuljetuslaatikossa pää pystyssä ilman, että pää tai korvat ottavat kattoon kiinni.

Eli jos koiran päälaesta korvien kärkeen on 5cm niin silloin ollaan samoissa mitoissa Finnarin sääntöjen kanssa.

Mutta anyway, iloisesti kirmaten ovat koirat aina WT-Metallin kärryyn juosseet, joten tuskin siellä niin kauheata on ollut :)

Vastaa Viestiin