Päänäyttelystä 2006

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Auli Impola

Viesti Kirjoittaja Auli Impola » 20 Elo 2006 20:20

Ei ole minuakaan tulehdukset kiusanneet. Mutta haba on komee ja peräpää ei ihan vielä roiku; )) Koirat saa vetää ihan rauhassa, mutta ei ne kuitenkaan yli puolta kilometriä mitenkään älyttömästi vedä. Niin kauan, kun minulla ei ole vaikeuksia taluttaa kahta tai kolmea sakemannia kerralla, koen, etteivät ne vedä liian kovaa.

Kauppareissut tehdään yleensä polkupyörällä. Kaksi tai kolme koiraa dogbikereihin kiinni, reppu selkään ja menoksi. Koirat vetää mut ja kauppatavarat. Matkaa tulee reilut kuusi kilometria. Kaupassa ollessani koirat odottavat kaupan edessä. On tullut tuo BH-koetta varten treenattua ihan siinä samalla.

Riikka Salomaa

Viesti Kirjoittaja Riikka Salomaa » 20 Elo 2006 23:10

Minua ainakin ärsyttää, jos koira vetää remmissä, koska useimmiten on aina jotkut lastenvaunut työnnettävänä tai joku kassi kannettavana, eikä niitä käsiä tahdo muutenkaan olla riittävästi. :lol:

Ulkoilutuslenkit kun päästään useimmiten tekemään niin, että koira juoksee vapaana.

Auli Impola

Viesti Kirjoittaja Auli Impola » 21 Elo 2006 06:44

Nuo vetämisjutut on makuasioita. Jotkut kokee ongelmaksi, jotkut ei. Se ei kuitenkaan ole koirankoulutuksessa tai pidossa mikään kynnyskysymys.

Eräs SV -tuomarimme (käyttöpuolen, kilpailullut monta kertaa MM-kisoissa) kertoi minulle kerran tarinan. Hän oli ollut koiransa kanssa ulkona kävelemässä. Koira oli kiskonut taluttimessa tapansa mukaan. (Koiralla SchH3). Joku vanha rouva oli tullut katsomaan ja antanut hyvän neuvon. Tämä oli ohjannut koiran omistajan läheiselle koirankoulutuskentälle, koska tuon rotuiset koirat pitää opettaa.

Mitäpä sitä enää rouvalle kommentoimaan. Hyväähän tuo tarkoitti. Tuomarimme oli kovasti kiittänyt neuvoista ja avusta. :lol:

tiina järvinen

Viesti Kirjoittaja tiina järvinen » 21 Elo 2006 10:13

Ihan mielenkiinnosta tartun aiheeseen vetäminen, tuolla eräällä koirapalstalla eräs ongelmakoirakouluttaja sanoo vetämisen olevan merkki siitä että koira johtaa sinua eli se kuuluisa "johtajuusongelma". Mitä mieltä kanssaihmiset ovat asiasta, meillä koirat vetävät alkulenkistä ja loppumatka mennään nätisti :wink:

Sirpa Hörkäs

Viesti Kirjoittaja Sirpa Hörkäs » 21 Elo 2006 11:37

"Äläs vedä"-käskyllä koira lopettaa vetämisen."Siinä"-käskyllä se kävelee rinnalla,mutta ei tarvi tehdä tottistasoista seuraamista.

Meillä siis tuo "johtajuusongelma" ratkaistaan yksinkertaisella tavalla.Käsketään lopettaa se vetäminen. :D Ja vaikka koira saakin vetää,se vetää mun päättämään suuntaan.

Noista johtajuusteorioista en jaksa kantaa ihmeempää ressiä,kun tuntuu,että jokainen koiran ele ja tekonen väännetään johtajuusongelmaksi.
Meillä saa olla johtajuusongelmia niin kauan,kun elämä koiran kanssa sujuu itkemättä,ilman suuria ruumiillisia vammoja ja kauhua ympäristössä aiheuttamatta. :D

Johanna Mattila

Viesti Kirjoittaja Johanna Mattila » 21 Elo 2006 12:45

Meillä öbaut sama systeemi kuin Sirpalla. :lol:

Käsky on Nätisti (...KELE) ja homma toimii.

Hanna Rikkonen

Viesti Kirjoittaja Hanna Rikkonen » 22 Elo 2006 20:20

Kyssäriä pukkaa:
Saako koira jolla Spl SchH tulos vastaan ottaa Forssan näyttelyssä joka on anottu kennelliitolta V arvosanan?

Hanna Rikkonen

Viesti Kirjoittaja Hanna Rikkonen » 26 Elo 2006 14:01

Aika hiljasta :roll:

Juha Puurunen

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen » 29 Elo 2006 06:51

Sopimuksen ( http://www.spl.fi/liitto/poytakirjat/sopimus.pdf ) mukaan, jos tulos on saatu viime vuonna, ei saa. Tänä vuonna SPL-kokeissa saavutetut tulokset ovat kaikkien kennelorganisaatioiden hyväksymiä.

kirsti malila-vottonen

Viesti Kirjoittaja kirsti malila-vottonen » 05 Syys 2006 16:08

En tiedä ,onko tämä oikea ketju,mutta tahtoisin kiittää Erkki Aarniota loistavasta kirjoituksesta ja kannanotosta puheenjohtajan palstalla Saksanpaimenkoira lehdessä nro 5.
Jo pitkään olen henkeä haukkoen lukenut palstoja ,joissa saksanpaimenkoira ihmiset haukkuvat toisia samanlaisia.Otetaan kaiveltaviksi kuka milloinkin .Ja sanotaan enemmän kuin mitä sylki saisi kenenkään suuhun tuoda.Meidän jokaisen ,minä mukaan lukien on hirveän helppoa kaivella lähimmäisen silmästä sitä "Malkaa" ja jättää huomaamatta ,että omassa onkin "Tukki".Kaikkein yksinkertaisinta on arvostella muita sen me ihmiset osaamme.
Välillä tuntuu,että kirjoitukset täyttävät vaikka millaisen herjauksen ja kunnianloukkauksen mitat.Se on ikävää.
Saatankin tällä puheenvuorollani nyt joutua jonkun tikkatauluksi,mutta otan se riskin :wink:
Kiitos Puheenjohtajalle .
Hyvää syksynalkua kaikille tutuille ja tuntemattomille.

Päivi Ollikka

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka » 06 Syys 2006 10:28

Tuskin tuosta kirjoituksesta tikkatauluksi joutuu. :)
Yhteistyö on aina paras vaihtoehto.
Kritiikkiä sopii ja pitää antaa, mutta netti ei ole paras paikka pohtia henkilöiden tai yhteisöjen tekemisiä. Kirjoitukset, kun voi ymmärtää väärin.
Liiton parjaaminen ja vastuuhenkilöiden mustamaalaaminen on mennyt liiallisuuksiin. Jokaisen näiden kirjoittelijoiden kohdalla pystyy vetämään suoran kytköksen omaan toimintaan. Ihmisluonne on sellainen, että hauaa selittää asiat itselleen parhaalla tavalla ja ajaa itselleen tärkeitä asioita.
Liitto rotujrjestönä on monen sylkykuppi. Rodunedun jokainen näkee hieman erilailla.
Itse olen aina vaan enemmän vapaan toiminnan puolella. Rodun jalostuksessa on niin monta muuttuvaa tekijää, että vaatimukset kannattaa pitää kohtuullisina.
Tiedotus ja valistus on mielestäni tällä hetkellä liiton suurin ja vaikein tehtävä. Valistetaan ostajakuntaa ja se määrää jalostuksen suunnan kuitenkin lopulta.

Tällä hetkellä koiraharrastus nousee kohisten. Pienten koirien suosio kasvaa kaupunkiympäristössä -hyvä niin. Siinä rinnalla kasvaa nuori harrastajasukupolvi, joka vaatii koiralta monipuolisuutta. Koiran kanssa pitää pystyä menemään agilityyn, metsäjäljelle, suojeluun sekä pelastuskoiratoimintaan. Rotumme on tämän harrastajakunnan ykkösvaihtoehtoja...tai pitäisi olla. Kuitenkin liian moni ostaja pettyy koiran hankkittuaan. Se onkin sairas ja sen koulutettavuudessa on suuria puutteita.

Rotumme on jakautunut kahtia. Sitä ei voi kieltää kukaan. Nämä kaksi linjaa ovat hyvinkin erilaisia olemukseltaan, luonteeltaan, käytökseltään ja tärkeimpänä - koulutettavuudeltaan. Niitä ei edes pidä lähteä vertaamaan keskenään. Kummassakin linjassa on hyvät ja huonot puolensa sekä hyvät kasvattajat, että huonot kasvattajat. Se, että huutelee vain oman toimintansa erinomaisuuden puolesta antaa varsin pienen kuvan itsestään ja kyvystä hahmottaa ympäristöään

Käyttölinjaisia myydään enenevissä määrin on tietysti normaali seuraus tarjonnan lisääntymisestä, mutta myöskin yllämainitun ostajakunnan segmentoitumisessa. Siinä on myöskin mielestäni syy näyttelykäyntien vähenemiseen. Näyttelyrodut ovat erikseen. Näyttelyistä on tullut harrastus samaan tapaan kuin agilitystä. Yllämainitut harrastajat käyvät siellä sen yhden kerran, jos silloinkaan. Ulkonäkö ja siitä kilpailu ei ole tälle harrastajakunnalle "harrastusominaisuus" tässä rodussa.

Kun kasvattaa oman näkemyksensä ja järjestöjen luomien säädösten mukaan parhaita mahdollisia saksanpaimenkoiria, ostajakunta määrää sitten menestymisesi. 8)

Markku Seppänen

Viesti Kirjoittaja Markku Seppänen » 06 Syys 2006 19:06

Olen monessa asiassa samaa mieltä Päivi Ollikan kanssa. En halua provosoida kirjoituksellani. Kysyn vain, että mitenkähän usein kirjoituksillaan aggresiivisuutta ja kaikkitietävyyttään levittävät kirjoittajat ovat sellaisia, joilla ei ole itse hankittuna minkäänlaisia tuloksia missään lajissa yhdenkään koiran kanssa. Ja syyhän on aina koirassa.

kirsti malila-vottonen

Viesti Kirjoittaja kirsti malila-vottonen » 06 Syys 2006 20:57

On se luojan lykky, että ihmisistä ei tehdä tilastoja ,kuinka moni saisikaan lisääntyä .Ei varmaan kovinkaan moni.Nyt olisi kivaa ,että ihmiset oikeasti kertoisivat, mitä mieltä ovat näistä herjaavista kirjoituksista mitä esiintyy netissä.
Ottavatko nämä netti haukkujat huomioon ,että tässä sähköisessä mediassa se sana mukavasti leviää ja voi oikeasti haitata ihmisten elämää ,työtä ja perhettä.VAI ONKO TÄSSÄ KYSE OIKEASTI SUURESTA PAHANSUOPAISUUDESTA?
Ja se onko suurella suulla puhujilla ihan oikeasti rohkeutta lähteä mukaan kasvattamaan ja tekemään työtä saksanpaimenkoiran kanssa vaan onko todella vain mukava arvostella muiden tekemää työtä.
Ei se koirien kasvattaminen mitenkään helppoa ole tai lonkalta heitettävää hommaa.
Ja kuka on se suuri IHMINEN,jolla on oikeus sanoa kenellä on lupa kasvattaa saksanpaimenkoiraa ja kenellä ei.
Jokainen kasvattaja joutuu vastaamaan tuotoksistaan ja korvaamaan viat selvällä rahalla ei vanhoilla vaatteilla,näin ainakin me olemme joutuneet tekemään.
Oikeassa olet Markku vika on aina koirassa ei koskaan remmin toisessa päässä ja vielä paremminkin uroksessa,jos koiran emä sattuu olemaan oma tai uroksen suvussa tai siinä kaikenpahanalussa Kasvattajassa.
Ei siis arvostelijassa.
Ei kun suukkosia ja rapsutuksia kaikille koville arvostelijoille ja oikeille ja hyville ihmisille täältä Nurmijärveltä.

Päivi Ollikka

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka » 06 Syys 2006 22:24

Ja sun sanoma oli... ??? ;)

kirsti malila-vottonen

Viesti Kirjoittaja kirsti malila-vottonen » 06 Syys 2006 23:11

Jahas olenko vaikeaselkoinen :roll: no lähinnä se kuinka kauan kasvattajat ja harrastajat antavat tämän loanheiton ja suoranaisen ilkeilyn jatkua.
Ei varmaankaan ole rodun ja harrastamisen kannalta millään lailla terveellistä ,että nettiherjoittelu saa tällaisen muodon ja mittasuhteet kuin se on nykyään saanut.
Tässähän saa ihan odottaa milloin on itse suomi 24-palstan kohuttu kaunotar ja juhlittu sankari.
Niin ja yksi kysymys oli kuka se saa sakemanniväestä "heittää sen ensimmäisen kiven"...ilmeisesti nämä erinomaisen hyvät ,kauniit ,loistavat ja rohkeat kaikentietävät-ja taitavat netin sankarit.

Vastaa Viestiin